Azok a kisgazdálkodások, közepes illetve nagy méretű tejtermelő gazdaságok, bérvállalkozók és útkarbantartók, akik kompakt, 100-140 lóerő maximális teljesítményű fokozatmentes váltós traktort keresnek, immár lehetőségük van új modellek választására, a Párizsi Nemzetközi SIMA 2019 keretében bemutatott Case IH Versum CVX Drive traktorszéria jóvoltából.

Az új széria négy modellből áll, a modellek típusszáma a gépek lóerő-teljesítményére utal 2.200-as percenkénti motor-fordulatszámon: Versum 100 CVX Drive, Versum 110 CVX Drive, Versum 120 CVX Drive és Versum 130 CVX Drive.

Az új Versum CVX Drive modelleket a gyártó prémium gépekként tervezte piacra dobni: felszereltségükben és a gépkezelő kényelemérzetét tekintve a nagy méretű traktorokra hasonlítanak, ugyanakkor gyorsak, fordulékonyak és könnyen kezelhetőek. A folyamatos változó áttételű technológia gondoskodik az üzemanyag-megtakarításról. Korábban a folyamatos változó áttételű sebességváltó technológiát a Case IH csak nagyméretű traktorain kínálta, amelyek legkisebb képviselője a négy hengeres, 116-145 lóerős Maxxum széria. A könnyebb Versum traktormodellekkel immár a Maxxum széria kategóriájánál kisebb traktorokon is élvezhetők a CVX Drive technológia által nyújtott előnyök.

Case

Az új Versum sorozattal négy új, 100-140 lóerő maximális teljesítményű modell érhető el

Üzemanyag-takarékos, de nagy teljesítményű motorok

Minden Versum modellt 4,5 liter hengerűrtartalmú, turbófeltöltéses, töltőlevegő-hűtős, az EU V. szintű kipufogógáz-kibocsátási határértékekre vonatkozó előírásoknak megfelelő, szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerrel - HI-eSCR2 - ellátott motor hajt. A FPT Industrial legújabb fejlesztése, szabadalmaztatott technológia egy kompakt, minden az egyben kipufogógáz-utánkezelő rendszer része. A rendszert alkotó elemek a szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer, az oxidációs katalizátor és az AdBlue folyadék befecskendező. A kipufogógáz-utánkezelő rendszer karbantartásmentes, aminek révén a gép működtetési költsége alacsonyan tartható.

Fokozatmentes CVX Drive technológia

A Versum modellekbe épített új CVX Drive fokozatmentes sebességváltó technológia fejlesztő mérnökeinek célközönsége azok a géphasználók, akik sokat közlekednek közúton, ugyanakkor sokat dolgoznak szántóterületen is- kaszálnak, báláznak, talajt művelnek. Számukra ugyanis fontos, hogy a gép haladási sebessége és a motor fordulatszáma egymástól elkülönüljön. A CVX Drive technológiával szerelt modellek maximális haladási sebessége 40 km/h, amely az Eco funkcióval működtetve csökkent motorfordulatszámon érhető el. Egy elektromos szabályozó felel azért, hogy a sebességváltó gyorsabban nagyobb sebességre kapcsoljon, és hogy a gép minden sebességen jobb hatékonysággal dolgozzon.

Case

A 40 km/h-s maximális haladási sebesség Eco funkcióval működtetve csökkent motorfordulatszámon érhető el

A CVX Drive sebességváltó rendszer dupla kuplungos technológiájának köszönhetően a sebességváltó két mechanikus tartománya közötti váltás zökkenőmentes, és a teljes sebesség-tartományban maximális vonóteljesítményt tesz lehetővé. Az Active Hold Control funkció révén a traktorral gond nélkül meg lehet állni a hegyoldalban illetve útkereszteződésekben anélkül, hogy a gépkezelőnek a féket használnia kellene.

Az új Versum modellek további jellegzetessége az automatikus termelékenység-vezérlő rendszer (APM), amely révén a teljesítmény leadásának szükségletével összhangban a motor fordulatszáma, adott esetben automatikusan csökken. Ilyen eset lehet, amikor a talajműveléskor a gép könnyebb talajban kezd dolgozni illetve amikor az eszköz hidraulika köre kisebb teljesítményigényű. Az automatikus termelékenység-vezérlő rendszer (APM) ily módon segíti az üzemanyag-takarékos működést és csökkenti a gép működtetési költségét.

Case

Az ügyfelek kiválaszthatják a legmegfelelőbb munkagépkapcsolási lehetőséget, elülső vagy hátulsó hárompontos kapcsolórendszerre

Nagy teljesítményű hidraulika

A zárt központú terhelésérzékelő (CCLS) szivattyúnak köszönhetően a hidraulikaolaj csak szükség szerint kering. A rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerre több funkció is egymással párhuzamosan működjön, anélkül, hogy azok egymásra hatással lennének. A gyártó a mechanikus és elektromos távvezérlésű hidraulika szelepek teljes választékát kínálja, összesen hét csatlakozási lehetőséggel, továbbá egy Power-Beyond-Funktion funkcióval. A maximális percenkénti olaj-átfolyási sebesség 110 liter.

Elülső emelőszerkezet, elülső erőátvitel

Az új többfunkciós elsőtengelyt tartó váz lehetőséget kínál elülső emelőszerkezetnek és elülső teljesítményleadó tengelycsonknak a traktor felépítményébe integrálására. Az ügyfelek kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb munkagép-kapcsolási lehetőséget, elülső vagy hátulsó hárompontos kapcsolórendszerre (2-es kategória vagy 3N).

Az elülső teljesítményleadó tengely névleges percenkénti fordulatszáma 1.000; a hátulsó PTO fordulatszáma 540/540E/1.000 vagy opcionálisan 540E/1.000/1.000E. Közúti PTO is rendelhető.

Case

A halk vezetőfülke felszereltségébe tartozik egy automatikus klímaberendezés és egy Deluxe-vezetőülés

Prémium komfort

A Versum modellek jellegzetessége a négy oszlopos vezetőfülke, a korlátlan kilátás, továbbá kiváló munkakörnyezet és kényelmes működtetés. A vezérlőelemek elrendezése hasonló a nagyobb Case IH traktormodell-szériáknál megszokott elrendezéssel. Így azok, akik a nagyobb modelleket már ismerik, azonnal könnyen kezelik majd ezeket az új modelleket is; akik számára pedig teljesen új a márka, hamar megbarátkoznak majd vele.

A Case IH többfunkciós vezérlőkarfa minden Versum modell standard felszereltségének részét képezi, biztosítja a Versum funkciók könnyű és intuitív működtetését. A halk vezetőfülke felszereltségébe tartozik egy automatikus klímaberendezés és egy Deluxe-vezetőülés. A gépkezelő kényelmét szolgáló berendezés-csomag egy 360 fokos világítással egészül ki, gondolván a hosszú munkanapokra.