Idén nyáron mutatta be a CLAAS új rendterítő generációját, amelynek minden tagja MAX SPREAD rendszerrel készül. A 2012-es müncheni „Bayerischen Zentral-Landwirtschaftsfest” innovációs díját is elnyerő MAX SPREAD technológia elsősorban a fogak érintőleges kialakításával tűnik ki. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos rendszerekhez képest a terítőkarok még inkább a menetiránnyal megegyezően kerültek felszerelésre, az így megnövelt felszedési teljesítmény nagyobb munkasebességet tesz lehetővé.

Ezen kívül a terményáram a hagyományos kialakításhoz képest közel egyenes vonalban fut a karok között, így a terményt sokkal kíméletesebben kezeli és a levelekben gazdag növényeket (pl. a lucernát) szinte levélveszteség nélkül teríti szét. A termény lerakására is jó hatással van az „utánfutó“ fogelhelyezés, a terményt már a fogak előtt megtartja és egyenletesen teríti szét a teljes szélességbe még magasabb munkasebességnél is.

Az új VOLTO 900 (T), 800 (T) és 700 modellekkel a CLAAS a már ismert és bevált VOLTO 870, 770 és 670 típusokat váltja. A 6,70-8,70 m közötti munkaszélességgel az új VOLTO típusok teljes körűen alkalmazhatók kis- és közepes üzemekben. A vontatott VOLTO 900 T és 800 T modellek stabil futóművel rendelkeznek, kompakt méretüknél fogva kiváló a fordulékonyságuk a munkavégzés során, közúton biztonsággal vontathatók.

Az új VOLTO modelleknél továbbfejlesztették a mechanikus CLAAS tehermentesítő (CKL) rendszert. Mindkét oldalon két erős rugó egyenlíti ki a vonó- és nyomóerőket, melyek egy mechanikus fékcsappal kombinálva biztosítják a gép nyugodt futását. A VOLTO 700 és 800 szériaként, a VOLTO 900 opcióként forduló-kiemeléssel készül. Opcióként egy még jobb talajkövetést biztosító talajkopírozó támkerékkel, valamint egy mechanikusan vagy hidraulikusan kiemelhető rendterelő ponyvával is rendelhető.

Szintén opcióként egy ún. „éjszakai” rendterítő hajtómű is rendelkezésre áll. A kardántengely csatlakozásának áthelyezésével a forgórészek fordulatszáma kb. 1/3-dal csökkenthető, így a terményt kisebb rendekbe teríti, a szalma az éjszaka során kevesebb nedvességet szív be és gyorsabban kiszárad.