2020. január 22-25 között kerül megrendezésre a magyar gazdák körében a legnagyobb és legismertebb agrár szakmai rendezvényként számon tartott AGROmashExpo és AgrárgépShow. Ezúttal is a legújabb trendekkel és olyan technológiai innovációkkal ismerkedhetnek meg a mezőgazdászok, amelyek még inkább eredményessé teszik a munkafolyamatokat. A Valkon Kft. ez alkalommal is széles gépkínálattal készül az általa forgalmazott márkák legjobbjaival, a már megszokott színvonalon. A csúcsminőségű gépek mellett egy meglepetés is várja majd a gazdákat a cég standjánál.

Robbanásszerű fejlődés a mezőgazdasági szektorban

Az ágazatban óriási húzóerőt képvisel az informatika, egyre nagyobb hangsúlyt kap a digitalizáció és az automatizáció. Számos újdonság figyelhető meg az agrárelektronika és méréstechnika területén, folyamatosan új technológiák, szoftverek kerülnek kifejlesztésre és tesztelésre. A gépek kezelhetősége sokkal összetettebbé és gyorsabbá válik, amely a hatékonyság növekedését eredményezi.

Az idei év novemberében megrendezett Agritechnica kiállításon, Hannoverben mutatták be a mezőgazdasági szektor legújabb fejlesztései, amelyekről elmondható, hogy csúcstechnológiát képviselnek. A modellek a piacon elérhető legmodernebb eszközökkel, kiegészítésekkel és extrákkal vannak felszerelve, amelyekkel tökéletes eredmény érhető el.

Különféle digitális megoldásokkal rendelkeznek, mint a telefonos applikációk, amelyekkel könnyedén beállíthatók a kívánt paraméterek, és kontrollálhatók az adott műveletek. Az automatizált rendszerek – sorközművelő robot, intelligens gyomirtó rendszer – szintén hasznosak, mivel így több munkafolyamat is elvégezhető manuális beállítások nélkül.

Krone

Az Agritechnica kiállításon a Krone-t is díjazták – fotó: agritechnica.com

Magyarországon ugyancsak egyre inkább teret hódítanak ezek a korszerű megoldások, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hazai mezőgazdaság jól megállja a helyét a nemzetközi versenyben. Folyamatosan bővül a piac, növekszik az érdeklődők száma az innováció iránt, ugyanis a gazdák ezekkel a többfunkciós gépekkel próbálják megfékezni a munkaerőhiány miatt fellépő kiesést, valamint növelni a munkafolyamatok hatékonyságát.

Az AGROmashEXPO és Agrárgépshow-n az Agritechnica-n prezentált legújabb konstrukciók széles skálájával ismerkedhetnek meg közelebbről a hazai mezőgazdászok.

Magyarország legnívósabb szakmai kiállítása

Az AGROmashEXPO és Agrárgépshow-n évről évre egyre több kiállító képviselteti magát a mezőgazdasági szektor minden területéről. A magyarországi cégek teljes vertikuma jelenik meg, köztük a legnagyobb nemzetközi márkák hazai forgalmazói. A kiállítás célja, hogy összegyűjtse a legújabb, legnépszerűbb, és leghasznosabb megoldásokat az érdeklődőknek, átadva mindazt a szakmai hozzájárulást, amely megkönnyíti a vásárlási döntést.

A Valkon Kft. standjának egy részlete a 2018-as AGROmashEXPO-n – fotó: Valkon Kft.

Különféle termékek és szolgáltatások – növényvédő szerek, műtrágya, haszongépek, alkatrészek – széles körű kínálata található meg a kiállításon.

A gazdák első kézből informálódhatnak az ágazat legfrissebb vívmányairól, az éppen aktuális fejlesztések eredményeiről, és megismerkedhetnek a hazai géppiac legújabb modelljeivel.

Számos témában lesznek konferenciák és workshopok is, ahol az előadók részletesebben foglalkoznak az aktuális fejlesztésekkel, valamint a felmerülő kérdéseket szintén lehetőség lesz feltenni.

Megalakulásától kezdve jelentős esemény a Valkon Kft.-nél

Az idén 12 éves Valkon Kft. életében már kezdetektől fogva igen fontos szerepet játszik az Agrárgépshow. Az évek során több sikert is maga mögött tudhat, melyeket többek között ezen a kiállításon ért el.

2018-ban a legszebb standért járó különdíjat szerezte meg a rendkívül kreatívan kivitelezett kiállítótérért: egyes gépek egy rácsos tartóra felfüggesztve reprezentálták az ágazat kiemelkedő márkáit. Ugyanebben az évben nyert Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat a Valtra T254-es típusú traktorral, illetve 2017-ben a Kramer KL25.5E rakodóval is megkapta ezt az elismerést.

