A Karat 10 három kapasoros kultivátor számos függesztett és félig-függesztett változatban kerül piacra. Már első pillantásra tisztábban látszik, mint a korábbi modelleknél: a kapák szimmetrikusan vannak elrendezve a vontatási tengely mentén, ami a gépnek rendkívül alacsony vonóerőigényt biztosít és megakadályozza az oldalra húzást. Ez különösen fontos, amikor a kultivátor nyomvonalkövető rendszerrel üzemel, ugyanakkor biztosítja az intenzív keverést.

kultivátor

A Karat 10 három kapasoros kultivátor számos függesztett és félig-függesztett változatban kerül piacra – fotó: LEMKEN Hungária Kft.

A kapák elrendezése csak az egyik kulcsfontosságú részlet, amit a LEMKEN továbbfejlesztett a Karat kultivátornál, mely régóta hihetetlenül sikeres.

  • A sekély művelésre szánt szárnyas kapák szélesebbek lettek. Alternatívaként a keskeny kapák mélyművelésre használhatóak. Minden kapa opcionálisan karbid változatban is elérhető.
  • A DeltaCut kapák ultrasekély műveléshez használhatók. A szabványos gyorscserélő rendszer lehetővé teszi a kapák gyors és egyszerű cseréjét 30 cm-es munkamélységig.
  • A központilag állítható egyengető fogak biztosítják az egyenletes elmunkálást. A speciális kiképzésű egyengető tárcsák, amelyek nehéz talajokon is jó munkavégzést biztosítanak, opcionálisan rendelhetőek.
  • Újdonságként elérhetőek a mechanikusan vagy hidraulikusan felhajtható szélezőtárcsák és kapák is.
  • A különféle típusú és hosszúságú vonórudak még sokoldalúbb alkalmazást tesznek lehetővé a professzionális növénytermesztésben, és lehetővé teszik ikerkerekes traktorokkal történő használatát.

lemken kultivátor

A kapák szimmetrikusan vannak elrendezve a vontatási tengely mentén, ez a gépnek nagyon alacsony vonóerőigényt biztosít – fotó: LEMKEN Hungária Kft.

A kultivátor opcionálisan felszerelhető hidraulikusan állítható mellső tárcsasorral. Ez biztosítja azt, hogy nagy mennyiségű szerves anyagot tudjon még hatékonyabban a talajba keverni. A laprugókra egyedileg felfüggesztett tárcsák felaprítják a szerves anyagokat és összetörik a kemény talajrögöket, hogy a gép intenzíven tudja talajt a keverni és eltömődés nélkül dolgozhasson.

Az új Karat 10 kultivátor függesztett és félig-függesztett változatban kapható, három és hét méter közötti munkaszélességgel. A félig-függesztett modellekhez vonóerő-fokozó és ContourTrack rendszer áll rendelkezésre, mely dombos terepen egyenletes munkamélységet biztosít. A vásárlók igény szerint a LEMKEN hengerek teljes kínálatából választhatnak. Opcionálisan felszerelhető egy hátsó borona a talajnak a gyökerektől történő eltávolításához.

További információ a Lemken gépekkel kapcsolatban:

http://www.lemken.com/hu

Póczik Balázs
Tel: +36 30 748 5380
poczik@lemken.com

Marosi Roland
Értékesítési vezető
+36 30 852 5787

lemken