A Fliegl számára rendkívül fontos az Agritechnica kiállítás, hiszen itt van lehetőség bemutatni a legújabb fejlesztéseket a nagyközönségnek, amely összetétele az elmúlt évek során sokat változott, hiszen egyre több hazai gazdálkodó látogat ki Hannoverbe.

Nehéz úgy körbenézni a standon, hogy ne találjon az ember valami újat, valami érdekeset, vagy ne fusson bele egy csoportba, akik a pótkocsikat, vagy berendezéseket olyan alapossággal szemlélik, mint egy orvos csoport a pácienseket nagyvizit idején. De így van ez rendjén, hiszen az Agritechnica a legnagyobb mezőgazdasági gépeket felvonultató kiállítás, és az lenne furcsa, ha nem támadna olyan érzésünk egy-egy stand láttán, hogy a gyártók az elmúlt 2 évben csak erre készültek.

A videóban jól látszik a rengeteg berendezés, és az érdeklődők száma is – videó: Agroinform.hu

Szemezgessünk a Fliegl újdonságai közül:

Fliegl Vario gumihevederes átrakókocsi. Akár 30 százalékkal tudja növelni a kombájn teljesítményét, az állásidő lecsökkentésével, és védi a talajt is egy ötletes gumiheveder segítségével. A Fliegl hat különböző modellt kínál, 20-45 m3 közötti felépítménnyel. Melyek típustól függően, nagy, akár 10 t/perc átrakási teljesítménnyel rendelkeznek. A Fliegl VARIO átrakókocsi szélességben állítható oldalfalakkal rendelkezik. Közúti menet esetén, ezeket 2,55 méter szélességre lehet csökkenteni. A szántóföldön azonban, a lehető legtöbb térfogatra van szükségünk, ezért a szélesség 3 méterre növelhető.

Megbízhatóbb szállítás a gumihevederek segítségével – fotó: Agroinform.hu

Fliegl TWIST „kutyamenet“ technika. A talajvédelem érdekében a Fliegl kifejlesztette az egytengelyes TWIST hígtrágya szállító tartálykocsiját. A forradalmian új technológia áttörést jelent a talajtömörítés csökkentésében és a manőverezhetőségben. A TWIST nem szokásos módon oldja meg tengelykormányzást, hanem forgózsámolyos kormányzással, így a „kutyamenetes“ tartálykocsi lényegesen jobb húzási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos kormányzási technikával dolgozók.

Jó néhány gépet már láthattunk működés közben is a Fliegl "Földöntúli élmény" rendezvényén – videó: Agroinform.hu

A Fliegl ASW TAURUS kifejezetten a siló szállításához kifejlesztett robusztus, Tandem esetében 45 m³, Tridem-nél 50 m³ kapacitással rendelkező szállító óriás. A TAURUS magas széria felszereltsége is meggyőző, ami magába foglalja a hidraulikus vonórúd rugózást, keskeny vonókeretet, BPW futóművet hidraulikus rugózással, 410 x 180 tengelyek használatát, a nagy teherbírás és a jó fékhatás érdekében.

Ahogy a neve is utal rá, robusztus és elnyűhetetlen – fotó: Agroinform.hu

KDS 270 MUCK CONTROL, vagyis a Fliegl – Brochard egyesülés első univerzális trágyaszórója, ami a Greenline "természetes mezőgazdaság" speciális kiadásában, vízszintes tépőhengerekkel és a varioSPLASH szórólemez egységgel, tandem futóművel és 25 m³ térfogattal mutatkozott be Hannoverben.

Már külsőre is tetszetős... tudása pedig lenyűgöző – fotó: Agroinform.hu

A Fliegl Picker bálagyűjtő elkerülhetővé teszi a fólia kiszakadását bálagyűjtéskor. A Fliegl PICKER bálagyűjtő kocsi legnagyobb pozitívuma, hogy a körbálákat elölről tudja felvenni. További előnye, hogy a körbálákat a bálázó haladási irányával azonosan tudja felvenni, ahogy a bálázó a bálákat lerakta a talajra. A hagyományos felszedők a körbálákat hosszanti irányból közelítik meg felszedéskor, tehát keresztirányban a bálázó gép menetirányára, ami a bála csomagolásának sérüléséhez vezethet.

Ha további kérdése lenne, keresse bátran a Fliegl-Adba Kft. szakembereit a +36 96 553 300 telefonszámon.