CimbriaA dán CIMBRIA vállalatcsoport a magfeldolgozás gépeinek gyártói közül a legelismertebbek között van világszerte. A hazai képviseletet a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT látja el 15. éve.

2012-től a CIMBRIA vállalatcsoporthoz tartozik az olasz SEA gépgyártó, akik már közel 50 éve gyártanak optikai szortírozókat. A felhalmozott szakmai tapasztalat és a folyamatos innováció eredményezi azt a magas műszaki színvonalat, ami a Cimbria SEA CHROMEX osztályozót az egyik legjobbá teszi a piacon.

Az optikai osztályozógép fejlesztésének kulcsa a számítástechnika hihetetlen gyors fejlődése. A Cimbria színosztályozó gép innovatív megoldásait az alábbi trendeknek köszönheti:

- a képi információk feldolgozása egyre gyorsabbá, pontosabbá, részletesebbé válik. Nő a kamerák érzékenysége, a jel továbbítás és kiértékelés gyorsasága.

- az elektronika fejlődése lehetővé teszi a távoli vezérlést, az automatizált folyamatirányítást.

- az élelmiszeripar igényei kikövetelik az egyre precízebben osztályozott, egészséges beltartalmú, egységes megjelenésű terményt. Előtérbe került az élelmiszer-biztonság, ami megköveteli a toxinfertőzött szemek és a nem fogyasztható magok kiválasztását.

- a feldolgozási folyamatban elvárt a minél magasabb hozzáadott érték, a végtermék minőségének fokozása.

Élelmiszertechnológiai fejlesztésekre, ezen belül akár gépbeszerzésekre is igényelhető támogatási forrás, amelyre 2019. január 2-től benyújtható pályázat.

RGB KAMERA, MIT IS JELENT EZ?

A Cimbria SEA tri-kromatikus osztályozók R (vörös) G (zöld) és B (kék) színérzékelőkkel vannak ellátva. A gyártó szakemberei által kifejlesztett szoftver olyan kifinomultan érzékel, mint az emberi szem. Ez a rendszer jóval egyszerűbb programozást biztosít más RGB rendszerű képalkotásokkal összehasonlítva. A Cimbria SEA osztályozó szoftvere lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a hiba színe, mérete, formája alapján eldöntse: valóban eltávolítandó az adott anyag vagy továbbítható, mint jó anyag.

CHH

A CHROMEX szoftvere lehetővé teszi nem csak a szín szerinti, de az alak alapján történő osztályozást is. A CIMBRIA SEA CHROMEX túllép a szín szerinti osztályozáson.

LED VILÁGÍTÁS ÉS HÁTTÉR RENDSZER

Az alkalmazott LED világítást kizárólag a Cimbria részére tervezik, amely a fény lehető legpontosabb fókuszálását teszi lehetővé. A LED világítás tartós és megbízható (100.000 üzemóra feletti élettartam), valamint alacsony hőveszteséggel jár. Választható felszereltség az a megvilágítás, amely láthatóvá teszi az aflatoxinnal fertőzött magot.

A LEGNAGYOBB ELÉRHETŐ MÉRET A 7 CSATORNÁS GÉP

A SEA CHROMEX osztályozó 1-től akár 7 csatornás méretig rendelhető, így bármely teljesítmény igénynek eleget tesz. Az „újra-újra” osztályozás és a „fordított” osztályozás konfiguráció a több csúszdás modelleken beállítható. A selejtként kilőtt anyag a szállító berendezés segítségével egy újabb vizsgálatra visszaküldhető. A Sea CHROMEX osztályozó vályúi speciális bevonattal vannak ellátva a finom anyagáramlás biztosítása céljából.

ELEKTRONIKA – HARDVER

A SEA CHROMEX osztályozó berendezés hardvere az elérhető legjobb és legújabb generációs mikroprocesszorokat használja. Önszabályozó funkciók, mint például automata diagnosztika és az automata kalibrálás biztosítják az egyenletes minőséget. A megírt program megosztható a berendezések között. A gyors kilövő rendszer és a jelfeldolgozás között meglévő kiváló kommunikáció eredményezi a pontos munkát.

FÚVÓKA RENDSZER

Csúcstechnológiájú fúvókák biztosítják a lehető legnagyobb pontosságot és kilövési gyorsaságot. A selejt mennyisége ezáltal a lehető legkisebbre szorítható. A fúvókák működése több mint 2 milliárd üzemóráig garantált, cseréjük és javításuk egyszerű.

AZ ÚJ EXAGON KEZELŐ FELÜLET

Köszönhetően a színes, szemléletes és logikus kezelő felületnek, a gép használatát gyorsan megtanulják az üzemeltetők.

A GÉP MECHANIKAI KIALAKÍTÁSA

Légtömör szerkezet akadályozza meg a por és termény kijutását. A SEA CHROMEX gép felhasználóbarát, a termékek mintavételi helyről ellenőrizhetőek. Az elfordítható optikai dobozok lehetővé teszik az osztályozó teljes kinyitását, elősegítve a tisztítást, karbantartást. A maggal érintkező részek megfelelnek az élelmiszer előállítás követelményeinek.

MEGBÍZHATÓSÁG

A most ismertetett technikai jellemzők és a felhasználók visszajelzései szerint is a SEA CHROMEX optikai osztályozó megbízhatóan üzemel. Helyben, Magyarországról elérhető a szerviz és a gépbeállítás. Emellett a gyár központjából távvezérléssel, online tudnak segítséget nyújtani. A hazai Cimbria képviselet, a CHH Műszaki KFT, egyedülálló módon Győrben anyagvizsgáló labort működtet, számos osztályozó géppel. Szakemberek segítségével lehetőség van terménnyel tesztelni a színosztályozót. Az élelmiszer célú magfeldolgozás gépe így a teszteredmény birtokában, egyértelműen kiválasztható.

További információ: www.chh.hu

CHH