Ma már bátran kijelenthetjük, hogy január végén hagyományosan négy kiállítás közönsége népesíti be a Hungexpo Vásárközpont fedett kiállítási területeit. Idén sem volt ez másképp. A több mint 30.000 m2-es kiállítótéren egy időben rendezték meg az AgrárgépShow, az AGROmashEXPO, a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállításokat. A négy rendezvény közül a legnagyobb területet a mezőgazdasági gépekre specializálódott AgrárgépShow foglalta el. A Hungexpo fedett területeinek több mint háromnegyedét lefedő kiállítás 23.000 négyzetméteres területén a hazai gépforgalmazók és forgalmazott márkák színe-java képviseltette magát.

Az AXIÁL Kft. második alkalommal töltötte meg a D pavilon teljes területét és 5000 négyzetméteren mutatta be kínálatát a mezőgazdasági technikák iránt érdeklődő nagyközönségnek. 75 gépet állítottak ki, amiből 20 újdonságot még nem láthatott hazánkban egy gazda sem. Emellett, a 2015-ben bevezetésre kerülő mAXI-NET névre hallgató RTK- korrekciós rendszert is most ismertették meg a Magyarországon és a környező országokban tevékenykedő gazdálkodókkal. A korszakalkotó újdonság bemutatását kiszolgálva egy high-tech standdal készültek, mely elemeiben a GPS technológia témakörére utalt vissza.

De nem maradhattak el a rájuk jellemző színes programok sem. Mint ahogy azt már megszokhattuk, az 5-let Show-ban 5 újdonsággal kápráztatták el a nagyérdeműt, volt mAXI-túra a vállalkozó szellemű kicsiknek és nagyoknak, és a szakmai tudoroknak sem kellett aggódniuk, hiszen a Szervizversenyben mindenki megmérettethette a tudását.

Nagyszámú díjazott termék

A szakmai tevékenységük elismeréseként jelentős számú díjat adományozott a Termékverseny zsűrije az AXIÁL Kft. által forgalmazott termékeknek a Gépesítés és a Logisztika kategóriájában.

Logisztika kategória:
Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ: mAXI-NET gépmárka független RTK korrekciós rendszer

Gépesítés Kategória:
Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
Claas Disco 3600 RC gumihengeres szársértős tárcsás kasza

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:
Horsch Leeb GS 6000 vontatott permetező aktív szórókeret-szabályozás

Nemzetközi Termékfejlesztési PRÉMIUM Oklevél:
Claas Arion 460 középuniverzális traktor
Landini 7-215 Roboshift sebességváltós traktor
RMH Premium 21 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevél:
Gregoire Besson RW8 tandem kerekes váltvaforgató eke

Ismét 5-letet adtak

A 21 újdonság közül öt kiemelt termék és szolgáltatást kapott helyet a színpadon a kiállítás összes napján 11.00-kor és 13.30-kor megrendezésre került 5let-Show-ban. A Fendt 313 Vario S4 Profi, a Landini 6-130C LS, a Manitou MLT 741, és az új MAX CUT kaszasínnel szerelt CLAAS DISCO kaszák mellett, a mAXI-NET jellemzőivel is itt ismerkedhetett meg a nagyérdemű.

A mAXI-NET

Márkafüggetlen RTK korrekciós hálózat az AXIÁL Kft. kínálatában 2015-től. Az AXIÁL Kft. 45 fixen telepített RTK bázisállomásával nyitja meg a gépfüggetlen RTK hálózatban rejlő lehetőségeket az automatikus kormányzási rendszerek eszközeinek használói előtt. A navigációs műholdvétel kiegészítéseként egy földi korrekciós rendszer biztosítja a szántóföldi precíz munkavégzést. A bázisállomások segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet küldi bármely gép GPS eszközére. A rendszer nemzetközileg elismert RTCM jelformátumának köszönhetően számos termelő előtt nyílik meg a mAXI-NET használatának lehetősége, függetlenül attól, hogy a gazdaságában milyen márkájú vagy színű géppark dolgozik.

Amit a mAXI-Net a gazdálkodók számára kínál:

  • Gép- és eszközfüggetlen rendszer
  • Megismételhető, akár 2-3 centiméteres pontosság sorról sorra és évről-évre
  • GPS és GLONASS műholdhasználat egyaránt
  • Központi adatkezelés és üzemeltetés
  • Vevőszolgálat

MLT 741 120 LSU újratöltve

Igazodva a vásárlói igényekhez, a Manitou újra gyártásba vette az MLT 741 120 LSU teleszkópos rakodógépet. A gyár a mezőgazdaságra tervezett gépek palettáján ezzel egy olyan réteget kíván megszólítani, akiknél nagy mennyiségű, nagy tömegű anyagok mozgatását kell megoldani, és a 4,1 tonnás teherbírás nagyobb hatékonyságot eredményez a 3,5 tonnás kapacitású MLT 735 típushoz képest. Némi dizájnfrissítés mellett a jól bevált, megbízható megoldások mellett döntöttek a mérnökök, mint például a hidrodinamikus hajtás és a strapabíró mechanikus váltó. A gép erejét a korszerű Tier 4i (IIIB) Deutz motor adja, amellyel akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítás is elérhető.

