Hugyecz Pál, az Agrikon Kam Kft. ügyvezető elnöke ünnepélyes keretek között adta át a 200.000-ik vezetőfülkét Kiskunmajsán Claudia Holtkempernek, a CLAAS SE GmbH ügyvezetőjének. Egyúttal aláírták az Agrikon és a CLAAS vezetői a következő hároméves időszakra szóló szerződéshosszabbítást is.

fülke

A 200.000-ik fülke – fotó: Agrikon Kam Kft.

Az Agrikon a német kombájngyár számára 1975 óta gyárt vezetőfülkéket és egyéb termékeket. Az Agrikon és a CLAAS csoport kapcsolata 2015-ben tovább bővült, hiszen az Agrikon a vezetőfülkéken kívül immár a harsewinkeli központú európai piacvezető kombájngyártó franciaországi részlegének is szállít.


Az Agrikon Kam Kft. kiskunmajsai gyára 1945 óta működik, 1960-as évek óta foglalkozik fülkegyártással. Kombájn- és traktorfülkéken kívül különböző építőgépekhez gyárt fülkéket, éves szinten mintegy 25.000 egységet. Vevői nyugat- és közép-európai, valamint amerikai egyesült államokbeli gépgyárak. Az elmúlt évek beruházásai folytán az Agrikon a legmodernebb technológiákkal és gépekkel rendelkezik. Ezekkel, a mintegy 50 éves gyártási tapasztalattal és szakképzett dolgozóival az Agrikon Európa vezető fülkegyárai közé fejlődött.

fülke

fotó: Agrikon Kam Kft.