„Ez jó lesz, ezt szerettem volna látni!” – hangzott el nemrég Zalakomár egyik kacifántos talajú tábláján, amikor Borsos Emil munka közben megnézte a FRAMEST FRALAZ lazító 50 méteren végzett munkáját. A Zalában 1500 hektáron gazdálkodó egyéni vállalkozó különösen a gép után maradó felszínre volt kíváncsi, mely elnyerte tetszését.

Ügyfelünk flottájában korszerű és magas minőségű gépek segítik a talajművelést, néhány éve azonban a szántás minimálisra csökkentését célozta meg, alkalmazni kezdte a forgatás nélküli művelést. Továbbá a költség- és víztakarékosság mellett az Erdélyből hozott bölcsessége révén leginkább a talajállapot megőrzésére, javítására és a termés biztonságára helyezte a hangsúlyt a termelés során.

Az 1111. legyártott FRAMEST FRALAZ lazító Borsos Emil gazdaságában lelt új otthonra

Az 1111. legyártott FRAMEST FRALAZ lazító Borsos Emil gazdaságában lelt új otthonra – fotó: AXIÁL Kft.

Korábban többféle lazítót, mélykultivátort is használt, de az egyre kiszámíthatatlanabbá váló időjárás, valamint a gépek által a mélyben generált durva rögök és a hantos, nyitott felszín miatt ezek alkalmazása már túl nagy kockázatot jelentett. A mélyebb rétegekből sem akart kevésbé termékeny talajt felhozni, hiszen maradjon lent, kellőképpen átrepesztve a vízháztartás javítása érdekében.

Ezekhez a célokhoz kerestek és találtak megfelelő talajművelő gépet az AXIÁL Kft. kínálatában Egyed János területi képviselő segítségével. A gépbemutatón látottak meggyőzték a gazdálkodót, sőt még egy újító észrevételt is született – a vonórúd munkahengerét külön körre kötve a gép kiemelésekor sem keletkezik jelentős mértékű hant.

A munkagépet Nyárádi Attila (FRAMEST) és Egyed János (AXIÁL) adta át ügyfelünknek

A munkagépet Nyárádi Attila (FRAMEST) és Egyed János (AXIÁL) adta át ügyfelünknek – fotó: AXIÁL Kft.

Egyed János végül két gépre is felvett rendelést, abból az egyik épp az 1111. legyártott lazító lett, melyet szeptember 15-én adtunk át partnerünknek.

Az átadott gép további különlegessége, hogy a FRAMEST márka jellegzetes zöld-piros-sárga színeit a magyar zászló színeire változtattuk, ezzel is kedvezve a megrendelőnek, Borsos Emilnek.

Köszönjük a vásárlást, a munkaeszköz használatához jó egészséget és üzleti sikereket kívánunk!

További információ a FRAMEST FRALAZ lazítókról >>

Forrás: Nyárádi Attila