A teljesítményorientált megalománia a tengerentúlon már a '70-es évek második felében elkezdődött. Akkoriban viszont az amerikai kompaktabb hathengeres dízelmotorokból egyenként 500-600 LE-től nagyobb teljesítményt kinyerni nem nagyon lehetett.

Így aztán ha olyan koncepciót szerettek volna a nagy teljesítményű törzscsuklós traktorok gyártói megvalósítani, mint a 700 lóerő vagy a feletti motorteljesítményű és ezzel arányos saját tömegű traktor, akkor nem volt más megoldás, mint a többmotoros összeépítés.

gép

A Steiger háromtagú tanulmánytraktora egy gyári bemutatón az észak-dakotai üzemük mellett – fotó: A szerző archívumából

A sokáig önálló vállalatként termelő észak-dakotai Steiger Inc. a '70-es évek közepén látott hozzá egy nagy, 750 lóerős kísérleti traktor tervezéséhez. A cég akkori igazgatója, Jack Johnson szerette az ilyen innovatív projekteket, így a gyár fejlesztőmérnökeinek minden segítséget és kapacitást, anyagi forrást biztosított ahhoz, hogy kreativitásuk kiteljesedhessen.

A fejlesztés elindításában egy kis konkurenciaharc is közrejátszott, hiszen pont ebben az időszakban lépett színre a BIG ROY fantázianevű, hatalmas teljesítményű, négytengelyes, 600 lóerős traktorával a kanadai Versatile, így a Steiger erre is válaszcsapásként meg akarta mutatni, hogy ő még erősebbet tud. Erre lehetett abból is következtetni, hogy a kísérleti erőgép a Versatile-hoz hasonlóan itt a Big Jack elnevezést kapta ugyanúgy, mint ahogy a kanadai gép is a cégvezető keresztnevét viselte.

gép

A három tag lényegében komplett egy Steiger Cougar II csuklópont előtti, első fele volt – fotó: forums.yesterdaystractors.com

A traktorkoncepció alapja az itthon magyar hasonmásáról jól ismert Steiger Cougar II törzscsuklós, nagy teljesítményű erőgép volt, melynek mellső és két hátsó alvázfélkeretét szimmetrikusan háromszögalakban építették össze.

A három tag lényegében komplett egy Steiger Cougar II csuklópont előtti, első fele volt motorral, váltóval, osztóművel, futóművel, véglehajtásokkal, mellső kerekekkel annyi változtatással, hogy az alaptípus-erőgép hátsó alvázfélkeretén lévő üzemanyagtankot osztottan két oldalra a kabinlépcsők helyére szerelték fel.

Természetesen a mellső vezértagon a vezetőfülke is elhelyezkedett, és itt a derékcsukló kapcsolókeretét is meghagyták, és ehhez rögzítették azt a hatalmas acélgerendát, amelynek jobb és bal oldali végére királycsapos megoldással kapcsolták a két további hátsó tagot. Így a két tag együtt és külön-külön is képes volt a talajegyenetlenségek követésére, hiszen a mellső tag csuklópontja és a tagok királycsapos csatlakozása is lehetőséget biztosított a tengelyközéppontól jobbra, balra 15-15 fokos elbillenésre.

gép

A munkagépek csatlakoztatására szolgáló vonópad talajfelszíntől való magassága hidraulikusan emelhető- süllyeszthető volt – fotó: A szerző archívumából

A tengelykapcsolók és a sebességváltók kapcsolásáról külön hidraulikus rendszer gondoskodott. A beépített motor a Cougar II-ben alapból alkalmazott Caterpillar 3306 típusú, 250 lóerős, 10,5 literes hengerűrtartalmú, hathengeres, dízel erőforrás volt. A motorok egymástól függetlenül működtek, de egyszerre kerültek vezérlésre.

Természetesen a tanulmányerőgép méretéből adódóan csak vontatott munkagépek működtetésére volt alkalmas. Amennyiben a munkagépnek hidraulikus kiszolgálásra volt szüksége, azt a traktor fronttagjának hidraulikus rendszere elégítette ki. Még azt is megoldották, hogy a munkagépek csatlakoztatására szolgáló vonópad talajfelszíntől való magassága egy hidraulikusan emelhető-süllyeszthető mechanizmus segítségével változtatható legyen.

A vonópad munkagéprögzítő csapszegének csatlakozását is hidraulikus munkahenger működtette, ami mondjuk már ekkora gépméreteknél nem meglepő megoldás.

gépA traktorban a Caterpillar 3306 típusú, 250 lóerős, 10,5 literes hengerűrtartalmú, hathengeres, dízel erőforrást alkalmazták – fotó: forums.yesterdaystractors.com

A kísérleti traktor első nyilvános premierjére a vörös folyó völgyében található Jerry Joubert farm dombos területein került sor, hogy a kifejlesztő mérnökök megmutassák kiváló talajkövetését. Sajnos kevés volt az USA piacán az olyan munkagép vagy gépkapcsolás, amellyel a Big-Jack képességeit igazán ki lehetett aknázni.

Észak-Dakotában Jamestown mellett, a David Glinz-i farmon, az ott használt nagy munkaszélességű talajművelő gépekkel tesztelték.

Az elkészült egy példány további sorsa is hasonló lett, hiszen nagy munkaszélességű munkaeszközök kifejlesztésénél mint mérőtraktor alkalmazták a továbbiakban.

A Steiger Inc. viszont nem adta fel végleg az ilyen összeépítésből származó elképzeléseket, és néhány év múlva újabbat építettek, Twin Panther PT650 elnevezéssel, de ez már egy másik cikkünk témája lesz majd.