BRANTNER – megbízható, stabil és hosszú élettartamú pótkocsik

Ha azt mondjuk BRANTNER, a partnereink azt válaszolják: megbízhatóság és hosszú élettartam. Nem véletlen, hiszen a cégalapítás óta eltelt mintegy 75 év alatt több mint 125 ezer darab pótkocsijuk talált gazdára világszerte. A kiváló minőség alapja a tradíciók és a legmodernebb technológiák ötvözése. Ettől lesz a BRANTNER valóban BRANTNER.

Brantner DD24073 XXL forgózsámolyos háromtengelyes pótkocsi

Brantner DD24073 XXL forgózsámolyos háromtengelyes pótkocsi – fotó: AgroVario Kft.

A 3D tervezés mellett az innovatív megoldások közül kiemelkedik a mezőgazdasági gépgyártásban egyedi ACC bevonat, ami a 2-K akrilfestékes szórófestéssel kombinálva kiváló korrózióvédelmet biztosít. A cink-foszfát merítéses módszerrel megfelelő használat és karbantartás mellett a 20-25 éves élettartam is könnyedén elérhető.

A BRANTNER 80-90 százalékban saját magának gyártja a pótkocsik alkatrészeit és szerkezeti elemeit Ausztriában, ami szintén a hosszú élettartamot garantálja. Nem véletlen, hogy a pótkocsik használtgép-értéke is magas, hiszen a vevők megfizetik a BRANTNER-minőséget” – fogalmazott Szrnka Péter, az AgroVario Kft. értékesítési vezetője. Hozzátette: a gazdálkodók szintén előnyként szokták emlegetni a sokrétű opciós lehetőségeket, valamint a széles kínálatot. A gyártó palettáján ugyanis a felhasználók 3,5-től egészen 34 tonna össztömegig találhatnak pótkocsit számos kivitelben és típusban.

A Brantner pótkocsikról készült videóit itt találja:

Hagyományos felépítésű pótkocsik – szinte bármilyen munkára

A BRANTNER egy-, két- és háromtengelyes, forgózsámolyos kivitelben is kínálja háromoldalra billentő pótkocsijait. Az egytengelyes változatok 2,5-től egészen 10 tonnás össztömegig érhetők el, míg a tandem változatoknál 8-tól 24 tonnáig választható pótkocsi. A platólemezek típustól függően 4, illetve 5 milliméter vastagok, és azok az összeolvasztásos hegesztési eljárásának köszönhetően tökéletes síkban helyezkednek el. Fontos kiemelni a szabadalmaztatott, öntisztító platószélt. Az Y vonórúd lehetővé teszi a kissugarú kanyarodást még szűkös helyeken is.

Brantner Z18051 forgózsámolyos kéttengelyes pótkocsi stabilator felépítménnyel

Brantner Z18051 forgózsámolyos kéttengelyes pótkocsi stabilátor felépítménnyel – fotó: AgroVario Kft.

A rendkívül erős, keménykróm, csuklósan beágyazott munkahenger ürítéskor könnyedén emel, míg a golyós, billentő csaptámasztás nehéz terepen is biztos lerakodást szavatol, ahogy a robothegesztéses, préselt profilváz is. Az alvázkeretre a gyártó mezőgazdasági felhasználás esetén 10 év garanciát biztosít.

Brantner TR34090 PP+tridem letolófalas pótkocsi trágyaszóró felépítmennyel

Brantner TR34090 PP + tridem letolófalas pótkocsi trágyaszóró felépítménnyel – fotó: AgroVario Kft.

Letolófalas pótkocsik – szállításra, átrakodásra, trágyaszórásra

Akár tridem kormányzott futóművel, ISOBUS felszereltséggel is elérhetők a BRANTNER POWER-PUSH plus letolófalas pótkocsik, amelyeknek cserélhető a hátfal-felépítményük. Ennek köszönhetően szemes terményt, silót is képesek szállítani, de gabona-betároláshoz egy hidraulikusan mozgatható csigával felszerelve átrakó kocsivá is átalakíthatók. Sőt, szervestrágya-kijuttatására is alkalmassá tehetők. A trágyaszóró egységen a Hardox tépőfogak garantálnak hosszú élettartamot. Szintén ezt erősíti, hogy a tengely hegesztésmentes, a hengerek meghajtása olajfürdős hajtóművel történik, a teljes egység pedig kiegyensúlyozott, nyugodt futású. Mindegyik felépítmény egyszerűen felszerelhető az összes PP+ típusra.

