A Massey Ferguson, amely az AGCO világmárkája (NYSE:AGCO), örömmel mutatja be a vadonatúj MF 5S szériát, ami öt típusból áll 105 és 145 lóerő teljesítmény között. A traktorok megkapják az MF 8S gépek által megkezdett forradalmian új külsőt, és még magasabb fokú kezelői élményt kínálnak – írja a cég közleménye.

A piacvezető körkörös kilátás a traktor környezetére, az alig 4 m-es fordulókör, a legkeskenyebb kialakítású lejtős motorháztető és a számos okos funkció tökéletes rakodós traktorrá varázsolják az MF 5S-et.

Minden típus négyhengeres erőforrással van szerelve 105-től egészen 145 lóerő teljesítményig. Három felszereltségi szintből választhatunk – Essential, Efficient és Exclusive. Továbbá rengeteg egyedi opció kérhető a gépekhez, egészen a legmodernebb technológiával ellátott okosfarm-kiegészítőkig.

traktor

Rengeteg egyedi opció kérhető a gépekhez.

"A sokoldalú MF 5S széria egyesíti a nagy teljesítményt, a kényelmet és a tartósságot a szegmens legjobb kilátásával és a rakodós munkavégzéshez hasznos funkciókkal"

– mondja Francesco Murro, a Massey Ferguson európai & közel-keleti marketingvezetője.

“Az MF 5S igazi mindenes erőgép, amely a szegmens követelményeihez illő teljesítményt és felszereltségeket tartalmazza. Az elődszéria MF 5700 S sikereire épít, ami által a kezelési élmény is rendkívüli, míg a működési költségek alacsonyak. Az MF 5S kompakt méretekkel rendelkezik a tejtermelő gazdaságok és állattartó telepek igényeinek a kielégítéséhez, de a teljesítménye és tömege bőven alkalmassá teszik klasszikus, szántóföldi gazdaságokban való munkavégzésre is”.

traktor

A kezelési élmény is rendkívüli, míg a működési költségek alacsonyak.

Az olyan kiemelt jellemzőivel, mint például a kompakt méretek, a 2,55 m tengelytáv, a tökéletes kilátás, a kimagasló hidraulikateljesítmény vagy az egyedi kezelés, az MF 5S tovább építi a Massey Ferguson hírnevét mint Európa elsőszámú rakodós traktormárkája. Minden típust gyári rakodó-előkészítéssel vagy már gyárilag felszerelt MF FL szériás rakodóval is rendelhetünk.

A vegyes és szántóföldi gazdaságok számára az MF 5S erőgépek számos meglepetést tartogatnak. Ilyen például a hátsó hárompont emelési kapacitása, amely 5.700 kg (lehet 6.000 kg is egyes felszereltségek mellett). A mellső emelőmű kapacitása 2.500 kg-ról lenyűgöző 3.000 kg-ra emelkedett. A jármű megengedett legnagyobb össztömege immár 9.500 kg lehet, ami által az egyre nehezebb munkagépek is biztonsággal felkapcsolhatók rá.

A legmodernebb okosfarm-technológiákról sem feledkezett meg a gyártó a tervezés során. Ezek a teljesítmény- és termelékenységnövelő kiegészítők, mint például a precíziós gazdálkodás eszközei, az MF Connect telemetriás rendszerek, MF Guide automata kormányzás, az MF Section Control szakaszvezérlés vagy az MF Rate Control változó tápanyagkijuttatási megoldások.

“Teljesen mindegy, hogy szántóföldi, vegyes, állattartó vagy bármilyen speciális gazdaságban dolgozunk, ezek a megbízható, jól felszerelt, kényelmes és sokoldalú traktorok alacsony működési költségek mellett adják meg azt a teljesítményt, amit elvárunk tőlük” – mondja el Mr. Murro.

traktor

Az egyre nehezebb munkagépek is biztonsággal felkapcsolhatók rá.

