Ezen elvárásoknak a Fliegl folyamatos fejlesztésekkel igyekszik megfelelni. Kínálatában a háromoldalra billentő típusok 2-24 t össztömegig, egytengelyes, forgózsámolyos és tandem kivitelben készülnek. Tridem futóművel és teknős felépítménnyel azonban akár 29-31 t össztömegű is lehet egy pótkocsi. Az egytengelyes, tandem, tridem futóműves kocsikat hívja a szakma gyűjtőnéven támaszsúlyosnak.

Fliegl

Nagy előnyük a traktorra átvitt "aktív" tömeg. Ez általában 2 t, de gömbfejjel lehet 3-4 t is. Ez a támaszsúly, nagy segítség a szántóföldön a vontatónak, hiszen egy 5-6 t tömegű traktor mindjárt 20-40 százalékkal nehezebb lesz. Nem kell mondani, hogy ez mennyit jelent vonóerő-leadásban. Ha ezen alvázra szerelt felépítmények teknős kialakításúak, akkor ráadásul széles, TALAJKÍMÉLŐ abronccsal is szerelhető a pótkocsi. (Európa nyugati felén szinte csak ilyen, támaszsúlyos kocsit használnak a mezőgazdasági szállításban.)

Fliegl

Magyarországon a "hagyománynak" köszönhető, hogy a legelterjedtebb pótkocsifajta a kéttengelyes, forgózsámolyos, háromoldalra billentő változat. Előnyei között kell említeni, hogy könnyen összekapcsolható a vontatóval, országúton könnyű vele közlekedni (szántóföldön azonban már nem előnyös). Univerzálisan használható ömlesztett és raklapos áru szállítására is, valamint (ha a vonató megengedett össztömegébe belefér) szerelvényben is vontatható (köztudott a szerelvénytől előnyösebb az egy, nagy kocsi). Igaz ekkor már csak – a nem túl előnyös – oldalra billentés marad az ürítés módja.

Fliegl

A Flieglnél nagy hagyománya van ezen pótkocsifajtáknak. Magyarországon sok száz DK 180-as és egyéb típus fut az utakon. A hegesztett, tűzihorganyzott, I gerendás alvázmegoldású kocsik, évek óta, sok ezer tonna termény beszállítását oldják meg.

Nagy méretválaszték és számtalan opció segíti az ideális pótkocsi kiválasztásában a mezőgazdasági vállalkozásokat. A Fliegl szakértő kollégái és kereskedő partnerei segítségével mindenki  megtalálhatja, az igényeinek legjobban megfelelő szállítóeszközt. A német márka 1993 óta, Magyarországon is gyártja és forgalmazza ezeket a népszerű modelleket, tehát bőven rendelkezik hazai tapasztalattal.

Fliegl

Ez alapján – köszönhetően a folyamatos fejlesztésnek – a Magyarországon eladott billentős pótkocsik, 5 év alvázgaranciával kerülnek forgalomba.

További információkért látogasson el a Fliegl Abda Kft. weboldalára!