Az új SAME Krypton Stage V család lánctalpas traktorai kategóriavezető teljesítményt nyújtanak a tapadás és a stabilitás tekintetében, így akár a legnagyobb esőzések után is azonnal munkához láthatnak.

A kifejezetten a mezőgazdaság számára kifejlesztett új FARMotion Stage V motorok, amelyek ezeket a gépeket hajtják, innovatív technológiai megoldások és a legújabb kipufogógáz-utókezelő rendszerek segítségével minimalizálják az üzemanyagfogyasztást, miközben még lenyűgözőbb teljesítményt nyújtanak a nyomaték, a teljesítmény és a fajlagos fogyasztás tekintetében. Annak ellenére, hogy a motor maximális fordulatszáma mindössze 2200 fordulat/perc, a " target="_blank">Krypton 115 motorja 116 fordulat/percnél eléri a 2000 LE csúcsteljesítményt, és 472 Nm maximális nyomatékot ad le 1400 fordulat/percnél.

A szinkronizált átvitel ritkaság a hagyományos lánctalpas járműveken; de a SAME-nél ez hagyomány, amit évtizedek óta fenntartanak.

Same

A Krypton 115 biztonsággal dolgozik a meredek emelkedőkön is – fotó: SAME

Két szinkronizált konfiguráció közül választhatunk: az egyik egy 4 sebességes, 2 fokozatú sebességváltó, amely egy osztóval (OverDrive) párosul, 16 + 16 sebességet kínálva, a másik pedig egy szintén 4 sebességes, 2 fokozatú sebességváltó kúszófokozattal, összesen 12 + 12 sebességgel. Az előbbi névleges motorfordulatszámon 1,24 és 11,76 km/h közötti munkasebességgel, utóbbi 0,43 és 11,76 km/h közötti tartományban képes dolgozni. Mindkét konfiguráció többlemezes olajos tengelykapcsolóval van felszerelve, 13" tárcsákkal és egy hűtővel, amely kizárólag a sebességváltó olaj hűtésére szolgál. Az 1850 mm-es tengelytáv rendkívüli stabilitást és elképesztő merülési képességet biztosít a 6 síngörgővel rendelkező, innovatív futóműnek.

Két ergonomikusan elhelyezett kar segítségével, egymástól függetlenül vezérelhetők a kormány tengelykapcsolók és a lánctalpak, ami elképesztő kényelmet és pontosságot biztosít manőverezés közben.

Hidraulikus rendszere erős, megbízható és felhasználóbarát. Az 50+25 l/perc teljesítményű kettős szivattyúval, a 6-10 irányú kiegészítő elosztó konfigurációkkal és a push-pull hidraulikus gyorscsatlakozókkal büszkélkedő SAME Krypton 115 hidraulikus rendszere megbízható, tartós és bármilyen feladat igényeit kielégíti. A független kormányvezérlés mellett a külön szivattyú kizárólag a kormány-tengelykapcsolókba táplálja az olajat, ami páratlan manőverezési érzékenységet biztosít még alacsony motorfordulatszámon is. A PTO elektrohidraulikus működtetésű, többlemezes nedves tengelykapcsolóval alapfelszereltségként 540 és 540 ECO fordulatszám-móddal rendelkezik, míg az 540 és 1000 fordulat/perc üzemmóddal rendelkező változat opcióként elérhető az optimális működéshez bármilyen munkagéppel. A hátsó emelési kapacitás 3170 kg.


A vezetőt teljeskörű kényelem várja, a vezetőülés szériafelszereltségként mechanikus felfüggesztéssel rendelkezik, míg opcionálisan pneumatikus felfüggesztésű ülés is rendelhető. A kezelőszerveket funkcionális csoportokba rendezve találjuk, a kormánytengelykapcsoló vezérlőkarjai ergonómiailag még jobb, új kialakítással rendelkeznek. Szintén újdonság a tükröződésmentes képernyővel ellátott műszeregység, amely még erős környezeti fényviszonyok mellett is tiszta és jó olvashatóságot biztosít.

A Krypton 115 traktorok alapkivitelben 40 láncszemes lánctalpakkal vannak készülnek, amelyeket 450 mm-es talptalpszélességgel szerelnek fel egy 6 görgős futóműre. Ezek a gépek önkenő sínlánccal is kaphatók, amelyek a teljesítményveszteség minimalizálása mellett csökkentik a zajt és a kopást is.