Massey Ferguson MF 5S szériafelszereltségek

MF 5S.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5S.135

MF 5S.145

Motor

AGCO Power 4 cylinder / 4.4 litre Stage V

Hajtómű

Dyna-4 with Speedmatching or Dyna-6 semi powershift with AutoDrive

Max. teljesítmény

105hp

115hp

125hp

135hp

145hp

Max. nyomaték*

440Nm

460Nm

520Nm

540Nm

550Nm

Hátsó emelési kapacitás

5,700kg

Mellső emelési kapacitás**

3,000kg

Tengelytáv

2,550mm

*Max nyomaték 1.500 f/p-en ; **Mellső emelőmű opcionális tétel

MF 5S széria kiemelt jellemzői

• Három jól elkülönülő felszereltségi szint – Essential, Efficient és Exclusive annak érdekében, hogy minden kezelői igénynek és munkagépnek megfeleljenek a traktorok

• Új, gyári homlokrakodó-megoldások segítik a munkát egyszerű rákapcsolással, kezeléssel és teljes irányítás mellett

• Piacvezető kilátás és manőverezőképesség

• Csendes, továbbfejlesztett fülke, új ergonomikus kartámla, áttervezett kezelőszervek és rugózási rendszerek növelik a kezelő kényelmét

• Legújabb fejlesztésű AGCO Power 4.4 literes, négyhengeres, Stage V erőforrás és a traktor teljes élethosszán át kitartó All-in-One füstgázkezelő rendszer. Az optimális légellátás javítja a hűtést

• Választható, áttervezett Dyna-4 vagy Dyna-6 hajtóművek, alapfelszereltségben kuplungfunkciós fékpedállal és Speedmatching fokozatillesztéssel, AutoDrive váltóautomatikával

• Új, nagyobb teljesítményű rugózott mellsőhíd-kialakítás

• Erősebb hátsó hárompont 5.700 kg emelési kapacitással minden típuson, opcionális fronthidraulika 3.000 kg emelési kapacitással. A megengedett legnagyobb össztömeg immár 9.500 kg.

• Új, élenjáró Datatronic 5 és Fieldstar 5 érintőképernyős monitorok Smart Farm okosfarm-technológiákkal, amelyek mind segítik a kezelést, növelik a hatékonyságot és a profitot

traktor

Mind az öt MF 5S modell elérhető Essential, Efficient vagy Exclusive felszereltségi szinttel.

Válassza ki az Önnek legjobban megfelelő felszereltséget

Mind az öt MF 5S modell elérhető Essential, Efficient vagy Exclusive felszereltségi szinttel. Mindegyik csomag számos teljesítmény- és kényelemnövelő funkciót tartalmaz annak érdekében, hogy minden felhasználói igénynek megfeleljenek a gépek.

A jellemző eltérések a felszereltségekben a szintek között tipikusan hidraulikaszivattyú-teljesítményt, hidraulikaszelepek számát és kezelési módját, AutoDrive-rendszert, joystickkezelést és fülkekialakításokat jelentenek.

Az Exclusive modellek fullextrásak, ami többek között 110 liter/perces zárt központos hidraulikarendszert, akár 8 pár hidraulikaszelepet, külön hidraulika joystickot, Multipad joystickot, AutoDrive váltóautomatikát, digitális klímát, teljes fülke- és mellsőhídrugózást, prémium Superluxe vezetőülést és Datatronic 5 érintőképernyős terminált jelent.

Az Efficient verzió hasonlóan magas felszereltséget kínál 2 elektromos és 2 mechanikus működtetésű hidraulika-szeleppárral, rugózással, légkondicionálóval, karfás kezeléssel és opcionális Datatronic 5 terminállal.

Az Essential modellek a Multipad joystick helyett a hagyományos MF T-váltókart használják, de opcionálisan elérhető hozzájuk a külön hidraulika-joystick. A Speedmatching fokozatillesztés alapfelszereltség a Dyna-4-es verziókon, az AutoDrive váltóautomatika nem. A munkahidraulika-teljesítmény 58 liter/perc alapból, akár 4 pár mechanikus működtetésű hidraulika-szeleppárral.

traktor

Az új MF 5S gépei tökéletes rakodós traktorok.

Megújult rakodóspecialista

Az új MF 5S gépei tökéletes rakodós traktorok – piacvezető manőverező képességet, kiváló kilátást, vékony és lejtős kialakítású motorháztetőt és nagy teljesítményű hidraulikarendszert kínálnak.

A rakodási munkák sokkal könnyebbek az olyan okosfunkcióknak köszönhetően, mint a fékpedál kuplungfunkciója vagy a joystickkezelés. A Visio üvegtető a teljes emelési sugárban garantálja a tökéletes kilátást a mozgatott teherre.

Amellett, hogy rakodó előkészítéssel is kérhetjük, az MF 5S gépei elérhetők teljesen gyári felszerelésű homlokrakodókkal. A vadonatúj gyorscsatlakozó hatékonyan kapcsolja össze a rakodó gém és a traktor oldali hidraulika- és elektromos rendszert, ami által rendkívül gyors és egyszerű a gém fel- és lerakása.

