A magyarországi vásárlóknak köszönhetően a Fliegl a mezőgazdasági szállítójárművek hazai piacán ismét piacvezető lett a DataHouse forgalombahelyezési statisztikái alapján. Ez azt jelenti, hogy minden 5. újonnan forgalomba helyezett pótkocsi Fliegl márkájú volt Magyarországon 2019-ben.

A piacvezetői pozíción kívül is sok jó hírről és újdonságról számolhatunk be a Fliegl háza tájáról, így elsőként a hazai géppremierekkel kezdjük a sort.

A Fliegl cégcsoport büszkesége, hogy 2019-ben átvette a francia Brochard cég tulajdonjogát, amely fennállása óta kaparóláncos trágyaszóró kocsikat gyártott. A fúzió után a kaparóláncos trágyaszóró kocsikat a Fliegl termékpalettáján természetesen Fliegl márkanéven lehet majd megvásárolni Magyarországon. Kaparóláncos kocsik használatára elsősorban akkor van szükség, amikor olyan anyagot szórunk ki, mint például a tyúktrágya, vagy akár a mészkőpor. Ilyenkor ugyanis a kis dózisban történő kijuttatást ez a technológia tudja megfelelő módon megvalósítani.

Új termékcsoporttal bővült a Fliegl palettája. 2020-tól elérhetők a kaparóláncos trágyaszórók a Fliegl kínálatában – fotó: Agroinform.hu

A 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata alapján idén 2 különdíjat is sikerült elnyernie a cégnek. Hazai Termékfejlesztési díjat –  Gépesítés kategóriában a Fliegl ULW 40 Vario hevederes átrakókocsi nyerte el, amely Abdán kerül gyártásra. A Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában Fliegl SKATE 2.0 csúszócsoroszlyás hígtrágya-kijuttató diadalmaskodott.

"A billentős pótkocsik piacán szeretnénk egy kicsit meglepni a hazai gazdálkodókat."

– hívta fel a figyelmünket Ackermann Tamás, a Fliegl-Abda Kft. ügyvezetője. "Úgy érezzük, hogy már nem a 11 tonnás teherbírás a vonzerő a piacon, hiszen nőnek a gépek és az igények a kapacitásnövelés irányába a szállítmányozás és logisztika terén is.

A DK 180-as, 18 tonnás pótkocsinkat szeretnénk a gazdálkodók figyelmébe ajánlani, ezért tavaszi akció keretében garantáljuk, hogy egy rendkívül jó ár-érték arányú gépet kap az a gazdálkodó, aki úgy dönt, hogy ezt a hagyományos gépet választja."