A megfordítható kormányzás minden gazdálkodó számára kiváló lehetőséget biztosít

Felhasználási területei széleskörűek: jól alkalmazhatóak például az erdészeti vagy kertészeti ágazatban, szár- és nyesedékzúzásnál, mert a traktornak nem kell átmennie a zúzatlan területen, a gépnek csak az aprítékon kell közlekednie. Előnye az is, hogy kiváló a rálátás a traktorból a villásemelőre,  az árokásóra, vagy az ömlesztettáru-rakodóra.

Télen-nyáron kényelmesen tartózkodhatunk a daruvezérlő állásban, vagy ülhetünk a fűtött-hűtött kabinban is. A belvizes területeken kényelmesen dolgozhatunk a géppel egy kaparóláncos pásztakészítővel. Az a többféle munka és munkafolyamat, amit a kezelőknek eddig nyakatekert pozícióban kellett elvégezniük, mostantól kiválthatóvá válnak a megfordítható kormányzású SOLIS-okkal.

fülke

Ülés fordítás, hátrameneti kormányzás, hidraulikus szervokormányzás, 2 pedál, kuplung, fék, irányváltó kapcsolás, lábtér bővítés, erdészeti kabinvédelem – fotó: Odisys Bt.

A Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP) a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja a pandzsábi Hoshiarpurban. Gyártási kapacitásuk évi 300 000 traktor. Az üzem közel 500 hektáron terül el, 10 különböző gyártóegysége van, ahol Sonalika traktorokat gyártanak.

A gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja. A minőségbiztosítási rendszerük a leghatékonyabb eszközökkel támogatja a munkát és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik – készáru csak tesztelve kerül ki a gyárból.

A vállalat jelen van minden kontinensen, 139 országban, közel 150 importőrrel dolgozik együtt. Évente 20 000 - 28 000 darab traktort és közel 40 000 darab munkagépet exportálnak a világ minden tájára a „maradék" 110 000 db a belpiacon talál gazdára. India No1 traktor exportőre, globális hálózata a világon szinte mindenhol jelen van.

A teljes gyártási folyamat a gyár területén zajlik, ezért a SOLIS traktorokban nincsenek licencek alapján gyártott alkatrészek, amit pedig nem ők gyártanak, az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól származik (pl.: Bosch, Rexroth, Wagner stb).

Büszkék a fejlesztéseikre és termékeikre, melyek garantálják a termékeik hosszútávú és magasfokú megbízhatóságát és kiemelkedően magas ár-érték arányát. Elkötelezettek a tervezéstől kezdve a márkakereskedéseiken át a szervizekig, így az összes traktoruk, munkagépeik és szolgáltatásuk megfelel a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. Az ügyfelek, a gazdák elégedettségének biztosítása az elsődleges céljuk.

Az ODISYS – mint a SOLIS márka magyarországi importőre – Magyarország teljes területére kiterjedő szervizhálózatot üzemeltet az Önök kényelme érdekében. Mindegy, hogy merre jár a gépével, a segítség mindig a közelében van, számíthat ránk.

A SOLIS 5 éve piacvezető márka Magyarországon a 90 lóerőig kategóriában

A Solis 50 és 60, illetve a 75-90 lóerős modelljei kiváló vezérgépek egy kisgazdaságban vagy optimális választásnak bizonyulnak akár kisegítő gépként egy nagygazdaságban is. Egyszerű kezelhetőség, mechanikus váltó, digitális klíma, légfék, kényelem, praktikum jellemzi őket – elérhető áron.

solis

A Solis 50 és 60, illetve a 75-90 lóerős modelljei kiváló vezérgépek egy kisgazdaságban – fotó: Odisys Bt.

Műszaki adatok

 • Motor: Sonalika 4 hengeres CRDi common rail dízel motor; SCR rendszerrel
 • Teljesítménye: 75/90 Kw/LE, motortér megvilágítással
 • Üzemanyag tartálya: 85 liter
 • Váltója: 20 előre, 20 hátra fokozat szinkron; mechanikus irányváltóval
 • Sebessége: min. 0,1 km/h max. 37 km/h; kapcsolható összkerékhajtással, a differenciál zár hátul mechanikus kapcsolású, a fékek olajfürdősek, a pótkocsik vontatásához alapszereltségben rendelkeznek légfék 1+2 körös kivivitelével.
 • 14 tonna a vontatási kapacitás.
 • Kardán tengelyük 540/540E ford/min; motorfordulat és járókerék arányosan.
 • A kormányzás természetesen szervós elsőkerék-kormányzás, míg hidraulikus teljesítményük 65 l/min szállítási kapacitás alapszereltségben 2 pár csatlakozó hátul, illetve joystick vezérelt homlokrakodó-előkészítés elől 3 pár szeleppel.
 • Hidraulikaemelő kapacitásuk 3000/3500 kg, sárvédő mellől is vezérelhető.
 • Saját tömege: 3855 kg
 • Hossza: 4285 mm, has magasság: 390 mm, tengelytáv: 2350 mm, szélesség: 2000 mm

A kabin felszereltsége is kiváló, hiszen rendelkezik: elől-hátul ablaktörlő mosóval, 2 első, 2 hátsó LED-es munkalámpával és a motorháztetőbe integrálva 2 db holttérmegvilágító lámpával. A karfás vezetőülés ergonomikus kialakítású, az optimális hőmérsékletet a hőmérséklet-érzékelővel ellátott digitális klíma biztosítja. A monoton munkákat jó minőségű USB csatlakozós rádió és hangszórók teszik könnyebbé.

Szintén alap a kabinhoz igazított kipufogó. A körbelátást a panoráma ajtók és a nyitható hátsó és oldalsó ablakok  biztosítják. A vezetői környezetet a praktikusság és a könnyen tisztítható felületek jellemzik. A kezelőszervek kézre esnek, nem kell őket keresgélni a sötétben sem. A magasságában és dőlésszögében is állítható kormányoszlop pedig már csak ráadás.

Az erdészeti kivitelhez sok-sok extra jelenet meg a kínálatban: haspáncél, erdészeti gumizás, frontfüggesztés, front kardán, front csörlő, homlokrakodó, automata kormányzás: Sveaverken F100.

További információkat a SOLIS traktorokról az Odisys Bt. alábbi elérhetőségein szerezhet:

ODISYS Bt. – Hernek Zoltán – Gépértékesítő

H-6000 Kecskemét, Könyves Kálmán krt. 109.

Adószám: 21509975-2-13

mobil: +36 309839448; fax: +36 76 482 099;

www.odisys.hu

odisys