• Az új, forradalmi IntelliSense™ automatizálási rendszer maximalizálja az áteresztőképességet, minimalizálja a veszteséget és a sérült szemek arányát
• Az IntelliCruise™ II továbbfejlesztett automata menetsebesség-szabályzó rendszer gyorsabb visszacsatolást és stabilabb üzemet eredményez
• Új taggal bővült a CR Revelation család: bemutatkozik a CR7.80, valamint az első Stage 5 erőforrások
• Az új kétsebességes váltómű gyorsabb reakcióra képes és nagyobb vonóerőt közvetít a talaj felé

New Holland

Minimális veszteség és sérült szemek

A New Holland fejlesztőmérnökei a díjnyertes IntelliSense rendszer megalkotásával egy új szintre emelik az automatizálás fogalmát és a különböző úttörő fejlesztések bevezetésével tovább szilárdították a legnagyobb áteresztőképességére képes kombájn, a CR Revelation vitathatatlan vezető pozícióját a világ kombájnpiacán.

Lars Skjoldager Sørensen, a New Holland Betakarítógép Management vezetője elmondta: “A CR Revelation kombájnok még magasabbra emelték a mércét: a világrekorder legnagyobb kapacitású, legtermelékenyebb kombájn egy új, eddig ismeretlen szintre fejlesztette a hatékonyságát, ezzel jelentősen lecsökkentve a betakarítási költségeket a minimális veszteségekkel és a piacon elérhető legjobb tisztamag-minőséggel. Az automatizálás jelentős előrelépésének köszönhetően az új rendszer döntési jogot gyakorolhat a gépkezelő felett az optimális teljesítmény, magminőség és gépkezelői kényelem érdekében.

IntelliSense automatizálási rendszer maximalizálja az áteresztőképességet, minimalizálja a veszteséget és a sérült szemek arányát

A legújabb CR Revelation kombájnokon elérhető a New Holland saját fejlesztésű IntelliSense opciója, amely egy proaktív és automata kombájnbeállító rendszer. Az IntelliSense egy új szintre emeli az automatizálást a betakarításban:

maximalizálja az áteresztőképességet miközben minimális szinten tartja a szórást és a tört szemek arányát.

A 2017-es Agritechnica kiállítás Innovációs kategóriájának díjnyertes fejlesztése az áttörő megoldásokkal hatalmas előnyöket nyújt a termelékenységben: nagyobb napi teljesítményt és jobb minőségű magmintát, kisebb veszteség mellett. Ezeken felül kedvező hatásai sokkal könnyebbé teszik a gépkezelő munkáját, mivel sokkal kevesebb döntést kell meghoznia, kevesebb koncentrációt kíván a gép irányítása, így a pilóta kevésbé fárad el egy hosszú aratási napon.

New Holland

A rendszer nagyobb teljesítményt és könnyebb munkavégzést biztosít

Az IntelliSens rendszer használata esetén négy különböző stratégia közül választhatunk a monitoron: Minimális Veszteség, Legjobb Minőségű Tisztamag, Maximális Kapacitás vagy Állandó Kapacitás. A szabadalmaztatott rostaszekrény-szenzorok folyamatosan precíz méréseket végeznek a rosták leterheltségéről. Ezen értékek alapján a rendszer proaktívan és valós időben korrigálásokat végez a kombájn működési paraméterein – az ikerrotorok fordulatszámán, a rotorszárnyak állásán, a tisztító ventilator sebességén, az előrosta nyitási szögén valamint a felső- és/vagy alsó rosta hézagán – annak érdekében, hogy a kívánt stratégiának megfelelő eredményt kapjon a gépkezelő.

New Holland

A beállítások alapján a rendszer valós időben korrigálásokat végez a kombájn működési paraméterein

A szintén szabadalmaztatott távállítású rotorszárnyak pozíciójának változtatásával tulajdonképpen azt állíthatjuk be, hogy a terményszőnyeg mennyi időt töltsön a rotorkosárban, azaz hány fordulatot tegyen a cséplési- és leválasztási szekciókban. Ennek a legnagyobb előnye, hogy az ikerrotorok hatékonyságát anélkül tudjuk növelni vagy csökkenteni, hogy az általános cséplési paraméterekhez nyúlva (kisebb kosárhézag, magasabb rotorfordulat) végül nagyobb szem és szalmatörést szenvedne az értékes terményünk.

