Immár 15 éve a hazai piacon értékesítő leányvállalat lezárt egy fejezetet és önállóan folytatja tevékenységét hazánkban. Az Agrotec Magyarország Kft.-vel létrejött, több éves együttműködés a végéhez ért, 2024-től csak Az Amazonen-Werke Kft. értékesíti a 140 éves gyár termékeit újra.

A sok éves kapcsolat lezárását a leányvállalat stratégiai céljainak elérése indokolta, mellyel újra közvetlen gyári kapcsolat alakul ki a partnereinkkel. Az idei esztendő nem lesz diadalmenet, a piac bizonytalanná vált és összezsugorodott. Az Amazone azonban mindig előre tekint és tovább fejleszti mind portfólióját, mind a leányvállalatát. Határozott célunk, hogy erősítsük jelenlétünket a talajművelő és vetőgépek szegmensében Magyarországon. Immár három saját erőgéppel folyamatosan képesek vagyunk bemutatni a rövidtárcsák, kultivátorok, ekék és vontatott vetőgépek működését a gazdák földjein, hogy meggyőződhessen minden érdeklődő gépeink kvalitásairól.

Keressenek minket bizalommal és jelentkezzenek az alábbi felületen demózásra. Jobbnál jobb gépek érkeznek a magyar piacra a közeljövőben, mint a vontatott Precea-TCC szemenkénti vetőgép, a Cirrus 9004-2C Grand gabonavetőgép, A ZG-TX vontatott mészszórásra és granulált műtrágya kijuttatására egyaránt alkalmas műtrágyaszóró, a Cobra sekélykultivátor, a Catros+ 03 széria Smart Frame rendszerrel és a magyar vonatkozással is rendelkező, de Amazone géneket hordozó Tyrok 400 Onland, illetve a Teres 300 ekecsalád.

Rögtön három kampánnyal is jelentkezünk, melynek keretében:

  • Soronként 75,-EUR extra kedvezményt biztosítunk gabonavetőgép kombinációk és mulcsvetőgépek vásárlásához, ezzel ünnepelve az Amazone vetéstechnika 75 éves születésnapját.
  • Extra 2800,-EUR árelőnyt biztosítunk a Catros+ 02 széria vásárlóinak 2024. szeptemberig.
  • Akciós 700,-EUR soronkénti kedvezménnyel kedveskedünk Precea vetőgép vásárlása esetén.

Emellett akciós áron értékesítjük a készleten levő gépeinket, melyet itt találhatnak meg: készletkisöprés.

Schmotzer Venterra VR2 sorközművelő kultivátor

Schmotzer Venterra VR2 sorközművelő kultivátor – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Egy kis ízelítő újdonságainkból

Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

Az AMAZONE mostantól kezdve tarlón járó szántáshoz is kínálja a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató ekét. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz.

A traktor mérete és abroncsozása egyebek mellett meghatározza, hogy barázdában vagy tarlón járó üzemet célszerű-e alkalmazni. Különösen gumihevederes futóművek, ikerkerekek vagy 710 mm-nél nagyobb, extra széles gumiabroncsok használata esetén nem lehetséges a barázdában való haladás a részben már felszántott talaj káros tömörítése nélkül.

A Tyrok Onland gépen egy 200x150x10 mm méretű, nagy szilárdságú acélból készült, tömör, zártszelvény gerendely található. Ez nagyfokú stabilitást biztosít. A Tyrok Onland a SmartTurn fordító rendszerrel a táblavégi fordulóban a gyors átfordítás sebessége röviddel a folyamat vége előtt a felére lassul. Ez kímélő csillapítóhatást eredményez a munkahenger behúzásakor, így nem kell kompromisszumot kötni a sebesség terén. Az Onland változatnál a „keretet" fordulás előtt automatikusan visszahúzza az Onland munkahenger, hogy a fordulási súlypont a lehető legalacsonyabb, a traktorra és az ekére ható erők pedig a lehető legkisebbek legyenek.

AMAZONE Tyrok 400 Onland

AMAZONE Tyrok 400 Onland – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Új Precea 9000-TCC és 12000-TCC szemenkénti vetőgépek

Az új Precea-TCC gépek a kiemelkedő területteljesítmény és az időtakarékos feltöltés érdekében 2000 literes központi vetőmagtartállyal rendelkeznek, amelybe akár két bigbag zsák is betölthető.

Az új Central Seed Supply vetőmag-hozzávezető rendszernél a vetőmag levegőáramlás útján jut el a központi tartályból az adagolóegységekhez, ahol aztán minden sorban egy kisebb köztes tartály tárolja ideiglenesen. Amikor ebben a köztes tartályban a szint eléri a maximális értéket, a levegőáramlás és ezzel a további adagolás automatikusan megszakad.

Amikor a töltöttségi szint ismét lecsökken, a levegőáramlás automatikusan újraindul, és a vetőmagot a fő tartályból az egyes sorokhoz szállítja. A Central Seed Supply rendszer intelligens levegővezetésének köszönhetően az egyes adagolóegységek egymástól függetlenül kapnak vetőmagot anélkül, hogy a rendszer bonyolult érzékelőrendszert vagy elektronikus vezérlést igényelne.

Precea-TCC szemenkénti vetőgép

Precea-TCC szemenkénti vetőgép – fotó: Amazonen-Werke Kft.

Schmotzer sorközművelő kultivátorok újonnan a kínálatban

A különböző paralelogramma-szerkezetek és szerszámok nagy választékával a SCHMOTZER kínálatában minden növénykultúrához megtalálható a megfelelő sorközművelő kultivátor. A SCHMOTZER új eltoló keretet kínál a sorközművelő kultivátoraihoz.

A különlegesen kompakt kialakítású VR 2 lineáris eltoló keret előnyei a legnehezebb körülmények között végzett sorközművelésnél mutatkoznak meg. A Smart Vision kamerája nagy kontrasztú képet ad Full-HD felbontásban. Így a növénysorok 2 x 2 cm-es méretű növényektől kezdve megbízhatóan felismerhetők.

A nagy tartósság érdekében a kamera teljesen porálló, és még a nagynyomású tisztítóknak is ellenáll. Az éles vágóélek és a tartósság elengedhetetlenül fontos a kapakések esetében. A vágókéseknek a talaj felső 2-3 cm-es rétegében teljes felületű vágást kell végeznie. Az elhasználódott kések cseréjét minél egyszerűbben és gyorsabban el kell tudni végezni, hogy a sorközművelő kultivátor a lehető legkevesebb ideig álljon.

RapidoClip gyorscserélő rendszert a különböző aprítógépek rögzítésével kapcsolatos problémák megoldására fejlesztették ki. A szabadalmaztatás alatt álló rendszer az első teljesen szerszámmentes kapakés gyorscserélő rendszer a piacon. A RapidoClip egyszerű és mindenekelőtt gyors cserét tesz lehetővé a kapakések számára.

Az akciókkal, kampányokkal és készletkisöpréssel kapcsolatos kérdésekben kollégáink szívesen állnak rendelkezésre.

Az akciókkal, kampányokkal és készletkisöpréssel kapcsolatos kérdésekben kollégáink szívesen állnak rendelkezésre:

  • Jónás Zsolt: Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ, Hajdú-Bihar 30/643-6134
  • Oravecz István: Heves, Nógrád, Bács-Kiskun, Pest, Jász-N.-Sz. 30/637-3306
  • Szász Villő Dóra: Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron 30/544-4478
  • Horváth Attila: Somogy, Tolna, Baranya, Zala 30/538-5918
  • Móricz Tamás: Békés, Csongrád 30/345-8294