Minden idők legsikeresebb AGROmashEXPO-ját teljesítette az MG Agrocenter s.r.o. Az eredményekről Berbekár Tamást, a Maschio Gaspardo gyár Magyarországért felelős vezetőjét kérdeztük.

"Idén szándékosan azokat a gépeket hoztuk ki Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépészeti seregszemléjére, amelyeket a hazai gazdálkodók a legjobban szeretnek – és amelyek a slágertermékeink.

A legnagyobb kedvenc és a piacon második legtöbbet eladott szemenkénti vetőgép az MTR 300-as teleszkópos, 3 méteres szállítási szélességgel rendelkező 6 soros vetőgép, illetve a NINA 300-as 3 méteres gabonavetőgép, amely mechanikus működésű és szintén óriási sikernek örvend a magyar gazdák körében."

GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgépek alapvető technikai paraméterei:

  • A GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép alkalmas kukorica, napraforgó és más szemenkénti vetést igénylő kultúrák precíziós vetésére.
  • A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (320 cm, BigBag verzió esetében 300 cm).
  • A tárcsás nyitócsoroszlyák mellett található talajkopírozó kerekek rendkívül egyenletes vetési mélységet biztosítanak közepes minőségű magágy esetén is. A talajkopírozó kerekeken és a nyitótárcsákon is sárkaparók találhatók. A tömörítést a vetőkocsi hátsó részén lévő 2” széles „V” alakban elrendezett tömörítő kerekek végzik. A gépre felszerelhető rozsdamentes acél magnyomó kerék is, mely szárazság esetén jobb kontaktot biztosít a mag és a talaj között, így megkönnyítve a mag nedvességfelvételét.
  • A vetőelemek meghajtása gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”, valamint a maglesodrás beállítását is megkönnyíti.
  • A gép megrendelhető alapkivitelben, valamint műtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A műtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes műanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikrogranulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 liter. A magtartály térfogata 36 liter, de opcióként kérhető 60 literes tartály is.
  • Az MTE típus használata az egészen lazától a kötött talajokig egyaránt ajánlott. A szélsőségesen kötött talajok esetén egy kiegészítő rugóval növelhető a vetőkocsi (csoroszlya) talajra kifejtett nyomása. A gép fő jellemzője a rendkívül egyenletes tőszám és a beállított vetési mélység tartása, amely a vetés legfontosabb paramétere.

Gaspardo NINA gabonavetőgépek:

A NINA vetőgépen a magadagolás mechanikus úton történik, soronként külön-külön adagolóelem áll rendelkezésre. A kiadagolt mag a magvezető csöveken keresztül, gravitációs úton jut el a csoroszlyákhoz, illetve a talajba.

A NINA használata egyszerű, megbízhatóan működik, masszív felépítésű, és kevés karbantartást igényel. Ideális választás 60-100 lóerős traktorokhoz.

Gaspardo NINA vetőgép munka közben – fotó: Gyártói felvétel

"Újdonságként mutatkozott be a Maschio-zöldsor termékpalettája, amelyen belül a bálázók számítanak a legkedveltebb gépcsoportnak – ezek közül is egyre többet értékesítünk." – folytatta Berbekár Tamás.

És hogy mi a siker kulcsa? Az, hogy a Maschio Gaspardo ár-érték arányban az egyik legjobb!

A megbízhatóság egyre fontosabb szemponttá válik a gazdálkodók számára egy-egy gépbeszerzés előtt – sőt, talán a legfontosabb, a hozzá tartozó szerviz háttérrel együtt.

Szerencsére a szervizkapacitásunk nincsen kihasználva, mert ritkán riasztják a felhasználók a szerviztechnikusainkat. Ez is bizonyítja, hogy

megbízható gépeket értékesítünk, jó áron!"