Brantner TA23061 XXL tandem pótkocsi stabilátor felépítménnyel

Brantner TA23061 XXL tandem pótkocsi stabilátor felépítménnyel – fotó: AgroVario Kft.

A letolófalas pótkocsik STABILATOR oldalfalai minden terhelésnek ellenállnak, rendkívül stabilak, méghozzá feszítőpántok nélkül. A rövid szerkezet és a speciális konstrukció következtében a pótkocsi rendkívül mozgékony, és méretéhez képest könnyen fordul.

A két, illetve típustól függően három keménykrómozott, kettős működésű tolóhenger a teknő előtt helyezkedik el, így az nem vesz el helyet a raktérből. A POWER-PUSH plus letolófalas pótkocsik 14-től 34 tonnás össztömegig érhetők el.

A Brantner letolófalas pótkocsikról készült videónkat itt nézheti meg:

Síkplatós pótkocsik – bálaszállításra is

A BRANTNER 8-tól egészen 24 tonna össztömegig kínál bálaszállító pótkocsikat akár 900 milliméteres kihúzható platóhosszabbítóval. Az eszköz padlóját egy darabból gyártják, így nincsenek zavaró hegesztővarratok. A lemezek a négy oldalon derékszögben lekerekítettek, ami komoly stabilitást biztosít. A rendkívül alacsony konstrukciónak köszönhetően egy platós pótkocsi kiváló partner a mindennapi munkára, a különböző opciós lehetőségek pedig univerzálissá teszik azt.

Brantner DPW 18000 forgózsámolyos háromtengelyes bálaszállító-min.jpg

Brantner DPW 18000 forgózsámolyos háromtengelyes bálaszállító – fotó: AgroVario Kft.

Teknős pótkocsik – akár 41 köbméterrel

Szilázs szállítására is nagyszerű társ lehet a BRANTER POWER-TUBE teknős, hátrafelébillenős pótkocsija, ami akár 41 köbméter raktérfogattal és kormányzott tridem futóművel is elérhető. A termékcsaládot az egyszerű kezelés, a nagy raktérfogat, valamint a gyors be- és kirakodás jellemzi. A pótkocsi sima belső oldala, valamint a szériakivitelű hidraulikus hátsó ajtónyitása a teknős változatokat alkalmassá teszi egyéb mezőgazdasági felhasználásra, így azok egész évben kihasználhatók.

A hagyományos billentős pótkocsiknál már megismert, rendkívül erős, keménykróm, csuklósan beágyazott, teleszkópos billentő munkahenger könnyedén emeli fel a megrakott felépítményt, az egymástól távol, a széleken elhelyezett golyós billentőcsapok pedig minden helyzetben stabilitást biztosítanak. A rendkívül stabil, egy darab 4 milliméteres acéllemezből készített kúpos teknő a már szintén jól ismert BRANTNER-élettartamot garantálja. Az alvázkeretre ebben az esetben is 10 év garancia jár mezőgazdasági felhasználás esetében.

A POWER-TUBE teknős pótkocsik igény esetén 600 vagy 800 milliméteres oldalmagasítással rendelhetők lehajtható, vagy hidraulikusan leengedhető kivitelben.

Brantner TA24073 PT tandem teknős pótkocsi

Brantner TA24073 PT tandem teknős pótkocsi – fotó: AgroVario Kft.

Világrekord

Szrnka Péter egy világrekordról is beszámolt: 1986-ban egyszerre 580 darab BRANTNER pótkocsit kötöttek össze egy „vonattá”, amivel mindmáig ez a leghosszabb pótkocsi-összeállítás.

További információkért, ajánlatért forduljon bátran az AgroVario értékesítő kollégáihoz.

agrovario logó