A Beyne NV, mezőgazdasági permetezőket gyártó belga vállalat megvásárolta a talajművelő-, illetve vetőgépek gyártására szakosodott és 2016 augusztusában csődbe ment Vogel & Noot osztrák céget – írja a Beyne közleménye. A Beyne átveszi a Vogel & Noot telepeit és épületeit az ausztriai Wartbergben, valamint különböző más márkák alkatrészeinek (Premium Parts) a gyártását. A Vogel & Noot romániai, aradi székhelyű importőrének, az Agrorom cégnek a megvásárlása ugyancsak részét képezi ennek a tranzakciónak.


A lehető legrövidebb időn belül a Beyne folytatja a prémium alkatrészek, valamint a Vogel & Noot gépek egyéb alkatrészeinek értékesítését. A Beyne által Belgiumban gyártott permetezőgépek széles választéka most már az Agrorom-on keresztül kerül forgalomba Romániában. Ezáltal a Beyne erősíti jelenlétét a kelet-európai piacokon, és ezt a terjeszkedést nagy önbizalommal kezdi el. Nemrég a Vogel & Noot mosonmagyaróvári gyárát az Amazone vásárolta meg, amely cég szintén erősíteni akarja pozícióját kelet-európában.

A Beyne-ről: A Beyne egy mezőgazdasági permetezőket gyártó belga cég, amelynek gépeit 40 éve a minőség és a tartósság jellemzi. Valamennyi Beyne permetezőgép a felhasználók igényeihez van igazítva. A Beyne nagyon komoly választékkal (repertoárral) rendelkezik, amelynek középpontjában a magas minőségű és megfizethető árú mezőgazdasági permetezők gyártása áll. A Beyne – a függesztett, vontatott és önjáró permetezőgépeinek széles választéka révén – egy elismert piacvezető cég Európában.

Vogel-Noot

A Beyne folytatja a prémium alkatrészek és a Vogel & Noot gépek egyéb alkatrészeinek értékesítését – fotó: vogel-noot.hu

A Premium Parts-ról: A Premium Parts hosszú éveken keresztül magas minőségű alkatrészeket gyártott az ausztriai Wartbergben. Tőkeerejének, anyagai funkcionalitásának és a minőséghez viszonyított kedvező árainak köszönhetően piacvezető az adott területen. Hatvan alkalmazottjának átvétele részét képezi a tranzakciónak. A Beyne minden szükséges intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy megtartsa a vásárlók és a beszállítók bizalmát. A Beyne beruházni fog a még hatékonyabb termelés érdekében, növelni fogja készleteit, így gyorsan le tudja szállítani vásárlóinak a több mint 2000 féle alkatrészt. A kitűnő kiszolgálást és minőséget – amelyről a cég híres volt – a jelenlegi csapat továbbra is garantálja.

Az Agrorom-ról: Az Agrorom 1995 óta a különböző mezőgazdasági gépek és alkatrészek legnagyobb romániai importőre. Az Agrorom most a magas minőségű Beyne permetezőgépek romániai forgalmazásának felelőse lesz. Jól képzett szakembereinek és kiterjedt dealer-hálózatának köszönhetően továbbra is garantálni tudja a gyors kiszállítást és kitűnő kiszolgálást. Az Agrorom továbbra is forgalmazza a korábbi Vogel & Noot gépek alkatrészeit.