Felhasználói és gyártói tapasztalatok szerint az eredeti alkatrészek élettartama jelentősen felülmúlja az utángyártottakét. Különösen igaz ez extrém viszonyok között, köves, homokos talajokon, illetőleg nehezen művelhető száraz agyagtalajok esetében.

Nézzük meg a Väderstad szakembereinek ajánlását a téli szerviz szezon idejére:

A téli műhelymunkák és az éves karbantartások ideje van. A prémium minőségű munkagépek esetében ennek az időszaknak a szerepe sokkal nagyobb lehet, mint sokan gondolnák. Hosszú évekkel megnövelhető a gépek élettartama, ha a gazda gondos odafigyeléssel és a gyártó javaslatainak a betartása mellett gondozza az eszközöket és pótolja az alkatrészeket.

Kápolnásnyékre látogattunk, ahol Agroinform.hu stábját Piják Attila, a Vaderstad Kft. alkatrész üzletág raktárvezetője fogadta.

"Az alkatrész üzletág azért dolgozik, hogy a termelők az eredeti alkatrészek szakszerű használatával minél költséghatékonyabban üzemeltethessék a munkagépeiket. Jómagam 2006-óta vezetem a Vaderstad Kft. alkatrész raktárát, amelyben – itt Kápolnásnyéken – több mint 1200 különböző alkatrészt tartunk készleten – és ezek együttes értéke meghaladja a 300 millió forintot" – mondt el Piják Attila.

"Fontosnak tartom hangsúlyozni a Väderstad géptulajdonosok számára, hogy eszközeikhez eredeti alkatrészeket Magyarországon kizárólag nálunk tudnak vásárolni. Az utángyártott alternatívák számos problémát okozhatnak, ezzel szemben viszont a gyári alkatrészek mindig pontosan illeszkednek a Väderstad munkagépekbe."

Mi az, amire mindig oda kell figyelnie a géptulajdonosnak?

"A Väderstad talajművelő- és vetőgépeknél is rendkívül fontos a kopóalkatrészek időben történő cseréje, hiszen így biztosítható a gépek tökéletes, költséghatékony működtetése.

Fontos hangsúlyozni, hogy vállalatunk kizárólag az anyacég tulajdonában lévő gyártóüzemből vásárolja a kopóalkatrészeket is, így garantálni tudjuk a minőséget és az alkatrész-utánpótlás folytonosságát.

Vaderstad

Eredeti alkatrészeket Magyarországon kizárólag Vaderstad Kft. biztosít a géptulajdonosoknak.

A kopóalkatrészek fejlesztése a Väderstad gépekéhez hasonló módon történik, ezért ugyanolyan tesztelési folyamatoknak vetik alá őket, és hasonlóan magas követelményeknek is kell megfelelniük.

Szeretnénk felhívni a gazdálkodók figyelmét arra, hogy ne várják meg, amíg a művelőelemek teljesen elkopnak, hanem készüljenek fel időben a cserére.

Minden évben kétszer, a téli- és nyár végi "szerviz időszakban" alkatrész vásárlási akciókat indítunk, hogy ezzel is segíteni tudjuk a termelők munkáját. A szezon problémamentes elindításához és a Väderstad gépek magas minőségű munkavégzéséhez a gépek időben történő felkészítése fontos kritérium.

Az éves alkatrész akciók közül mindig a téli – december, január, február hónapokban – futó kedvezmények a legjelentősebbek, ezért idén kiemelt figyelmet szentelünk partnereink értesítésére.

Väderstad géptulajdonosok az akciókról levelet is kapnak – és online felületeken is értesítjük partnereinket a kedvezményekről.

A Väderstad géptulajdonosok természetesen segítséget is kérhetnek szakembereinktől a tervezett gépfelújítások előtt! Szervizes kollégáink pedig díjmentesen elvégzik a gépek állapotfelmérését.

Az alkatrész rendelések menete egyszerű és gördülékeny: partnereink e-mailen vagy telefonon keresztül is leadhatják megrendeléseinket. Az időben leadott rendeléseket – a raktárkészlet erejéig – kis csomag esetében a következő-, raklapos áru esetén pedig 2-3 munkanap alatt igyekszünk kiszállítani a legnagyobb nemzetközi futárszolgálatok segítségével.

A Vaderstad Kft., szinte egyedülálló módon a piacon, a normál szállítások esetén nem számít fel szállítási költséget.

Igény esetén személyes alkatrész átvételi lehetőséget is biztosítunk kápolnásnyéki központi telephelyünkön, ahol munkanapokon 8:00-tól 17:00-ig, pénteken 15:00 óráig, szezonok alatt pedig hétvégi ügyeletben is fogadjuk partnereinket. Kérdéseivel, észrevételeivel kapcsolatosan forduljanak hozzánk bizalommal!"