Január 25-28. között ismét telt házzal várja a látogatókat az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow kiállítás. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont teljes területét megtöltő kiállításokon több mint 300 kiállító 38.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait, így a lehető legszélesebb kínálat várja majd a látogatókat.

Az AGROmashEXPO-t immár 35. alkalommal szervezi a 2017-ben 50 éves évfordulóját ünneplő HUNGEXPO Zrt. A jubiláló kiállítás 1973 óta a hazai legrangosabb és külföldön is a legismertebb és egyúttal nemzetközileg is elismert magyar mezőgazdasági szakkiállítás.

traktor

A forgalmazók itt mutatják be a nagy nemzetközi márkák újdonságait – fotó: Agroinform.hu

Kihirdették a jövő évi AGROmashEXPO/Agrárgépshow 2017 szakkiállítás Termékfejlesztési díjjal elismert innovációit. Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2017 kiállítások Termékfejlesztési díj pályázatára 37 pályamű érkezett.

A legtöbben a Nemzetközi díj Gépesítés kategóriájában indultak, így a legtöbb elismerés is itt született. A zsűri nem volt egyszerű helyzetben, mivel igen sokféle termékről kellett véleményt alkotnia. A kétfordulós értékelés után a cikkünkben is olvasható eredmények születtek.

traktor

Case IH Luxxum – fotó: A gyártó

Bár sokan csak átmeneti csökkenésként aposztrofálták korábban az új traktorok tavalyi értékesítési visszaesését, de az elmúlt 11 hónap forgalomba állítási adatai alapján (forrás: DataHouse) egyre jobban látszik, hogy a tavalyi csökkenés semmi ahhoz a mélyrepüléshez képest, amit idén szenved el a gépforgalmazói szektor.

traktor

Jelentősen visszaesett az MTZ értékesítése – fotó: Agroinform.hu

A CLAAS, a nemzetközileg is vezető mezőgazdaságigép-gyártó a nehéz piaci körülmények ellenére 3,631 milliárd eurós forgalmával (ez az érték tavaly 3,838 milliárd euró volt) ismét tekintélyes eredményt ért el. Az adózás előtti eredmény 93 millió euróra csökkent – a megelőző év 158 millió eurós eredményéről –, leginkább darabszámcsökkenés miatt.

claas

fotó: Axiál Kft.

A zöldség-gyümölcs termesztési ágazatban a betakarításkor az idénymunkások toborzása egyre nehezebb. Megbízható, hozzáértő embert találni napjainkban szinte már lehetetlen. Nem csak hazánkban jellemző ez a probléma – Nyugat-Európában régóta felismerték a kertészek, hogy a gépesítésben van a megoldás és a versenyképes termelés kulcsa.

Egyik e heti cikkünkben az élőmunkaerő kiváltásához ajánlottunk gépesítési alternatívákat a zöldség- és gyümölcstermesztéshez.

káposzta

fotó: vanhoucke.engineering/en/

2016 decemberétől a STEYR traktorok kizárólagos magyarországi forgalmazója a Magtár Kft. A CNH cégcsoporton belül a STEYR traktorok prémiumkategóriájú termékek, melyek a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelnek, a fejlesztésekben pedig élen járnak.

A szolnoki székhelyű Magtár Kft. több mint 25 éve foglalkozik mezőgazdasági gépek forgalmazásával, pótalkatrész-ellátással, valamint az értékesített gépek teljes körű szervizelésével.

steyr

A STEYR traktorok prémiumkategóriájú termékek – fotó: Magtár Kft.