A Strautmann takarmánykeverő-kiosztókocsikról és a szervestrágyaszórókról minden gazdálkodó tudja, hogy strapabíró, ugyanakkor kiváló munkaminőséget produkáló gépek. Ezért is választotta ezt a márkát egy akasztói, eltérő adottságú területeken dolgozó állattartó kisgazdaság.

Kothencz Kornél akasztói termelő választása a Strautmann Verti-Mix 1251 típusú takarmánykeverő-kiosztókocsira esett. A fiatal gazda több korábbi kihívás megoldására vásárolta a gépet – az első számú feladat a szarvasmarhák etetése körüli kézimunka kiváltása volt. A takarmányozás minőségében is óriási javulás következett be. Már komplett TMR-keverék is összeállítható házilag, amely következményeként nagyságrendileg kevesebb takarmányveszteség mellett gyorsabban és nagyobb étvággyal esznek az állatok.

marha

Nagy kedvvel, gyorsan, válogatás és dulakodás nélkül eszik a keveréktakarmányt a szarvasmarhák Akasztón – fotó: Agroinform.hu

"Ég és föld a különbség a hagyományos takarmányozási technológia és az új Strautmann etetőkocsi használata között. Nem pazarolnak és válogatnak a jószágok, ugyanakkor gyorsabban jóllaknak és több idejük marad pihenni –  úgy gondolom, hogy így a takarmány is jobban hasznosul."

A Verti-Mix takarmánykeverő-kiosztó pótkocsi jó alapanyagokból gyorsan, kiváló minőségű, teljesen homogén keveréket készít – fotó: Agroinform.hu

Kothencz Kornél kiemelte: "A gépek beszerzésekor fontos szempont volt számomra az is, hogy német minőséget vásárolhatok, ugyanakkor a magyarországi üzemnek köszönhetően közvetlenül a gyártóval tárgyalhattam az új gép paraméteriről."

Strautmann szervestrágyaszóró megrakása Akasztón – fotó: Agroinform.hu

A Strautmann szervestrágyaszóró beszerzésével a gazdálkodó rövid távon is komoly kiadásokat takaríthat meg, hiszen a trágyakijuttatás körüli feladatokat korábban bérmunka formájában kellett igénybe vennie.

"Ahogyan a videón megörökített demó trágyaszóráson is láthatjuk, gyönyörű munkát végez a gép" – nyilatkozta Kothencz Kornél.

"Engem az első pillanatban meggyőzött a kiváló munkaminőségéről. Az egyenletes szórás után a bedolgozás is könnyebben megy."