Alig egy hónap és kint kell állni a traktorral a táblán a kukoricamaggal fülig töltött vetőgéppel. A gazdák manapság rengeteg különböző minőségű és felszereltségű vetőgéppel találják szembe magukat a piacon. Nem csoda, ha sokan még mindig várnak a számukra megfelelő ajánlatra és halogatják a szükséges beruházást.

A 2010 körüli vetőgéppiaci visszaesést követően 2 részre szakadt a mechanikus hajtású pneumatikus vetőgépek kínálata. A megszokott, tartós, jól bevált európai gyártók géptípusai mellett megjelentek új gépgyártók, köztük a török vetőgépek is, melyek olcsó megoldást ígérnek erre a kritikus munkafolyamatra.

Sfoggia Sigma 5 vetőgép

Sfoggia Sigma 5 szemenkénti vetőgép

Hogyan válasszam ki a nekem ideális vetőgépet?

A kiemelkedő hozam első sorban a vetés minőségén áll, vagy bukik. Nem elhanyagolható szempont továbbá az eszköz tartóssága, megbízhatósága sem, hiszen egy váratlan műszaki hiba miatt megkésett vetés legalább annyi kárt okoz, mint egy időben elvégzett pontatlan vetés!

„Nincs idő leállni!”

Következésképp, kifejezetten fontos a megfelelő munkaeszköz kiválasztása. Mi az Auditker Kft.-nél már 25. éve elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy partnereinknek a lehető legmegfelelőbb munkaeszközöket biztosítsuk, melyek minőségéről, megbízhatóságáról és precíz munkájáról mi magunk is meg vagyunk győződve.

Ezért ajánljuk partnereinknek a Sfoggia Sigma 5 szemenkénti vetőgépét, amely Magyarországon már számtalan térségben bizonyított, erős, robusztus vetőgép. Könnyen beállítható és hosszú évekig teszi a dolgát anélkül, hogy cserbenhagyná gazdáját a tábla közepén.

Vegyük pontokba miről is beszélünk:

Sfoggia Sigma 5 vetőgép

A lényeg a sok apró technikai részletben bújik meg

Vetőkocsi

Az erős szerkezethez természetesen súly is társul. A Sigma 5 rendelkezik a piac egyik legnehezebb vetőkocsijával, 115 kg. Ez a talajt érő csoroszlyanyomás normál rugókkal 185 kg-ig, erősített rugókkal akár 315 kg-ig növelhető. Ezzel a súllyal, a hosszú paralelogramma karoknak, a dupla nyitótárcsának és az állítható V alakú gumi nyomókerekeknek köszönhetően, a vetőkocsik precízen követik a talajt. Ez elengedhetetlen az állandó vetésmélység tartásához!

Sfoggia Sigma 5 vetőkocsi

Vetőház

Ez a vetőgép lelke. Itt dől el, hogy mennyire lesz pontos a vetés. A Sigma 5 kizárólag alumínium vetőházakkal készül. Előnye a műanyaggal szemben, hogy nem deformálódik, nem érzékeny a hőmérséklet-ingadozásokra, erős és könnyű. Tökéletesen kezel bármilyen méretű vagy formájú vetőmagot. 4 fogas műanyag maglesodró illeszkedik a tárcsához, így nem koptatja azt, mégis pontos magleválasztást eredményez. Ennek köszönhetően elfelejthetjük a dupla magvetést és a vetőmag elhagyást. Garantált a jó eredmény, alacsony karbantartás mellett.

Sfoggia Sigma 5 vetőház

 

Meghajtás

Ha láncos hajtással szerelt vetőgépet szerzünk is be, fontos, hogy az dupla lánccal legyen megoldva. Fő előnye a szimplához képest az egyenletes magelosztás egyenletlen talajon is. A Sigma 5 viszont Magyarországra kizárólag kardán hajtott vetőkocsikkal érkezik, amely rendelkezik mindezen előnyökkel, mindamellet tartósabb és megbízhatóbb.

Sfoggia Sigma 5 hajtás

 

Norton-szekrény

Az univerzalitás és az eltérő magszám/hektár rugalmas állíthatósága érdekében a Sigma 5 Norton szekrénye 21 x 2 állítási lehetőséget kínál. A minőség és hosszú élettartam érdekében, a lánc kizárólag acél fogaskereken fut.

Norton szekrény

 

Műtrágya-kijuttatás

A pontos vetés mellett nem feledkezünk el a szükséges műtrágya kiszórásának fontosságáról sem. A Sigma 5 műtrágyaszórójának átfolyó mennyiség beállítása rendkívül egyszerű. Adagolójában egy nagyméretű spirál alakú lesodró tengely van, amely alakjából adódóan sokkal egyenletesebben továbbítja a csőbe az inputanyagot, mint az egyszerű sima adagolócellás társai.

Műtrágya adagoló

 

Minőségi összetevők és végig gondolt kivitelezés

A Sfoggia az 1960-as évek óta elkötelezetten fejleszti vetőgépeit. Ez a szenvedély és a hosszú évek alatt felhalmozódott gazdálkodói tapasztalatok egyesülnek az új generációs Sigma 5 vetőgépek tervezésében. A gyár a minőség jegyében kizárólag vezető piaci márkák komponenseit használja, mint pl. az SKF, vagy a Waltersheid.

Konfigurálhatóság

No-Till, illetve Minimum-Till vetéstechnológiánál fontos, hogy a körülményekhez megfelelő előhántó adaptert válasszuk. Készletes gépeink számos különbözőféle adapterrel kérhetőek, melyek közvetlenül a nyitótárcsák elé a vetőkocsira vannak szerelve, így azok mindig megfelelő mélységben dolgoznak.

Sfoggia Sigma 5 adapterek

 

Alkatrészellátás

Nincs olyan, hogy nincs alkatrész. Hivatalos Sfoggia forgalmazóként az Auditker Kft. széles alkatrészbázissal rendelkezik, hogy ügyfeleinket mindig kiszolgálhassuk a szükséges általános kopóalkatrészekkel.

„Hogy lehet nekem is ilyen vetőgépem?”

Ha meg akar győződni arról, hogy nem zsákba macskát árulunk, látogasson el weboldalunkra az alábbi linken, tájékozódjon a felszereltségekről, ismerje meg akciós árainkat és keresse kollégáinkat bizalommal!

„A precíz vetés nem csak a nagyok kiváltsága”

Sfoggia Gamma Plus 6 vetőgép

Még kedvezőbb árfekvésű a a Sfoggia Gamma Plus szemenkénti vetőgép

Kis és közepes gazdaságok könnyebb talajaira, kedvezőbb árfekvésű és kiváló alternatívát nyújt a Sfoggia Gamma Plus 6 szintén dupla tárcsás szemenkénti vetőgépe. A Sigma vetőegység jól bevált mechanizmusa köszön vissza a Gamma Plus-ban is. A vetőház közel a talajszinthez helyezkedik el, ezért rendkívül pontos magelhelyezést biztosít. Emellett még kiemelkedő csoroszlyanyomás és egyszerű, de nagyszerű felszereltség is jellemzik. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nyugodtan informálódjon az alábbi linkre kattintva:

www.auditker.hu/hirek