Napjaink bőséges adatforrásai ellenére a mezőgazdasági gépek beszerzése még mindig elképzelhetetlen a kiszemelt típus gyakorlati tesztelése nélkül. A saját tapasztalatokat előnyben részesítők számára tart fenn az AXIÁL Kft. egyedülállóan széles bemutató flottát, melyben idén számos CLAAS újdonság is megtalálható.

claas

Egyedülállóan széles bemutató flotta – fotó: AXIÁL Kft.

Az új demógépek sorát a felső teljesítménykategóriában a CLAAS hibrid hajtásrendszerű zászlóshajója, az AXION 960 TT nyitja. A hátsó tengelyen TERRA TRAC gumihevederes járószerkezettel ellátott traktort leginkább azért érdemes kipróbálni, mert a hagyományos, kerekes gépek előnyeit teljesen egyedülálló módon kombinálja a jóval nagyobb méretű, középfülkés óriások vonóerejével.

axion

CLAAS AXION 960 TT bemutatógép – fotó: AXIÁL Kft.

Ezt az egyedülálló koncepciót a nagyobb, 735 mm szélességű hevederrel hozza el hazánkba az AXIÁL, a 2023-as évre csatasorba állított CLAAS AXION 960 TT bemutatógéppel.

A traktor FPT gyártmányú, hathengeres Common Rail erőforrással rendelkezik, összesen 445 lóerőt és 1860 Nm nyomatékot kínálva a bemutató munkákhoz. A demógép hatékony és kényelmes CMATIC fokozatmentes váltót is kapott, 40 km/h maximális vonulási sebességgel. A komfortot növeli a rugózott első híd, melytől kissé előrébb tekintve egy 6,5 tonna emelőkapacitású frontfüggesztést találunk.

A traktor 5 db hátsó és 1 db első kihelyezett kört kínál a bemutatókhoz. A gép négy ponton rugózott fülkét kapott, digitális klímaberendezéssel, hűthető-fűthető vezetőüléssel, hűthető italtárolóval, kihangosítóval szerelt hangrendszerrel, érintőképernyős CEBIS terminállal és multifunkciós CMOTION menetkarral. Mindenképpen érdemes lesz tehát az út melletti földeket fürkészni, hátha megpillantjuk munka közben.

gumiheveder

AXION 960 TT, a hátsó tengelyen TERRA TRAC gumihevederes járószerkezet van – fotó: AXIÁL Kft.

Emellett az aratási szezonra készülve a bemutató kombájnok közé is több nagyágyú érkezik, ugyanis a LEXION bár nem új típus, de a 2023-as modellévre jelentős technológiai fejlesztést kapott, ezért valóban bőségesen kínálnak majd érdekességeket a demógépek.

A modellfrissítéssel érkező gyakorlati előnyöket többek között egy új CLAAS LEXION 8800 MTS típussal hozza el hazánkba az AXIÁL. Ennek érdekessége többek között a 735 mm széles gumihevederes TERRA TRAC járószerkezet lesz. A kombájn a fülkéből állítható, porelszívóval ellátott HP ferdefelhordóval érkezik, amiben a kaparólécek szíjhajtást kaptak. Az összkerekes demógép természetesen 108 késes szecskázóval, radiális oszlatóval, dobfordulatszám-csökkentővel, állítható surrantóval és a karbantartáshoz kompresszorral és központi zsírzóval is szerelt.

 CLAAS LEXION 8800 MTS

CLAAS LEXION 8800 MTS kombájn – fotó: AXIÁL Kft.

A fülkében garantált lesz a kényelem: prémium vezetőülést, lábtartót, tágas hűtőt, USB-csatlakozókat, digitális klímát, elektromos tükröket, gyári kihangosítót, illetve LED-es munkalámpákat és három fedélzeti kamerát kínál a bemutatógép.

Ugyanilyen gazdag a fedélzeti rendszerek választéka: teljes CEMOS AUTOMATIC felszereltséget, illetve FIELD SCANNER kormányautomatikát, CRUISE PILOT sebesség-vezérlést és AUTO CROP FLOW anyagáram-ellenőrzést, 3D rostát, 4D tisztítást, valamint QUANTIMETER-t és CEMIS 1200 GPS terminált is tartalmaz a specifikáció.

axiál