A Massey Ferguson az MF FL homlokrakodó-szériában számos párhuzamos és nem párhuzamos vezetésű rakodót kínál, amelyek egytől egyig gyári felszerelésűek is lehetnek. Amennyiben ezt választjuk, úgy a legtökéletesebben illeszkedő konzolt, gondosan kiépített hidraulikacsövezést, mechanikus vagy elektromos működtetésű joystickot kapjuk. Ezek mind segítenek megőrizni a tökéletes manőverezőképességet, még az opcionális fronthidraulika használata esetén is.

traktor

Minden MF 5S szériás traktor magas felszereltségű fülkével rendelkezik.

Kényelmesebb fülke, egyszerűen használható kezelőszervekkel

Minden MF 5S szériás traktor magas felszereltségű fülkével érkezik, ami kimagasló környezetet biztosít a kezelő számára. Az új HVAC légellátó rendszer révén a kívánt hőmérséklet gyorsan és huzatmentesen beállítható, illetve a szélvédő párásodása, lefagyása is kiküszöbölhető.

Az Exclusive és az Efficient felszereltségű traktorokon az MF 8S traktornál bevezetett, vadonatúj kartámlát és a rajta lévő Multipad joystickot találjuk. A joystick számos funkció kezelésére alkalmas, mint például az előre/hátra menetirányváltás, hátsó hárompontvezérlés vagy a hidraulikaszelepek működtetése.

A Multipad felszerelhető mikrojoystickkal is, amivel a két hátsó hidraulikaszelepet működtethetjük (vagy bármelyik szelepet, ha van a traktorban Datatronic 5 terminál). A rakodót egy külön joystickkal kezelhetjük, ami a Multipad mellett helyezkedik el. A Datatronic 5 monitor opcionális, és megléte esetén a konzol jobb oldalán található.

Az Essential felszereltségű traktorok rövidebb kartámlával érkeznek, és a hajtóművet esetükben egy T-alakú vezérlőkarral kezelhetjük. A hidraulikaszelepek külön karokról működnek. A rakodós kiviteleken a joystick a kartámasz első részén található.

Gazdaságos teljesítmény

A legmodernebb 4.4 literes, négyhengeres AGCO Power motor teljesíti a Stage V füstgázkezelési besorolást az MF All-in-One technológiának köszönhetően. Ez az elegáns megoldás a traktor teljes élettartamára szól, és segít alacsonyan tartani a működési költségeket. Az AGCO Power által kifejlesztett rendszer tartalmazza az SCR és DOC modulokat a koromkatalizátorral együtt – mindet egy kompakt egységben, ami a fülke alatt helyezkedik el. Ezáltal a kilátás megmarad piacvezetőnek, és a motorháztető is kecses.

A hosszabb szervizintervallumok révén most már az olaj- és üzemanyagszűrő is 600 üzemórás periódusban cserélendő, ami tovább csökkenti a költségeket. Az új és optimalizált légellátás segíti a motor hűtését, és javítja a teljesítményt.

traktor

Az új és optimalizált légellátás segíti a motor hűtését, és javítja a teljesítményt.

Megújult, tökéletesen megbízható hajtómű

Minden MF 5S traktor elérhető a Massey Ferguson nagyra értékelt és megújított Dyna-4 (16x16) és Dyna-6 (24/24) fél-powershift hajtóművével. A váltók rendkívül hatékonyak, és könnyű használni őket, illetve mindkét verzió fékpedál kuplungfunkcióval együtt jön alapfelszereltségben.

Az Exclusive és az Efficient verziókon az AutoDrive váltóautomatika az alapfeleszereltség része, és kezelése a Multipad joystickról lehetséges. Az AutoDrive-terhelés függvényében magától kapcsolja a fokozatokat a főcsoportokon belül szántóföldön, míg közúti tartományban minden rendelkezésre álló fokozatot magától kapcsol a váltó. Így közúton szinte teljesen automata váltót kapunk.

A Dyna-4 hajtóművel szerelt Essential verziók T-alakú váltóvezérlő karral és Speedmatching fokozatillesztéssel vannak ellátva. A Speedmatching a főcsoportváltáskor a terheléshez legjobban illő fokozatot választja ki a következő főcsoportban. A Dyna-6 modellek AutoDrive-rendszerrel érkeznek alapból.

A minden típushoz elérhető mászófokozat akár 70 méter/óra haladási tempót kínál 34 collos felnikhez, illetve 80 km/h tempót 38 collos felnikhez.