Landini 6-130C LS

A Landini biztos alapokra helyezte az új 6C sorozat fejlesztését. Ez nem volt más, mint a jól bevált és népszerű Powermondial sorozat. Az erőforrás egy 4,5 literes F.P.T. NEF motor közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel és a Tier 4i emissziós előírást biztosító SCR technikával. Természetesen az újdonság több mint egy motorcsere. A gyártó több ponton is hozzányúlt az elődhöz. Az új vezetőfülke, a megnövelt emelőkapacitás, nagyobb hidraulika-szivattyú, az automatikus TLT funkció, valamint a nagyobb tengelytáv és önsúly mind része a fejlesztésnek. Több opcióval bővült a kínálat: fülkerugózás, rugózott első tengely, radaros slip control és négyfokozatú kardánhajtás. A traktorcsalád fejlesztési célja továbbra is megmaradt, ami az univerzális felhasználás irányába mutat a talajművelésen, állattartó telepi és rakodási munkákon át a szállítási feladatokig.

Fendt 300 S4

A 300 Vario S4 szériával a 300 Vario SCR utódjaként egy kompakt univerzális traktort fejlesztett ki a Fendt, számos innovatív megoldást átvéve a nagytraktorokból. A visioPlus vezetőfülkével, a Variocenterrel a klasszikus Vario-Joystickkel, a pneumatikus vezetőfülke rugózással, az elektrohidraulikus vezérlőszelepekkel vagy az olyan finomságokkal, mint a pótülés, a Fendt 300 Vario S4 egyesíti mindazt, amiről a mindennapi használat során a Fendt-tulajdonos vagy gépkezelő a hatékony és kényelmes munka érdekében álmodik. Mindezt megfűszerezte egy sor műszaki újdonsággal, amivel e traktor a nagyobb testvérére, a 500 Variora hasonlít.

CLAAS DISCO 3600 RC

A DISCO tárcsás kaszát a kisebb talajegyenetlenségű, telepített gyepekre ajánljuk. Ez a típus a könnyen vontatható, egyszerűen kezelhető kaszáktól a hátsó függesztésű, nagy területteljesítményű, akár rendrakó szalaggal felszerelt változatokig kapható. A terménybetakarítás minőségét számos új, illetve már jól bevált CLAAS megoldás biztosítja, mint például a 2014-ben bevezetett új kaszasín a MAX CUT, a már sokat bizonyított ACTIVE FLOAT tehermentesítő rendszer, valamint a Safety Link biztonsági modul. A kaszák elérhetők szársértő nélkül, verőujjas szársértővel, illetve gumihengeres szársértővel, amely a termény gyorsabb száradását segíti, hogy a lehető leghamarabb betakarítható legyen a kaszálóról.

Szerviz átalánydíjas szerződéses partnerek díjátadása

Az AXIÁL Kft. az átalánydíjas szolgáltatásait a 2001-től kínálja partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül évre előre kötött szerződésekkel látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét. Az elmúlt évhez képest közel 10%-kal növekedett a szerződések száma, ez 495 szerződött partnert és 1460 átalánydíjas szolgáltatásban szervizelt gépet jelent.

Hogy miért jó ez a partnereknek?

  • előre tervezhető, kiszámítható, munkadíj és kiszállási szervizköltségek a gazdálkodásban, ami a mai, gyorsan változó gazdasági környezetben felbecsülhetetlen előny
  • állandó műszaki gépfelügyelet, amellyel csökkenthető a gépmegállás lehetősége
  • dokumentált szolgáltatás, amely a szavatossági igények elbírálásánál jelentős megtakarítást jelenthet, az alkatrészek gyártói által való jóváírásánál
  • a szolgáltatásban való prioritás mellett nagy előny jelent, hogy az AXIÁL Kft. szervizszerelői azonnali segítséget nyújtanak telefonon is az esetleges hibajelenségek feltárásában, a gépüzemeltetés és gépbeállítás folyamatainál

Ezzel esetlegesen megspórolva a kiszállás idejét, vagyis amennyiben ez elegendő a hiba kiküszöbölésére, akkor a gépállás ideje jócskán lerövidül, és az értékes idő a termelésre fordítható.
Az AXIÁL Kft. minden évben emlékdíjat ad át három olyan cégnek, akik évek óta kiváló szervizpartnereik is.

A díjakat idén is Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Torma Tamás az AXIÁL Kft. Szervizüzletágának igazgatója adta át.

A. díjazott: Abaúji Charolais Mg. Zrt. Léh; Jancsó István és Papp Sándor tulajdonos urak vették át a díjat.
B. díjazott: Héjja testvérek Kft. Csongrád; a díjat Héjja László ügyvezető-tulajdonos vette át
C. díjazott: Darnózseli Agrár Zrt.; a díjat átvette Dr. Tóth László vezérigazgató

Az emlékdíj mellett egy 150.000 Ft-os, az AXIÁL Kft. alkatrészüzleteiben beváltható alkatrész vásárlási utalvánnyal köszönték meg partnereik kitartó hűségét.