Az első, 2017-ben Németországban és Franciaországban különböző gazdaságoknál végzett tesztekről nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a gyár mérnökei felé: a résztvevő gazdák megállapítása szerint a rendszer nagyon intuitív, használata egyszerű és nagy magabiztosságot ad a még teljesen új vagy kevésbé tapasztalt gépkezelőknek is. Továbbá megjegyezték, hogy a rendszer használata valósan érezhető többletteljesítményt és minőséget eredményez a betakarításban.

Új taggal bővült a CR Revelation család: bemutatkozik a CR7.80, valamint az első Stage 5 erőforrás

A New Holland új belépő szintű modellel bővítette a rotoros kínálatát. Az új CR7.80 gépben a Cursor 9-es közös nyomócsöves erőforrása dolgozik 374 Le névleges és 415 Le maximális teljesítménnyel. A gépcsalád új tagja egy oldali utócséplővel és 750 literes üzemanyagtankkal szerelt, a 9500 liter űrtartalmú magtartályát 126 liter/másodperc sebességgel kiürítve igazán hatékony teljesítményt kínál.

Az új CR7.80 és nagyobb testvére, a CR7.90 gépek az elsők melyek a Stage V emissziós szabályoknak megfelelő erőforrással érkeznek. Ezek a motorok további 40%-kal csökkentett részecsketartalmú kipufogógázt bocsátanak ki az előző Stage IV-hez képest. Az új emissziós szintet az új Cursor 9 motor és az új Hi-eSCR2 technológia együttes alkalmazásával érték el az FPT Industrial fejlesztőmérnökei.

Ez a szabadlamaztatott innovációs utókezelő rendszer teljesen karbantartásmentes megoldás, mely minimalizálja az üzemeltetési költségeket.

Az új Stage V elérésével együtt a CR7.90 11 lóerő többletteljesítményt kapott, így a maximális teljesítménye 460 Le-re emelkedett.

Az új CR7.80 és a CR7.90 gépek az elsők, melyek a Stage V emissziós szabályoknak megfelelő erőforrással rendelkeznek

Az új kétsebességes váltómű gyorsabb reakcióra képes és nagyobb vonóerőt közvetít a talaj felé

A legújabb CR Revelation modellek meghajtása teljesen megújult: kétsebességes váltómű, integrált olajfürdős fékek, nagyobb hidrosztatika szivattyú és elektro-hidraulikus működtetésű differenciálzár. A kétsebességű váltómű szántóföldi (0-17 km/h között) és országúti (0- max.) fokozatban használható. A maximális sebességet a gyárban, a célország helyi szabályainak megfelelően állítják be. A maximális vonulási sebességet csökkentett fordulatszámon éri el a gép, mely alacsony üzemanyag-felhasználást eredményez.

Az új váltómű nagyobb vonóerőt közvetít a talajra, jobb lett a mászóképessége és gyorsabb reakciókra képes az erősebb hidraulika pumpának köszönhetően. Nem kell megállítani a kombájnt fokozatváltás közben, ezzel is tovább növelve az aratásra fordítható időt.

New Holland

A maximális vonulási sebességet csökkentett fordulatszámon éri el a gép, mely alacsony üzemanyag-felhasználást eredményez

Az olajfürdős fékek és szervo szelep alkalmazása nagyobb fékerőt biztosít, az új parkfék tovább csökkenti a biztonsági kockázatot. A gép teljes élettartama során kihasználhatjuk a maximális, állandó fékerőt anélkül, hogy fékbetéteket vagy munkahengereket kellene cserélni vagy felújítani – így csökkentve a szervizelési költségeinket. A külvilágtól teljesen elzárt, integrált rendszer por, kosz és egyéb szennyeződésektől mentesen üzemelhet.

A differenciálzár alapfelszereltség a New Holland kombájnokon, most a CR legújabb modellein ennek vezérlése elektro-hidraulikusan történik a padlólemezen található kapcsoló segítségével.

MODELL EMISSZIÓ ROTOROK ÁTMÉRŐJE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY
(kW / Le)

MAX. TELJESÍTMÉNY
(kW / Le)
Magtartály
(liter)
CR 7.80 Stage V 43,2 cm 275/374 305/415 9,5
CR 7.90 Stage V 43,2 cm 308/419 338/460 9,500
(11,500 op.)
CR 8.80 Tier 4B 43,2 cm 345/469 380/517 12,5
CR 8.90 Tier 4B 56 cm 345/469 380/517 12,5
CR 9.80 Tier 4B 56 cm 390/530 420/571 12,5
CR 9.90 Tier 4B 56 cm 390/530 420/571 14,5
CR 10.90 Tier 4B 56 cm 470/639 515/700 14,5