Például az Amkodor. Igaz, nem csoda, hogy ez a márka nincs benn a köztudatban, ugyanis a traktorfejlesztés nem tekint vissza nagy múltra, 2017-ben kezdődött. Alapvetően építőipari és rakodógépeket gyárt az Amkodor, de vannak mezőgazdasági munkagépei is. Első törzscsuklós traktorát hét évvel ezelőtt alkotta meg, s azóta is folyamatosan fejleszti.

A traktor szerepel a cég termékkatalógusában is, ami azt jelenti, hogy elkezdődött a sorozatgyártás, a legújabb változat, az Amkodor 5500 pedig már meg is vásárolható. Azonban a cég honlapján az Amkodor 5500-at még az 5300-as fotójával illusztrálják, feltételezhetően azért, mert annyira friss a típus, másrészt a külcsín ugyanez, csupán a belbecs más.

Ez egy nagy teljesítményű, több mint 500 lóerős traktor, melyet a cég honlapjának tanúsága szerint nagy teljesítményigényű általános célú mezőgazdasági munkákhoz, alap- és vetés előtti talajműveléshez, gabonafélék és más növényfajok vetéséhez, gabonafélék és ipari növények betakarításához, szállítási és rakodási műveletek elvégzéséhez egyaránt ajánlanak.


Motorja kínai gyártás, a WEICHAI terméke, hathengeres, 13.5 literes erőforrás. Sebességváltója Powershift, 16 előre-, 4 hátrameneti fokozattal és elektrohidraulikus differenciálzárral. A közel 20 tonnás monstrum opcionálisan ikerkerékkel is rendelhető, ebben az esetben 4410 milliméter széles. A traktor belső tere pedig természetesen, már egészen nyugatias...

Indexkép: Amkodor