Hannoverben, az Agritechnica kiállításon a Fliegl standjánál jártunk, ahol születésnapi ünnepségbe csöppenhettünk bele. Ugyanis, a Josef Fliegl által kifejlesztett ASW letoló pótkocsi 25 éve került be a köztudatba. Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. ügyvezetője kalauzolt végig bennünket. A német gyártó 1800 négyzetméteren volt jelen és 26 darab eszközt állított ki.

A 25 év magyar oldalról is fontos szám, ugyanis 25 évvel ezelőtt született meg a letolókocsi, ami Magyarországon nagyon népszerű – több mint ezer darab dolgozik magyar gazdáknál jelenleg is. Előnye a sokcélúsága, a hátfal lecserélésével könnyedén át lehet alakítani trágyaszóróvá vagy átrakókocsivá.

A kiállított pótkocsik közül a legkisebb 7 méteres, a legnagyobb a 9 méteres és három tengelyes. Viszont a Fliegl pótkocsik széles méretválasztékban 5,1 - 10,1 méter nagyságban vásárolhatóak. A felhasználók több gumiabroncsméret közül választhatnak az igényeiknek megfelelően. A csak szilárd útburkolatra alkalmas 385/65R/22,5-től akár a 750/45R/26,5-ös méretig a talaj védelme, termőképességének megőrzése érdekében.

A kiállított pótkocsik zöme hidraulikus vagy légrugós futóművel rendelkezik. Ezek rugózási tulajdonságai lényegesen jobbak a hagyományos laprugós futóművénél. Előnyei a nagyobb stabilitásban és talajkíméletben jelennek meg.

A Fliegl megvásárolta a CLAAS Cargos licencét, ami a rendfelszedő kocsira és a silószállító pótkocsira vonatkozik. Ezek gyártását egy teljesen új gyártelepen kezdték meg, Németországban. Fejlesztéseket is végeznek rajta – növelik a rendfelszedő részt.

A Fliegl többféle hatékony és gazdaságos megoldást kínál a hígtrágya kijuttatására. Megnézhettük a tartálykocsikat, kijuttatókocsikat, beszélgettünk a hígtrágya kezeléséről, az állattartásról, az inputanyagok árának emelkedéséről, a magyar élelmiszerekről.

Ackermann Tamás bemutatta az AGRO-Center termékeit is: az ágvágót, a láncos boronát,  különböző méretű kanalakat, mulcsozót, seprőgépeket, munkaállványt.

További információkat a Fliegl Abda Kft. termékeiről a következő elérhetőségeken találhatsz:

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft.

fliegl