4T sorozatú rakodók

Az utóbbi évek fejlesztésének egyik eredménye a 4-es sorozat, amely a nyugat-európai gyártók derék kialakítása szerint készül, ez a megoldás nagyobb kormányzási szöget, így jobb fordulékonyságot biztosít, valamint a 4 kerék talajkövetése a derék billenésével valósul meg a korábbi modellek hátsó tengely királycsapjánál történő billentésével szemben. A 4-es sorozat további előnye a keskenyebb gémkialakítás, és a felfelé jobb kilátást biztosító fülkekialakítás, mely jobb rálátást enged a munkaeszközre, munkaterületre.

A 4T sorozat a 4-es sorozat különleges kialakítása, amely alacsonyabb és szélesebb fülkét kap. Az új alacsony fülke kisebb teljes magasságot eredményez. A motorházfedél is megváltozott a 4T modelleknél, felfelé nyílik, és még modernebb vonalvezetésű.

Everun ER416T homlokrakodó

Everun ER416T – fotó: Szegána Kft.

F rakodógép-sorozat

2021-ben az igen népszerű teleszkópos gémmel ellátott ER1500 és ER2500 modellek is megkaphatják a 4-es sorozatra jellemző új derékkialakítást és a felfelé jobb kilátást biztosító új fülkét, ezen új modellek neve ER1500F és ER2500F.

Everun ER1500F derékcsuklós rakodó teleszkópos gémmel

Everun ER1500F derékcsuklós rakodó teleszkópos gémmel – fotó: Szegána Kft.

Elektromos hajtású homlokrakodók

Az egyre nehezebben teljesíthető környezetvédelmi előírások elősegítik az elektromos hajtás terjedését. Ez a trend már nem csak a személyautók, de a rakodókat is elérte. Az Everun EREL04 AC elektromos meghajtású félprofi rakodógép (növelt kapacitású verzió) 530 kg emelési képességgel, és 2,1 m maximális emelési magassága.

Még idén elérhető lesz az Everun EREL06 elektromos rakodógép ólom savas vagy lítium ionos akkumulátorral. Ezen új rakodógép 600 kg emelési képességgel és igen fordulékony derékcsuklós kormányzással készül, max. emelési magassága 2,65 m. A menetelő motor 8 kW-os, az emelésért feleős elektromos motor teljesítménye 6,5 kW. Egyetlen feltöltéssel a gyár akár 8-9 órás üzemidőt ígér. Persze ez nagyban függ a munka intenzitásától.

Everun EREL06 elektromos rakodógép

Everun EREL06 elektromos rakodógép – fotó: Szegána Kft.

ERE10 Pro kotró – kicsiben is sok extra

Az Everun gyár felé számos megkeresés érkezett, hogy az ügyfelek kisméretű kotrót keresnek hidraulikusan állítható nyomtávval és fordítható gémmel, amely a családi házaknál lévő kézi munkát ki tudná váltani, ráadásul egy utánfutón könnyen szállítható. Ezen megkeresésekre válaszul fejlesztette ki az Everun az ERE10 PRO mini forgó kotrót, amely – mint a neve is mutatja – 1.000 kg saját tömeggel rendelkezik. Az új gép 10,2 LE-s, Euro 5-ös motort kap, és 120 fokban lesz fordítható a géme, úgy hogy jobbra egészen 90 fokban fordul. A mindig kritikus árképzés is kedvezően alakul, nem emelkedik sokat a meglévő, hasonló tömegű és motorizáltságú modellekhez képest, és opcióként lesz elérhető a hidraulikus nyomtáv állítás is. A maximális ásási mélység a kategóriában elég jónak számító 1,7 m.

Everun ERE10 Pro Excavator forgó kotró

Everun ERE10 Pro Excavator – fotó: Szegána Kft.

Az Everun rakodógépeket keresse a SZEGÁNA Kft kínálatában, bővebb információkért pedig tekintse meg a www.szegana.hu honlapot, ahol akár videós gépbemutatókat is megtekinthet a kiszemelt gépekről.