Az évenkénti eredményhirdetésnek felváltva a hannoveri AGRITECHNICA-na vagy a bolognai EIMA kiállításon ad otthont, idén az utóbbi seregszemlén kerül kihirdetésre, mely traktorok nyerik el a megtisztelő címet a különböző kategóriákban. Cikkünkben egy-két mondatban bemutatjuk az "Év Traktora 2017" díjra pályázó döntősök népes táborát.

Fendt 516 Vario

A négy modellből álló Fendt 500 Vario család legnagyobb tagja. Az SCR rendszerű diesel motorja 165 lóerő maximális teljesítményű, és teljesíti a Tier4 Final emissziós besorolást is. Az erőátvitelről fokozatmentes Vario váltó gondoskodik. Az 50 km/h maximális sebesség 1700 1/min csökkentett motorfordulaton teljesíti a kisebb üzemanyag-fogyasztás érdekében.

A Fendt az 500-as szériát a nagytraktoroknál már ismert opciókkal szerelte fel. Ilyen pl. a VarioGuide nyomvonalvezető rendszer, az okostelefon-megjelenéshez hasonlító terminál, az 1000E TLT, a 300 fokban törölni képes ablaktörlő, a LED munkalámpák vagy az opcióként választható indításgátló, illetve a peremes, csonkos kialakítású TLT, csak hogy néhányat említsünk a változásokból.
Fendt

A Fendt 500 Vario család legnagyobb tagja – fotó: fendt.com

Case IH Optum 300 CVX

A tavaly debütált Optum CVX traktorcsalád két típusból, a 270-es és 300-as modellekből áll. A nagyobb 300 CVX 1800 ford./perc fordulatszámon 313 LE maximális teljesítményt nyújt. A motorban számos újítás történt: a hengerfej szelepei erősebb anyagból készülnek és új kialakításúak a nagyobb égési nyomás miatt, azonban a legfőbb változás a motorblokk alsó részén történt, ahol az új kialakítású olajteknő a traktor alvázának a része, így ez növeli az alváz merevségét. Bár az Optum CVX üzemi tömege 11 000 kg, ez az új megoldás 16 000 kg maximális össztömeget tesz lehetővé.

CaseA motorban számos újítás történt – fotó: facebook.com/TractorOfTheYear/

Deutz-Fahr 6215 RCshift

Az új 6-os sorozat teljesen automatizált RCshift váltóval szerelt 215 lóerős modelljénél, a hajtómű 5 robotizált sebességfokozattal és 6 PowerShift fokozattal, szintén 30/15 fokozattal rendelkezik, így mászófokozat esetén 54/27 sebességfokozat érhető el. A sebváltót ebben az esetben használhatjuk manuális, félautomata és fullautomata üzemmódban. A formaterv az Italdesign Giugiaro dizájnműhelyt dicséri – melynek egyik újdonsága a traktor elejének kialakítása, az integrált frontfüggesztéssel, és a teljesen újszerű elsőhíd-rugózással.

Deutz-Fahr

Teljesen automatizált RCshift váltóval szerelt 215 lóerős modell – facebook.com/TractorOfTheYear/

Steyr 4145 Profi CVT

Idei újdonság a Profi sorozat új generációja. A 14 modellt magába foglaló család közül a 4-es sorozat legerősebb 145 lóerős változata szállt versenybe a díjért. A Profi CVT-t folyamatosan változó áttételű (CVT) sebességváltóval és ISOBUS III. alkalmazás kezeléséhez szükséges egységekkel szerelték fel. Az új ECOTECH motor működési tartománya 1500 és 1900 1/perc-es fordulatszám között mozog, a PowerPlus + 34 lóerőt tud ehhez hozzáadni. A motor környezetbarát Hi-eSCR kipufogógáz-utókezelő rendszerrel teljesíti a Tier4Final emissziós normát.

Steyr A motor környezetbarát Hi-eSCR kipufogógáz-utókezelő rendszerrel van ellátva – fotó: facebook.com/TractorOfTheYear/

Massey Ferguson 6718S

Az MF 6600-as traktorcsaládot felváltó új 6700S sorozat tagjai négyhengeres, AGCO Power diesel motorokkal vannak szerelve és teljesítik a Tier4Final emissziós előírásokat. A hat tagú traktorcsalád 120-200 LE teljesítmény-tartományt fed le, és a 6718S modellben található négyhengeres motor az eddigi legnagyobb teljesítményű a piacon ebben a hengerszámban. Az új motorok szervizintervalluma 600 órára emelkedett.

Massey FergusonNégy hengeres, AGCO Power diesel motorral van szerelve – fotó: facebook.com/TractorOfTheYear/

Zetor Forterra HD 140

A megújult Forterra sorozat három családra tagolódik, melyek a CL, a HSX és a HD szériák. A háromtagú HD család középső tagja 136 lóerős négyhengeres 16 szelepes, 4,15 literes diesel motorral van felszerelve, mely teljesíti a Tier4Final emissziós előírásokat. Az erőátvitelről irányváltós, nedves tárcsás kettős tengelykapcsoló és három fokozatú, elektrohidraulikus, automatikus kapcsolású nyomatékváltó gondoskodik. A vezető kényelméről Grammer Lux pneumatikus rugózású ülés, 4 irányban állítható kormányoszlop, illetve manuális beállítású légkondicionáló gondoskodik.

Zetor 136 lóerős négy hengeres 16 szelepes, 4,15 literes diesel motorral van felszerelve – fotó: https://zetor.com

McCormick X8.680 VT-Drive

Az ARGOTRACTORS csoportba tartozó McCormick a tavalyi AGRITECNICA-n mutatta be a új fejlesztésű X8 traktorsorozatát. BETAPOWER erőforrásaik SCR füstgázkezelő rendszer segítségével kielégítik a Tier4 Final emissziós besorolást. A Commonrail befecskendezésű diesel motorok elektronikusan vezérelt változó geometriájú turbófeltöltővel vannak szerelve. A nyomatékátvitelről VT Drive fokozatmentes sebességváltó gondoskodik, az irányváltást a Power Shuttle váltórendszer biztosítja, a differenciálzárak kapcsolása pedig elektrohidraulikusan történik.

McCormick

Az irányváltást a Power Shuttle váltórendszer biztosítja – fotó: Agroinfrom.hu

A hét folyamán az "Év univerzális traktora 2017", és az Év speciális traktora 2017" termékverseny döntőseit is bemutatjuk.