A 2018-as évben a KUHN 190 éves születésnapját ünnepelte. Ezen felül azt is, hogy a cégcsoport világszinten a mezőgazdasági munkagépgyártók egyik legrégebbike és mára már munkagépgyártók között a legnagyobb is. A KUHN cégcsoport gyárai 3 kontinensen helyezkednek el, és számos leányvállalat és importőr tartozik az égisze alá több, mint 100 országban. Ennek a monumentális vállaltcsoportnak a tagja a KUHN CENTER MAGYARORSZÁG Kft. is, amely a magyarországi KUHN munkagépek kizárólagos forgalmazója.

A KUHN cégcsoport felkészült az előtte álló számos kihívásra. Minden évben közel 2000 szabadalmon keresztül valósítja meg aktuális projektjeit az innováció és a minőség szolgálatában.

Ha többet szeretne megtudni a 190 éves KUHN-ról és életének fontosabb momentumairól, ezen a linken megteheti.

Rengeteg újítás a Kuhn Maxima 3-ban

2018-ban nem csupán 190 éves évfordulóját ünnepelte a KUHN, de piacra dobta az új generációs KUHN Maxima 3 vetőgépét is. Ennél a vetőgépnél nem csak szerkezeti, hanem több technológiai újítást is bevezetett a világ legnagyobb munkagépgyártója. Ez a vetőgép továbbra is elérhető a hagyományos, lánchajtásos vetőkocsi-meghajtással, de elérhető elektromos vetőkocsi-meghajtással is, ami a KUHN-nál nem csak a vetőkocsi-meghajtásban merül ki.

KUHN

Az új generációs KUHN Maxima 3 vetőgép elérhető a hagyományos, lánchajtásos vetőkocsi-meghajtással, és elektromos vetőkocsi-meghajtással is – fotó: Kuhn

A Maxima 3-as vetőgépen a gyártó számos fejlesztést, átalakítást és ésszerűsítést vitt végbe, az élettartam és a pontosság növelésének érdekében. A fejlesztés során a fő cél egy nagyobb vetési sebességre képes vetőgép kifejlesztése volt, megtartva az előző generáció kedvező szilárdsági tulajdonságait. Így jött létre egy teljesen megújult vetőegység, amin a maximális terhelhetőség is jelentősen nagyobb lett.

A vetőegység 5 legfőbb előnye:

1. NAGYOBB PONTOSSÁG
Kiváló vetési precizitás és szabályozott vetési mélység.

2. PÁRATLAN MEGBÍZHATÓSÁG ÉS TARTÓSSÁG
Robusztus vetőegység és csökkentett karbantartás.

3. EGYSZERŰ ÉS INTUITÍV BEÁLLÍTÁSOK
Optimalizált, intuitív és megismételhető beállítások.

4. NAGYOBB VETÉSI SEBESSÉG
Precíz vetés akár 10 km/h-nál is.

5. ESZKÖZÖK IGÉNYRE SZABVA
Találja meg Ön is a számára legmegfelelőbb eszközöket.

Maxima

Kiváló vetési precizitás és nagyobb vetési sebesség jellemzi – fotó: Kuhn

A Maxima 3 vetőegységnek az alábbi két fontos előnye van:

1. Még precízebb, állandó talajnyomás, mely egyszerűen és könnyen beállítható (szerszám nélkül):

• 4 beállítási helyzet: 0, +20, +40, + 60 kg nyomás, összesen 180 kg nyomás a tárcsán. Az egyrészes rugónak köszönhetően kisebb a vetőegység helyzetének változása, amely lehetővé teszi a jobb vetőmag-elhelyezést.

vetőgép

2. Vetőmag-kijuttatás:

• Optimalizált maglesodrás a belső fal új leválasztójának köszönhetően, mely a vetőmag jobb irányítását is eredményezi. A tiszta levegő elzárására átalakított vetőelem ajtaja és a pontos vetőmag-leválasztó tárcsák több lyukkal rendelkeznek az optimális vetőmag kiválasztásához: kukorica (33 lyuk), napraforgó (22 lyuk) és répa (31 lyuk).

vetőgép

A MAXIMA 3 filozófiáját tovább erősítik a technológiai fejlesztések és az egyre növekvő felhasználói élmény.

Az elektromos vetőegység-meghajtás opcióval a KUHN még egy lépéssel közelebb hozza a maximális teljesítményhez és a korszerűséghez.

Az új MAXIMA 3 vetőegység elektromos meghajtással számos előnyt kínál Önnek:

• A tőszám számának beállítása egyenesen a fülkéből.

• Differenciált, térkép alapján történő tőszámmódosítás.

• Sorelzárás GPS-szel vagy manuálisan.

A sorok kikapcsolása GPS által a motorok nagyon reaktív munkájával történik: minden sorban leállítják, mindezt vetőmagveszteség nélkül. Ez jelentős vetőmag-megtakarítást biztosít a felhasználó számára. A talajviszonyok által okozott kerékcsúszás kiküszöbölésével az elektromos hajtás a vetőmagmennyiség tökéletes megtartását biztosítja, mivel a gép saját radarral rendelkezik.

Rövidtávon csökken a gép karbantartása is, mert kevesebb kenést igényel az évszakban, hosszú távon pedig csökken a kopóegységek száma.

vetőgép

A tőszámot egyenesen a fülkéből beállíthatja – fotó: Kuhn

A vetőgép használata egyszerűbb lett:

• Már nem kell a traktor villamos energiáját használni, mivel minden vetőgépnek saját generátora van.

• A 48 V-os rendszer biztosítja a sima és folyamatos forgást a nagy pontosság érdekében, még az alábbi tényezők mellett is:

o függőleges gyorsulások

o gyorsulás és lassulás a fordulókban

o poros környezet

o a legszélsőségesebb vetőmagmennyiség 600 000 tő/ha-ig (haladási sebességtől és vetőmagtípustól függően)

Vezérelje könnyedén a vetőgépet ISOBUS megoldásokkal

Az új ISOBUS CCI 1200 terminál nagyobb teljesítményt, jobb átláthatóságot és nagyobb rugalmasságot kínál. Nagyméretű érintőképernyője a gépkezelő számára lehetővé teszi számos lényeges információ egyidejű megjelenítését és megtekintését.

Ez az új terminál igazi piaci ritkaság, mivel két különböző interfész tekinthető meg ugyanazon a képernyőn.

isobus

Az új ISOBUS CCI 1200 terminál nagyobb teljesítményt, jobb átláthatóságot és nagyobb rugalmasságot kínál –fotó: Kuhn

A DLG által is elismert vetőgép!!!

A Top Agrar 2016-ban a DLG minősítési intézettel közösen több vetőgépet is összehasonlított, ahol azt vizsgálták, hogy adott területen a vetőmagok elhelyezkedése mennyire pontos százalékba levetítve.

vetőgép

A teszt kimutatta, hogy 8 és 10 km/h sebességnél a KUHN Maxima a legpontosabb vetőgép az összehasonlított versenytársak között.

A Maxima 3 szemenkénti vetőgéppel egy nagy teljesítményre képes, könnyen karbantartható és megbízható vetőgépet alkotott meg a KUHN, mely segítő kezet nyújt a sikeresebb és gazdaságosabb növénytermesztés megvalósításában.

A KUHN Maxima 3-ról további információkat az alábbi linken talál.

További információkért keresse a Kuhn Center Magyarország Kft. munkatársait az alábbi elérhetőségeken.
(Nagyításért kattintson a térképre)

KUHN

 

Markovics Tamás
Termékmenedzser
Kuhn Center Magyarország Kft.