A posztoló maga fogalmazott így, ezt írta: "Az Ohio Farm Science Review Show terepén vagyunk a világ legnagyobb kombájnjával, a Fendt IDEAL 10T-vel."

A Fendt IDEAL 10T vágóasztala 60 láb széles, ami 18 métert jelent.

A Fendt IDEAL-t az AGCO globális betakarítási technológiai kiválósági központjaiban fejlesztették ki. Számtalan gazdát és vállalkozót kérdeztek meg a világ minden tájáról, hogy milyen tényezők teszik lehetővé az ideális termést. Ezek az ügyfél-visszajelzések, a fejlesztőik tapasztalatai és a típus legmostohább körülmények között végzett tesztelésének eredményei teszik a Fendt IDEAL-t a piac talán legmodernebb és leginnovatívabb kombájnjává.

A videón látható T10-es típusváltozatot a legnagyobb teljesítményű, 790 lóerős MAN motor mozgatja. A termelők körében feketének mondott, valójában antracitszürke betakarítógépek Olaszországban, Breganzében készülnek. Az úgynevezett Vision-cab-ból, azaz panorámafülkéből a teljes vágóasztalra rálát a pilóta. A gazdák kifejezett kérésére az A-oszlopra nem került semmilyen kijelző, ezzel is növekedett az üvegfelület és javult a kilátás.


Az IDEAL igazi csúcstechnológia: 52 (!) érzékelővel rendelkezik, melyek a rendszer működését figyelik. Ebből 40 csak a termény áramlását ellenőrzi a folyamat elejétől a végéig, 12 pedig a magveszteséget.