A BIZON TRACK SHOW 2018 idén májusban is a világ egyik legveszélyesebb és legemlékezetesebb versenye volt – természetesen kizárólag traktorokkal.

"Traktorverseny? Ez nem is lehetséges, hiszen egy mezőgazdasági vontató nem versenyautó." – mondhatná egy laikus – ám a lehetőségek határát feszegetve az orosz vidék párhuzamot talál ilyenkor a mindennapi életben és a veszélyes akadályokkal tűzdelt versenypályán folyó ádáz küzdelemben... Talán ezért is látogatnak ki ilyenkor több tízezren a BIZON TRACK SHOW versenyre, amely Oroszországban, tisztán orosz sportként vonzza a nagyközönséget, immáron 16 éve.

Lássunk hát a versenyt, amilyet sehol máshol a világon nem rendeznek! – BIZON TRACK SHOW 2017 Összefoglaló:

A Bizon Track Show-t már 2002 óta évente megrendezik Rostov régióban. A verseny célja a mezőgépész szakma népszerűsítése, a vidéki munka tiszteletben tartása, a fiatalok figyelemfelkeltése a mezőgazdasági ágazatok iránt. Az utóbbi időben már több mint 300 versenyző vett részt a Bizon Track Show versenyen és évente több tízezer ember látogat el az eseményre külföldről és Oroszországból egyaránt.

Május 20-án is eldördült az ikonikus harci ágyú, amelyre harminc versenyző traktormotorja bődült fel egyszerre.

A kockázatos, 15 kilométeres nagysebességű pályát 8 vizesárokból-, ugródeszkákból, illetve veszélyes kanyarulatokból képezett akadály nehezíti.

A résztvevők között ádáz küzdelem folyik – és nem ritkaság az sem, ha egy-egy traktor felborul, elmerül vagy kigyullad a futam alatt.

Az adrenalin-szint az egekben a traktorok pedig sosem látott magasságokban repülnek tovább a meredek bukkanókról. A gazdálkodók olyan traktorokkal indulnak a futamokon, amelyekkel az év során dolgozni is eljárnak.

Nagy a tét: Új traktorokért és gép-nyereményekért folyik az életveszélyes küzdelem

És hogy miért is éri meg mindez? Nem csak az izgalom motiválja a gazdákat! A rally királyai – azaz a győztesek a gazdaságuk hőseivé is válnak. A legjobb versenyzők új traktorokat és mezőgazdasági gépeket kapnak. A mezőgazdasági termelők számára a fődíjakat Rostov Régió önkormányzata biztosítja.

Végül, de nem utolsó sorban itt egy teljesen friss videó a Bizon Track Show 2018-as május 20-ai rendezvényről!

Forrás: http://bizonagro.ru/ru/show/2018/

A cikket fordította és átdolgozta: Igric Dominika