A teljesen elektromos működésű KL25.5E rakodó a Kramer-től – fotó: Valkon Kft.

Az Agrárgépshow-n a legfőbb cél, hogy minél többen megismerjék a Valkon Kft. tevékenységét, felfedezzék a forgalmazott márkák egyediségét, és személyesen bizonyosodjanak meg a megbízhatóságukról. A vállalat számára a vevő a legfontosabb, így mindig igyekszik alkalmat találni a kapcsolatok építésére és ápolására is.

A kiállítás minden évben az ágazat pihenő idejében kerül megrendezésre, ezért ez egy kiváló lehetőség a Valkon Kft.-nek, hogy egy baráti légkört megteremtve ismét találkozhasson a régi ügyfelekkel, és a leendő vevők is személyesen megismerkedhessenek a csapattal.

Csúcsminőségű gépek – Sokoldalú kínálat

A vállalat termékkínálatában nemzetközi viszonylatban is elsőrangú, elismert gépgyártók szerepelnek, amelyek közül minél többet szeretnének bemutatni a nagyközönségnek. Mivel az Agrárgépshow-n ehhez csak korlátozott terület áll rendelkezésre, minden márkából azok a típusokat és megoldásokat mutatják be, amelyek a leginkább hasznosak lehetnek a gazdák számára.

Krone – The Power of Green

Talán a legközkedveltebb és leginkább bevált márka a német Krone, melynek repertoárjában közel 210 különböző modell szerepel, és világszerte több mint 40 országban használják haszongépeit a mezőgazdasági munkafolyamatokhoz.

Az idei Agritechnica kiállításon két gép ezüst DLG minősítést szerzett. Az egyik az új EasyCut F 400 CV 4 méteres frontkasza, amely két szélső, behajtható kaszával rendelkezik, lehetővé téve a közúti közlekedést. Ez a 3 méteres szélesség a szántóföldre érve könnyedén visszaállítható a 4 méteres munkaállásba.

A világ első mobil pelletáló gépéhez, a Premos 5000-hez kifejlesztett stabil egység ugyancsak ezüstérmet érdemelt Hannoverben-ben. A beépített automata zsineg eltávolító rendszer segítségével már nem csak a szántóföldeken, hanem a csarnokba telepítve is használható.

A kiállítás fénypontja ezúttal az új Varipack körbálázó lesz, amely a jelenlegi legnagyobb újdonságnak számít. A modellről az idei Agritechnika kiállításon rántották le a leplet a nagyközönség előtt. Különlegességét a hevederes kialakítás adja, ugyanis a Krone körbálázók egyik sajátossága a keresztrudas kialakítás.

A gyártás 2020 tavaszától kezdődik meg, de a legnépszerűbb géptípusok – rendterítő, rendképző, kasza, hely függvényében Big Pack nagybálázó, silózó – mellett a Varipack is a kiállított gépek között szerepelne.

Az idei AGROmashEXPO egyik sztárja a vadonatúj Varipack körbálázó lesz  – fotó: Valkon Kft.

Kramer – Velünk biztosra mehet

Világszerte felgyorsult innováció figyelhető meg a rakodógépek kialakításában, egyre kiforrottabb konstrukciók kerülnek a piacra. A korszerű tervezési eljárások során számítógépes programok, újabb és újabb gyártástechnológiai megoldások kerülnek kifejlesztésre, amelyeknek köszönhetően még nagyobb teljesítményre képesek az erőgépek.

A nagy múlttal rendelkező Kramer márka különösen nagy értékeket képvisel. A biztonság, minőség, kiemelkedő teljesítmény, és a könnyű kezelhetőség egyaránt fontos szempont a gépek kialakítása során. A nagyobb területeken végzett nehezebb munkákra tervezett, nagy teljesítményű rakodók és a keskenyebb udvarokhoz, istállókhoz szükséges könnyű irányíthatósággal rendelkező kompakt munkagépek egyaránt rendelkezésre állnak.

A KT407-es limitált szériás rakodó számos újdonságát is megtekinthetik a kiállításon  – fotó: Valkon Kft.

Az Agrárgépshow-n elsősorban a KT407-es és a KT559-es rakodók Black Edition limitált szériát szeretné megmutatni közelebbről a gazdáknak a Valkon Kft. Több újdonság is jellemzi, mint például a ledes munkalámpák, a betonmintás Michelin Bibload gumik, valamint a légrugós kezelőülés kartámasszal és mobiltartóval felszerelve.

