A hivatalos indoklás szerint azért érdemelte ki az elismerést, mert a belső újratervezés a rotoros technológia koncepcióját a kapacitás magasabb szintjére emelte, a külső dizájn pedig futurisztikus, új megjelenést eredményezett.

Az évente odaítélt Red Dot Design Award a világ egyik legnagyobb formatervezési versenye.

Az új Case IH AF sorozatú Axial-Flow arató-cséplő gépről a 2023-as Agritechnica kiállításon mutattak be részleteket, s az új kombájn teljes premierjére nemrég került sor Észak-Amerikában. Úgy tervezték, hogy segítsen a felhasználóknak maximalizálni az egy üzemórára jutó teljesítményt, közben – megtartva a CASE IH rotoros rendszerének megszokott előnyeit– minimalizálja a veszteségeket és a szemkárosodást.

Axial-Flow

Az új technológiát a konstruktőrök friss, az Axial Flow-ra jellemző stílusba csomagolták – forrás: CNH

Az új Axial Flow kombájn főbb fejlesztései közé tartozik a 775 lóerős motor, az aktív dinamikus tisztítórendszer, a 20 000 literes magtartály és a 210 liter/másodperces ürítési sebesség. A felhasználók élvezhetik a teljesítménynövelő technológiák, köztük az AFS Harvest Command előnyeit a veszteségek minimalizálása, a termény-áteresztőképesség maximalizálása és a szemminőség védelme érdekében, segítve a tapasztalt felhasználókat abban, hogy még többet hozzanak ki kombájnjukból, a tapasztalatlanokat pedig, hogy gyorsan gyakorlott kezelőkké váljanak.


Az új technológiát a konstruktőrök friss, a rotoros cséplési rendszert tükröző stílusba csomagolták, amely új megjelenést adott a termékcsaládnak, nem titkoltan azzal a céllal, hogy megmutassák: ez még magasabb szint, mint az eddigiek, több, mint pusztán a már meglévő ötletek felfrissítése. A Case IH és anyavállalata, a CNH tervezőcsapata június 24-én a németországi Essenben, az Aalto Színházban megrendezendő "Red Dot: Best of the Best" ünnepségen veszi át a Red Dot Design díjat az Axial Flow-ért – olvasható a CNH konszern honlapján.