Első alkalommal rendezett a Fliegl vállalat Magyarországon nemzetközi nyílt napot, szántóföldi gépbemutatót és partnertalálkozót. A két napos rendezvény a „Földöntúli élmény” fantázianevet kapta, a szervezőknek pedig a vendéglátással, a szakmai tartalommal és géppremierekkel is sikerült a vendégek várakozásán felül teljesíteniük.

A rendezvényen részt vettek a Fliegl anyavállalat tulajdonosai: a Fliegl család tagjai is. Josef Fliegl a Fliegl Agrartechnik GmbH tulajdonosa elmondta, hogy a nagy múltú hagyományokra épülő családi vállalatuk életében milyen fontos az abdai gyár, valamint a magyar Fliegl-Abda Kft. kereskedelmi tevékenysége.

"Az elmúlt pár évben sok átalakítást- és komoly beruházásokat is megvalósítottunk Abdán. Nagyon büszkék vagyunk erre a gyárunkra és a Fliegl-Abda Kft-re. Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megmutatni a külföldi kereskedelmi partnereinknek is ezt a színvonalas üzemet, ezért szerveztük meg idén Abdán a két napos nyílt napunkat és partnertalálkozónkat, amely eseményre több mint 2000 vendég látogatott el hozzánk" – nyilatkozta Josef Fliegl – a rendezvényen részt vevő hazai sajtó büszkeségére – magyar nyelven.

Ackermann Tamás a Fliegl-Abda Kft. ügyvezetője megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Fliegl vállalat magyar telephelye és gyáregysége immáron több mint 25 éve működik és fejlődik töretlenül Abdán.

"Büszkék vagyunk arra, hogy mára 240 dolgozónk van, így 240 magyar család megélhetését biztosítjuk a térségben.

A két napos bemutatónk és nyílt napunk egyik fontos célja volt, hogy minél szélesebb körben megismerjék a gazdálkodók és partnereink is, hogy a közismert Fliegl márka egyik gyára Magyarországon, Abdán működik.

Az összes ország kereskedelmi partnerei nagyon fontosak számunkra, de a legnagyobb öröm az, amikor a magyar gazdálkodók megrendeléseire szállíthatjuk vagy gyárthatjuk le a kiváló magyar termékeinket. Itt, a nyílt napunk és a gyárlátogatással egybekötött programok alkalmával mindenki meggyőződhet arról, hogy mely Fliegl termékek készülnek Abdán és hogy milyen komoly színvonalú üzemből kerülnek ki ezek a gépek" – hangsúlyozta Ackermann Tamás.

pótkocsi

A nyílt napon bemutatták, mely Fliegl termékek készülnek Abdán.

A rendezvény első állomása Lébényben volt, ahol a gyakorlati gépbemutató során több mint 30 gépkapcsolat felvonulása mellett, szinte a teljes Fliegl-gépkínálatot megtekinthették a résztvevők. Dolgoztak billentő pótkocsik, letoló rendszerű pótkocsik, átrakókocsik, bálaszállítók és szervestrágya-szórók. Tartálykocsiból is bemutatkozott a teljes kínálat – beleértve a horganyzott acél- és a műanyagtartályos gépcsaládokat.

A világpremierként bemutatkozó kutyamenetben közlekedő tartálykocsira azonnal felfigyeltek a résztvevők és mindenkinek feltűnt, hogy valami teljesen más ezen a gépen, mint amit a piac eddig ismert.

A gépkapcsolattal csökkenthető a talajtaposás.

"A Fliegl kutyamenetben közlekedő szippantós tartálykocsiján van egy tárcsás terítő egység, amely azonnal a talajba juttatja a trágyát.

Új fejlesztésünk legfontosabb tulajdonsága az, hogy a tárcsás terítőegység és a vontató jármű egy nyomvonalon halad, így nem akarja visszakényszeríteni a kutyázó mozgásból a vontatmányt, azaz a tartálykocsit.

A gépkapcsolat munkájával kisebb talajtaposás valósítható meg, így ez az eszköz is kiválóan illeszkedik a már jól ismert talajkímélő, környezettudatos Fliegl-technológiákhoz – magyarázta a szerelvény munkáját Ackermann Tamás a gépbemutató résztvevőinek.

A Fliegl bivalyerős innovációja – azaz a Büffel rendfelszedő-átrakókocsi is bemutatkozott Magyarországon munka közben!

A Fliegl Büffel rendfelszedő-átrakókocsi munkája Lébényben – fotó: Agroinform.hu

Szinte a teljes Fliegl-portfólió felvonult a lébényi gyakorlati gépbemutató során, és a szervezők még arra is odafigyeltek, hogy a lehető legváltozatosabb márkájú erőgépekkel húzzák a Fliegl eszközöket. A színes traktorokkal dolgozó pótkocsik szemet gyönyörködtető látványt nyújtottak, azon kívül kiválóan bizonyították a Fliegl gépek univerzális működtetését.

Fliegl

A sokféle márkájú erőgép kiválóan demonstrálta a Fliegl gépek univerzális működtetését.

Elérkezett a délutáni program, amely sok résztvevő kedvence lett a kisvasutas Fliegl gyárcsarnok-látogatásnak köszönhetően. A rendhagyó utazás során a vendégek betekintést nyerhettek a csúcstechnológiájú lézervágó robotok munkájába és az automatikus porfestő-csarnokok működésébe is.

Az abdai gyárban megtartott Agro-Center gyakorlati gépbemutató is parádésan sikerült Tuba Balázs konferálásával. Felvonultak az Agro-Center adapterekkel szerelt erő-és rakodógépek, de rövid munkagyakorlatokat láthattak a résztvevők a legendás öntöltős betonkeverővel vagy a szénabálabontó-kiosztógéppel, sőt, a pofonegyszerű, de annál praktikusabb és gyönyörű munkát végző, univerzális seprő-adapterrel is.

Tuba Balázs lendületes Agro-Center-bemutatója – fotó: Agroinform.hu

Rövid felfrissülés után az esti programok következtek. A Fliegl-Adba Kft. újonnan felépült magasraktárának átadóünnepségét Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg. A legújabb beruházás átadás után pedig kötetlen beszélgetésekkel és felhőtlen ünnepléssel telt az este.

A "Földöntúli élmény" véget ért, de hamarosan új lehetőség nyílik egy remek találkozóra a Fliegl csapatával!

A Fliegl vállalat szakemberei szeretettel várják gazdálkodó- és kereskedő partnereiket a Hannoveri Agritechnica kiállításon, november 10-től 16-áig a 4-es pavilon A40-es standján.