A 2019-es Agritechnica kiállításon gazdálkodók szemtanúi lehetnek az új NZ Extreme 1250-1425 magágykészítő gépek bemutatásának, amelyek mind a mai napig a Väderstad termékkínálatának legnagyobb munkaszélességű tagjai – olvasható a cég közleményében.

„A strapabíró NZ Extreme 1250-1425 innovatív, minőségi kialakítása számos új agronómiai megoldást és páratlan teljesítményt biztosít a gazdaságok számára” – mondta Matthias Hovnert a Väderstad értékesítési- és marketing igazgatója.

NZ Extreme 1250-1425

A termék egyik újítása az erős és egyedi kaparögzítési mód – fotó: Väderstad

Az NZ Extreme teljesítményének hátterében kiváló anyagminőség, valamint az innovatív megjelenés áll. A munkagép több szabadalmaztatott újítást hoz a mezőgéppiacra, melyek közül például az egyik az erős és egyedi kaparögzítési mód.

„A magágykészítő új típusú kapáinak tervezésénél célunk az volt, hogy a magágykészítő használhatóságának határait kiszélesítsük. Így olyan kapákat kaptunk eredményként, melyek különleges tartóssággal és keménységgel és ugyanakkor intenzív vibráló hatással jellemezhető” –  közölte az értékesítési – és marketing igazgató.

magágykészítés

Az NZ Extreme teljesítményének hátterében kiváló anyagminőség áll – fotó: Väderstad

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága. Mindezek kiegészülnek például az innovatív súlyráterhelő rendszerrel az ötletes kerékbeállítással, valamint a robusztus vázszerkezettel.

NZ Extreme 1250-1425

Az munkagépek komoly teszteken mennek keresztül mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnének – fotó: Väderstad

A 2019-ben megrendezésre kerülő hannoveri kiállítást követően egy limitált példányszámú gyártás indul el 2020-tól. Az első szériás gyártásból származó munkagépek tartós tesztelési eljáráson mennek keresztül, mielőtt a piacok rendelhetnének belőlük.

A tesztelési eljárás befejezését követően az NZ Extreme 1240-1425 gyártása 2021-ben indul el.