A tervek szerint a teleszkópos rakodók közül a kisebb méretű KT276-os, az elektromos rakodókból pedig KL19 25.5 E modell is helyet kap a standnál.

Kramer

A Kramer újdonságai idén sem hiányozhatnak a Valkon standjáól – fotó: Valkon

Valtra – Your Working Machine

A Valkon Kft.-nél természetesen a traktorok sem hiányozhatnak, így a Valtra márka A, N, és T szériája ismét megtekinthető lesz a kiállításon. Általában a futó szériák kerülnek továbbfejlesztésre, amely külsőre nem feltétlenül észrevehető, így kiemelten fontos, hogy a modelleket élőben is láthassák az érdeklődők.

A képen a Valtra T254 Versu Smart Touch, a 2018-as év traktora látható – fotó: Valkon Kft.

A márka újdonsága a G széria lesz, melynek gyártása jövő tavasszal veszi kezdetét, így a bemutatása csak 2021-ben várható.

Még több gép, még több látnivaló

Az Agrárgépshow-n a Wielton pótkocsik bemutatása is nagy hangsúlyt kap, ugyanis Magyarországon a Valkon Kft. immár a márka kizárólagos képviselőjévé lépett elő. A helyszínen különleges kedvezményekre, kiállítási akciókra lehet majd számítani.

A DLG minősítést szerzett Rauch műtrágyaszóró, Regent eke és grubber, Seppi Midiforst talajművelő, illetve amennyiben a hely engedi, Samson trágyaszóró szintén gazdagítja majd a kiállított gépek sorát.

Meglepetéssel készül a Valkon Kft. csapata

A cég számára mindig az ügyfél az első. Az üzleti találkozók egyik legfontosabb célja, hogy személyesen is megismerje, felmérje, mire van a leginkább szüksége a vevőnek, és megtalálja azt a megoldást, amely a legjobban illeszkedik az igényeihez. A Valkon Kft. kötelességének érzi, hogy a vásárlást követően is gondoskodjon az ügyfél elégedettségéről a gépek megfelelő, biztonságos működésének időszakos ellenőrzésével, valamint a szerviz biztosításával.

Míg előző évben a szervizcsapat nélkülözhetetlensége volt a középpontban, idén a gazdák kerülnek reflektorfénybe. Az üzleti kapcsolatok emlékeit, élményeit a helyszínen megörökítve, egy fotófallal szeretne kedveskedni a Valkon Kft. csapata az ügyfeleknek, ezzel is megmutatva, hogy egy igen fontos részt képviselnek a cég számára. Olyan egységet teremtenek meg, amely nélkülük nem jöhetne létre.

A standnál minden évben remek hangulat alakul ki. A régi ügyfeleket barátként üdvözli újra a csapat, és a kialakított vendéglátó téren lehetőség van egy kis beszélgetésre, közös koccintásra is.

A leendő ügyfelek a Valkon Kft.-ben egy vidám közösséget ismerhetnek meg, akikhez bátran fordulhatnak kérdéseikkel, készségesen segítenek a vásárlási döntésben és minden felmerülő probléma megoldása elsőbbséget élvez.

Valkon

Idén a középpontban a gazdálkodók lesznek – fotó: Valkon Kft.

2020 legfontosabb eseményei

Az elkövetkezendő évekre a Valkon Kft. elsősorban az üzleti kapcsolatok építését és ápolását tűzte ki célul.

„Olyan rendezvényekkel szeretnénk színesíteni az éveket, amelyek során még jobban oda tudunk figyelni az ügyfeleink igényeire. 2020 áprilisában immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Krone Show, amely kitűnő alkalmat biztosít a megrendelőinkkel való személyes találkozásra.

A rendezvény célja, hogy bemutathassuk a márka legújabb modelljeit és megválaszolhassuk azokat a kérdéseket, amelyeket az ügyfeleknek eddig nem volt alkalmuk feltenni. A meghívottak egymással is megoszthatják tapasztalataikat, így egy igen hangulatos közösség jöhet létre.

Továbbá terveink között szerepel, hogy a még nem ismert vagy kevésbé népszerű modelljeinket is részletesebben bemutathassuk a gazdáknak, akik saját telephelyükön próbálhatják ki a gépeket, használat közben tapasztalva meg előnyeiket.

Úgy gondolom, ez egy nagy segítség lehet számukra, hogy megtalálják azt a megoldást, amely a leginkább megkönnyíti gazdaságuk működését. Bízom benne, hogy ezekkel a programokkal a vevőink segítségére lehetünk” – ismertette a Valkon Kft. legfontosabb célkitűzéseit Jócsák Attila erőgépkereskedelmi vezető.