A megújult erőgép az Agritechnicán debütált tavaly ősszel. A Deutz-Fahr valójában az 5DF-et fejlesztette tovább, vagyis inkább korunk követelményeihez igazította, s számos opcionális lehetőséget kínál hozzá.


Az 5 DF platform 2024-es csomagja egyebek közt tartalmazza az elektronikus hátsó emelés-vezérlést rezgéscsillapítással, további hidraulikus kivezetéseket, első emelőszerkezetet és mellékhajtást, illetve független elsőtengely-felfüggesztést. Az új opciók révén az 5DF traktorszéria gépeivel nagyobb termelékenység és munkakomfort érhető el a szőlő- és gyümölcsültetvényeken. A széria gépeihez jelentős munkagépkínálat áll rendelkezésre.

A Series 5 DF platformválaszték öt modellt tartalmaz, 91 és 116 LE között, 3 vagy 4 hengeres motorokkal, két különböző tengelytávval és rengeteg opcióval a sebességváltók, a hidraulika és a tartozékok tekintetében.

Deutz-Fahr

Az új opciók révén az 5DF traktorszéria gépeivel nagyobb termelékenység és munkakomfort érhető el a szőlő- és gyümölcsültetvényeken – forrás: Deutz-Fahr

Az erőteljes, megbízható és üzemanyag-takarékos motorok, mint például a FARMotion 35 és 45, valamint a teljes egészében a gyártó által ehhez a traktorosztályhoz tervezett és gyártott nagy teljesítményű sebességváltók teljes integrációja garantálja a csúcsteljesítményt, miközben alacsony üzemanyag-fogyasztást kínál.

Az alacsony sárvédőmagasságok, valamint a lejtős motorháztető maximális kilátást biztosítanak, így ezek a traktorok tökéletesek a kivi, a csemegeszőlő, a szőlő, illetve bármely gyümölcstermő ültetvény számára. A fülke hiánya ellenére a kényelem maximális, köszönhetően a 4 Hydro-Silent Block platformfelfüggesztésnek, a pneumatikus felfüggesztésű vezetőülésnek, a független első tengely-felfüggesztésnek és a rezgéscsillapító technológiával ellátott hátsó emelőszerkezetnek.

Deutz-Fahr

Adottságainak köszönhetően jól használható például kiviültetvényeken is – forrás: Deutz-Fahr

Az új 5 DF traktorok moduláris sebességváltói az SDF speciális traktorokhoz használt sebességváltók fejlesztésében szerzett széles körű tapasztalatok eredményei. Hatékonyság és modularitás a számos opció meghatározó jellemzői, amelyek a rendkívül hatékony, teljesen szinkronizált mechanikus változattól a legkorszerűbb HML sebességváltóig terjednek. A széles sebességváltó-kínálat a 12+12 sebességfokozattól a 45+45 sebességes változatig, három (HML) Powershift áttétellel lehetővé teszi a traktor konfigurálását minden szőlő- és gyümölcstermelő igénye szerint.

Az 5 fokozatú változatok (15+15, 30+15, 30+30 Hi-Lo és 45+45 HML) gazdaságos motorfordulatszámmal 40 km/h sebességgel haladhatnak. Eközben a spektrum másik végén alapfelszereltségként egy szupermászó-fokozat található, amely 203 és 295 m/h közötti sebességtartományt tesz lehetővé munkavégzés során. A powershuttle funkcióval felszerelt traktorok szériafelszereltségként Stop&Go, ComfortClutch és SenseClutch funkciókkal is rendelkeznek, amelyek növelik a termelékenységet, miközben csökkentik a kezelői stresszt.