Az új BOSS 3000 MASTER EVOMATIC továbbítóegységgel szerelt felszedőkocsik bevezetését követően most a Pöttinger a klasszikus SUPERMATIC bütykös szállítóegységgel ellátott BOSS 3000-es sorozatot is piacra dobja. Ezzel a közkedvelt EUROBOSS-sorozat 2023-ban teljesen lecserélődik. Az új BOSS 3000 háromféle méretben, 18,7; 21,3 és 23,5 m³-es térfogattal kapható, magas és alacsony profilú (LP) változatban egyaránt.

SUPERMATIC a klasszikus anyagtovábbítóval

Az EUROBOSS-ból származó tüskés továbbítórendszer minimális teljesítményigényéről és nagy takarmányszállító kapacitásáról ismert. A továbbítórendszer három vagy négy karral rendelhető, amely nehéz szilázshoz is használható. A felszedőkocsik alapkivitelben 540 fordulat/perc bemenő fordulatszámon működnek, már 60 lóerős traktorról is. Ezenfelül akár 110 lóerős teljesítménnyel szintén használhatók, és opcióként 1000 fordulat/perc paraméterű mellékhajtáshoz is rendelhetők.

A BOSS alapfelszereltségként kések nélkül készül. Opcióként hat kés is beilleszthető. A 16 vagy 31 kést tartalmazó késbank egy opcionális hidraulikus rendszerrel hosszirányban kihajtható az EASYMOVE segítségével. Minden kés egyedileg védett az esetleges idegen tárgyak ellen.

felszedőkocsi

Az új BOSS 3210 felszedőkocsi – fotó: www.poettinger.at

Felszedő Pöttinger-stílusban

Az 1800 mm (DIN) hasznos szélességű felszedő 120 mm-es elmozdulással rendelkezik a legkülső tüskénél. Egyenetlen terepen egy hordozókerék fokozza a talajkövetést, ami az AUTOTAST aktív párhuzamos vonórúddal is optimalizálható. Az öt, bütyköspályán vezetett felszedőujj-hordozót karbantartásmentes V-profilú ékszíj hajtja.

Egyszerű és ügyes

A hidraulikusan működő, száraztakarmány-gyűjtő felépítmény mostantól automatikus összecsukórendszerrel is kapható. Az opcionális hálók megakadályozzák, hogy a termény beakadjon vagy kihulljon a merevítők között. Az alkonyat utáni munka folytatásához LED-es világítási csomag is rendelhető.

ISOBUS mindenkinek

Az ISOBUS-kompatibilitás mellett a felszedőkocsi alapfelszereltségben háromféle vezérléssel is felszerelhető: az egyszerű, a traktor orsószelepe által működtetett előválasztástól kezdve az alapszintű automatizáláson át a hidraulikus működtetésű fogas kihordóig, valamint a közvetlenül a vezérlőterminálról működtetett terhelésérzékelős hidraulikáig bezárólag. Amennyiben a traktor még nem rendelkezik ISOBUS-terminállal, akkor a vezérlőterminálok széles választéka áll rendelkezésre.

felszedőkocsi

Kis teljesítményigény, nagy hatékonyság, jól bevált megoldások és a legkorszerűbb technika a fő ismérvei a BOSS 3000 szériának – fotó: www.poettinger.at

Egyszerű karbantartás

A négykaros szállítórendszer zsírozási pontjai és a felszedő karbantartásmentes V-profilú ékszíjhajtása révén a karbantartás gyerekjáték a BOSS 3000 esetében. A lánchajtás alapfelszereltségként központi kenéssel rendelkezik. Ha bármilyen karbantartásra van szükség, ez a szintén alapfelszereltségbe tartozó szervizkijelzőn megjelenik.

A Pöttinger a felszedőkocsik terén globálisan piacvezető, és egy sokoldalú klasszikust dob ismét piacra: a megújult BOSS 3000-es sorozatot. A magas hatékonyság, tökéletes talajkövetés és a modern kezelési megoldások ennek a kompakt gépnek is a fő jellemzői.

Forrás: www.poettinger.at

AGROmashEXPO 2023

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye!

2023. január 25-28.
HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

Részletes program és további információk: agromashexpo.hu