A Petrányi Pickupok 2024. június 5-6-án Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon és AgrárgépShown is megmutatták, hogy minden helyzetben lehet rájuk számítani.

petrányi autó

Petrányi Pickupok 2024. június 5-6-án Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon és AgrárgépShown – fotó: Petrányi-Autó Kft.

Bár az időjárás miatt a szervezők „Záporföldi napoknak” indultak neki, de a tesztpályán kívül már reggeltől kezdve lehetett csapatni az érdeklődőknek, hiszen a kiállítótér körül is bőven voltak sáros dagonyázós, és szárazabb, jól autózható részek. A tesztpályára – amin még az építő gépeknek is kihívást jelentett közlekedni – az első bátor jelentkező végül egy Raptor volt, ami felhajtott és onnantól ott is beindultak a kalandok.

petrányi autó

A kiállítótér és környéke – fotó: Petrányi-Autó Kft.

Folyamatos volt az érdeklődés, hisz pick-upból bőven volt választék

  • Ranger Wildtrak – már belépő szintként is megmutatta, hogy egy vérbeli pick-up is lehet személyautóhoz hasonló módon kényelmes és biztonságos. A Rangerek ötödik generációjának egyik csúcsmodellje,  240 lóerős V6 biturbo dízellel szerelt kivitel volt kipróbálható az eseményen. Előnye, hogy a futóműve amellett, hogy kiválóan kezeli a különböző terepi viszonyokat, nagyon jó utazó élményt ad akár egy 5 fős családnak vezethető közúton is.
  • Ford Ranger Raptor a 2 literes biturbó dízellel a tesztpilóták már komoly „csapatást" engedhettek meg pályán kívül és belül is, így a tereprallye élmény is elérhető közelségbe került. A Raptor nem ismer kompromisszumot: a vadonatúj 3,0 literes ikerturbó EcoBoost V6 benzinmotor mellett elérhető a 2,0 literes biturbó EcoBlue dízel is. Az új külső elemek – az első fényszórók, a 17"-os könnyűfém felnik – még félelmetesebb megjelenést adnak a pick-upnak. Fox lengéscsillapítói miatt rendkívüli képességekkel bír, a felfüggesztési rendszere csaknem minden úthibát, kátyút és döccenőt elnyel és tereprallye élményekben is tökéletes partner. A beltér kialakítása luxus színvonalú, a kárpitokat Raptor logók díszitik.
  • A RAM 1500 – az utolsó V8-as RAM pick-up modellek egyike, ami az amerikai feeling keretében vette le a lábukról a fiatal leendő, és a már tapasztalt gazdákat. Könnyedén teljesíti a vontatással, rakodással és teljesítménnyel kapcsolatos igényeket, miközben tartós, megbízható, funkcionális és stílusos. Luxus bőrbevonatú ülésekkel, nagy méretű lábtérrel és tárolóhelyekkel rendelkezik. Több színben is elérhető, sokféle kiegészítővel testre is szabható.

Ford Bronco

Ford Bronco – fotó: Petrányi-Autó Kft.

A Petrányi-Autó igazi különlegességeket is tartogatott a Petrányi Pick-up eseményre

  • Ford Bronco – ez volt talán legnagyobb érdeklődést kiváltó különlegesség Badlands kivitelben, amely a Raptor kompromisszummentes terepképességeit ötvözi egy klasszikus terepjáró formájával és játékosságával, a maga „baltával faragott” módján (2.7 V6 benzin). Ezt ki is próbálhatták, tesztelhették az érdeklődők – mindenki elégedetten, mosolyogva szállt ki a tesztelés után, átélve a szabadidős autózás legvidámabb élményét. Könnyedén megbirkózik a legnagyobb kihívást jelentő tereptípusokkal, masszív és rátermett, innovatív kialakítása izgalmas vezetési élményt garantál.
  • A sztárvendég – igaz, csak statikus módon – a  RAM 1500 TRX 700 LE feletti, 6.2 V8 Supercharged motorral szerelt modellje volt, ami egy igazi csúcsragadozónak számít.  Vadonatúj Bilstein Black Hawk e2 lengéscsillapító rendszere a legkifinomultabb, amit valaha sorozatgyártású pick-uphoz kínáltak.

RAM 1500 TRX

RAM 1500 TRX – fotó: Petrányi-Autó Kft.

Az esemény mindkét napján izgalmas és szórakoztató beszélgetés keretében meséltek az Agroinform és a Petrányi Autó kollégái az autókról és a tesztek során szerzett pick-upos élményekről.

További információkat a Ford és a RAM márkák hivatalos hazai képviselőjétől, a Petrányi-Autó Kft.-től az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz :

Petrányi-Autó Kft.

petrányi autó