Az AGROTEC A. S. több mint két évtizedes fennállása során ügyfeleik részére nyújtott komplex szolgáltatásaival - az egyedi igényekhez igazodó mezőgazdasági technológia kiválasztásától a megfelelő finanszírozás felkutatásán át a gépek üzemeltetéséig - először a Cseh, majd a Szlovák Köztársaság, ezt követően pedig Magyarország területén vált a mezőgazdasági technológia legjelentősebb szolgáltatójává.
Az AGROTEC Magyarország Kft. a New Holland mezőgazdasági gépek magyarországi hivatalos importőre az új- és használt gépek értékesítése mellett alkatrész- és országos szervizhálózattal áll vevői rendelkezésre.
A kiváló minőségű erőgépek mellett munkagépkínálatuk folyamatosan bővülő termékpalettáján a jó minőségű Pöttinger talajművelő gépei, vetőgépei, szálastakarmány-kezelés gépei; Fliegl pótkocsik, Dondi munkagépek és Great Plains rövid tárcsák, talajlazító- és kultivátorok is elérhetők.



Egy múlt év októberében rendezett sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatkozott az Agrotec Magyarország Kft., amin bejelentették, hogy Csehország és Szlovákia után Magyarország is a New Holland hivatalos és kizárólagos képviselőjévé válik, és értékesítés, szerviz, valamint alkatrész terén is igyekeznek megállni a helyüket.

- Mire volt elegendő az azóta eltelt idő? – erről kérdeztük Nagy Lajos ügyvezetőt.

-    A magyarországi eladások szempontjából gépekre vonatkozóan 220 élő szerződésünk van, az alkatrészek értékesítése pedig a telephelyeken történik, a New Holland közvetlen szállításával Magyarországra, aminek gyorsasága és a megbízhatósága főként a New Holland részéről fontos, hogy a vevő mielőbb megkaphassa a kívánt alkatrészt. A partnereink elégedettek, mert gyors és megbízható a kiszállítás.



-   Mivel az eredmények felmutatása szempontjából Csehország és Szlovákia szépen teljesít, mennyire érezhető a hozzájuk mért elvárás?

-    Vezetőink várják azt, hogy Magyarországon is olyan szintű teljesítést nyújtsunk, mint például Csehországban. Jó úton haladunk ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

-    Kiállítóként jelen voltak a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényén. Miben volt hasznos önöknek ez a tavaszi kiállítás?

-    Egyrészt nagyon fontos kapcsolati tőke, plusz nagyon fontos, hogy a gazdák tudják és érezzék, hogy vagyunk, és hogy még jobban érezzék azt a törődést, amit az elődeink részéről lehet, hogy ilyen jelentősen nem tapasztaltak. Emellett a New Holland részéről is vannak meglepetések a bemutatott gépeinkben, teljesen új fejlesztések, amik még inkább alátámasztják, hogy ennek a márkának tényleg mindig a megbízhatóság, pontosság és a precizitás a vezérelve.

-   Mindez miben nyilvánul meg?

-    Olyan rendszert biztosítunk a gazdáknak, aminek segítségével online kapcsolatba tudnak kerülni az alkatrészekre és a szervizelésre vonatkozó információkkal. Tehát rendelkezésükre bocsátjuk azokat a lehetőségeket, amit a gyártó által képviselünk: az alkatrészellátást, a szervizelést, a géptulajdonos pedig úgy szembesül ennek működésével, hogy a cikkszám alapján be tudja azonosítani, és meg tudja nézni a számára szükséges alkatrészt, továbbá a gyár azt is javasolja, hogy bizonyos típusú traktoroknál vagy kombájnoknál milyen üzemóra elérése után célszerű szervizeléseket végezni, alkatrészeket cserélni. Ezekről e-mail értesítést is szoktunk küldeni.

-   Tehát az értékesítéssel nem végződik, hanem valójában ott indul a kapcsolattartás.

-    Pontosan. Fontos, hogy a partnereink tényleg elégedettek legyenek. Az időben elvégzett karbantartási munkára fordított idővel energiát és pénzt spórolnak meg.

A vásárlásokat milyen szempontok határozzák meg mostanában?

-    Az aktuális pályázatoknak mindig nagy jelentősége van a gépértékesítésben. Az ÁTK-s pályázatok, állattenyésztési pályázatok is megjelentek, ezek elősegítik az eladást, de az értékesítésben az is fontos, hogy a megfelelő áron és olyan szinten biztosítsuk gépeinket a partnereknek, hogy elégedettek legyenek. A vevőért vagyunk és a hosszú távú együttműködésért dolgozunk. Vevőink tudják, hogy a megvásárlástól számítva a szerviz oldalról a gép teljes életútját nyomon követjük.

-   Hol lesznek legközelebb személyesen is elérhetők?

-    Bábolnára megyünk szeptemberben, ahol a legújabb gépek kiállítása mellett valamennyi területen állunk az érdeklődők rendelkezésére.

További részletek: www.agrotec.hu