A Pivot Control egy olyan univerzális távvezérlő egység, mely szinte minden típusú öntözőgépen alkalmazható. Segítségével monitorizálható több öntözőgép együttes működése, a kijuttatott mennyiség optimalizálása mellett.

A valós idejű kommunikációnak köszönhetően a gépen elhelyezett GPS-antenna segítségével az aktuális pozíció is ellenőrizhető, valamint a végágyú működtetése is pontosítható.

A távvezérlő rendszer lehetőséget nyújt 360 elkülönült szektor alkalmazására, mely a konkurens gépek gyártóazonos kialakításához képest kétszeres mennyiség, hogy differenciált kijuttatást megvalósítva csökkentsük a felhasznált víz és energia mennyiségét.

kép

A Pivot Control segítségével távvezérelhetővé válnak már hosszú évek óta manuálisan üzemelő öntözőberendezések – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

A Pivot Control segítségével távvezérelhetővé válnak már hosszú évek óta manuálisan üzemelő öntözőberendezések.

Ennek a fejlesztésnek a gazdasági hatása alapvetően több részre osztható:

Az egyre nagyobb méretet öltő munkaerőhiány a mezőgazdaságban is érezteti hatását, de a Pivot Controlnak köszönhetően a gazdaságban csökkenthető az élőmunkaerő-igény, mert az öntözőgépek működése a weben keresztül nyomon követhető és szabályozható.

A Pivot Control alapvető elemei:

• Vezérlőegység: folyamatos kommunikációt tart fenn az öntözőgép vezérlőegységével, valamint tartalmaz egy 3G modemet, mely biztosítja az adatkommunkációt a FieldNet-szerverrel. Minden működtetési funkció biztosított a segítségével, távvezérlés útján vagy manuálisan, a gép központi tornyánál állva.
• GPS-antenna

kép

Az öntözés során a rendszer programozásával lehetőséget biztosítanak különböző zónák kialakítására – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Segítségével valós időben juthatunk információhoz a gép helyzetére vonatkozóan, és a végágyú vezérlésének is az alapja.

• Az öntözés során a rendszer programozásával lehetőséget biztosítanak különböző zónák kialakítására, mellyel vizet és energiát tudunk megtakarítani, ezáltal csökkentve a költségeket.

• A valós idejű kommunikáció segítséget nyújt az üzemeltetés optimalizálásában.

• A listázható statisztika segítségével a szezonok kiértékelése és az adatszolgáltatás egyszerűbbé válik.

A Pivot Control egy hiánypótló megoldás,

mely sok gazdának jelent megoldást, hogy az elavult műszaki színvonalú öntözőgépeiket a 21. századnak megfelelő technikai szintre emeljék. Ezzel a megoldással mindemellett a gazdaságuk hatékonysága is növelhető, mivel az eddig normálisnak számító üzemeltetési költségek nagymértékben csökkenthetők.