Elkísértük a Güttler Kft. országjáró gépbemutató sorozatát Villányba, ahol a házigazda Günzer Tamás szőlész-borásszal beszélgettünk a gazdálkodókat próba elé állító időjárási anomáliákról és az erózió elleni harc hatásos eszközeiről.

"Tavaly ősz óta teszteljük a Güttler GreenManager sorközművelő- és fűvetőgépet, amely pont az az eszköz, amire szükségünk van. Olyan jó tapasztalatokat nyertünk, hogy már meg is rendeltük az eszközt magunknak."

nyilatkozott Günzer Tamás.

A gép munkájával nem véletlenül ilyen elégedettek a szőlészetek, hiszen egy eszközzel a csapadékos- és a száraz időszakokban is tökéletesen ki lehet szolgálni a kultúrát úgy, hogy mindeközben az aktuális munkák szempontjából is ideális, eróziótól mentes sorközt kapunk.

"Egy menetben tudjuk elegyengetni a vakond- és vaddisznó túrásokat, miközben füvesítünk – és a Güttler hengerrel még le is tömörítjük a talajt."

Az eszköz használata után legközelebb még könnyebb traktorral a területre menni, hiszen nem fog nyomvályút hagyni maga után az erőgép.

"Az elmúlt évek tapasztalata a szárazság és a rossz csapadékeloszlás. A Güttler GreenManager segítségével az összes területünket sikerült pillangós növényekkel elvetni."

"A pillangósok szőlőben gyakorolt kedvező hatásai közül csak párat emelnék ki: alacsony növésű, jó nitrogén megkötő képességű növények, valamint kedvező talajszerkezetet hagynak maguk után." – nyilatkozat Riczu Tamás szőlész-borász.

"Óriási előnynek tartom, hogy a száraz időszakokban is gyorsan, hatásosan közbe tudunk lépni a Güttler GreenManager használatával:

A grúber eszközzel alávágva rögtön meg tudjuk szüntetni a csapadék-konkurenciát, miközben a vető egységgel alávetünk egy menetben, hogy a következő csapadékos időszakot már szép, egységes gyepszőnyeggel fogadjuk."

A Güttler GreenManager gépen kívül a bemutatósorozaton más hasznos sorközművelő eszközök is szerepeltek, amelyek szintén bevált gépei már a környező pincészeteknek.

Kertészeti- és szőlészeti megoldásokkal kapcsolatosan kérdezze bizalommal a Güttler Kft. szakembereit.Güttler bemutató

Güttler DemoKERT 2017 gépbemutató sorozat – fotó: Agroinform.hu