Erős, rugózással ellátott mellső tengely

Új, erősebb mellsőhíd és piacvezető, alig 4 méteres fordulókör. A vadonatúj fronthidraulika 500 kg-mal képes többet megemelni, mint az elődje, ami így már 3.000 kg. Ezáltal pedig

a legnehezebb munkagépek mozgatása is könnyed és biztonságos.

A mellső híd opcionálisan elektrohidraulikusan vezérelhető rugózással látható el, ami két hosszabb munkahengert és három rezgéscsillapító egységet használ a rezgések tökéletes elnyelésére.

A megerősített hátsó emelőmű nagyobb terheket mozgat meg

Teljesen újratervezve annak érdekében, hogy nagyobb legyen a kapacitása. Így az új hátsó hárompont akár 5.700 kg-ot is képes megemelni, ami 7%-kal nagyobb az elődjéhez képest. Bizonyos körülmények és felszereltségek mellett akár 6.000 kg emelés is megengedett. Az emelőmű újratervezése nemcsak extra erőt, de sokoldalúbb függesztést is lehetővé tesz, például a hidraulikus felső hárompont-kitámasztó mostantól opcionálisan elérhető.

A megújult fronthidraulika tervezésénél a rugózott híddal való tökéletes együttműködést és a 4 m-es fordulókör megtartását tartották szem előtt a mérnökök. Az emelőképesség 2.500 kg-ról 3.000 kg-ra növekedett. A megnövelt emelőerő elősegíti a műveletszám csökkentését, ugyanis egy munkamenetben az első emelőműre is szélesebb, nagyobb használati értékű munkagép kapcsolható.

A mellső függesztőmű sokoldalúan használható, ami a Front Pack-csomagnak köszönhető: alapfelszereltségben 2 hidraulikacsatlakozó van előre kivezetve, ami opcionálisan 4 darabra bővíthető. De természetesen a fronthidraulika igény esetén elérhető mellső hidraulikacsatlakozók nélkül, illetve elektromos működtetésű hidraulikaszelepekkel is. Mindegyik verziót ugyanazzal a joystickkel lehet működtetni a fülkéből.

traktor

A dizájn a márka történelme előtt tiszteleg.

Érintőképernyős monitor és Smart Farming okosfarm-megoldások már 105 lóerőtől

Az MF Connect telemetria mostantól opcionálisan minden MF 5S traktorok elérhető. A rendszer segítségével a teljes gépflottát távolról megtekintheti, ami a gépek aktuális földrajzi elhelyezkedését, megtett utakat, hatótávolságot jelenti többet között.

A Datatronic 5 monitor élenjáró kezelést biztosít, és az Exclusive modelleken az alapfelszereltség részét képezi, míg a többi verzión opcionális tétel. Az ISOBUS-kompatibilis, érintőképernyős terminál a traktor mindegyik funkciójának kijelzésére és kezelésére, illetve szinte bármilyen ISOBUS-os munkagép kezelésére alkalmas.

Minden MF okosfarm-technológiai megoldás a Datatronic 5 monitoron működtethető. Ilyen például az MF Guide automata kormányzás centiméteres pontosságig, az MF Section Control szakaszvezérlés, illetve az MF Rate Control változó tápanyagkijuttatás is. A terminál  már 36 szekciót és öt különböző terméket tud kezelni.

A Datatronic 5 terminálra előre fel van telepítve az MF TaskDoc szoftver, ami táblaadatokat rögzít, mint például területtérkép, egységnyi üzemanyag-használat, és még számos lehetőséget. Segítségével egyedi munkajelentéseket lehet készíteni, illetve mérni lehet minden egyes hektár egyéni adatait (kijuttatott inputanyag, üzemanyag-használat idő stb.)

Az MF TaskDoc Pro verzió tovább növeli a szoftver értékét, ugyanis itt már adathordozás is lehetséges az Agrirouteren keresztül a gazdaság farm management rendszerére vagy a Next Machinery rendszerre. Amennyiben nem szeretne túl sok funkciót egy monitoron kezelni, úgy opcionálisan Fieldstar 5 kiegészítő monitor is elérhető a gépekhez második terminálnak.

Megújult külső

Az MF 5S színre lépésével a Massey Ferguson folytatja az MF 8S gépen látható formavilág bevezetését a többi traktorszériájába is. A neo-retro stílus az MF 5S esetében is visszaköszön, ami a modern fényszórókkal és a LED-es technológiával egészül ki. A dizájn a márka történelme előtt tiszteleg: az MF 100-as széria által a hatvanas években használt szürke szablya elem megtalálható a motorház oldalán, illetve a fülke is szögletes kialakítást kapott.