Igazi kincsesbánya az Agroinform Piactere, brutális mennyiségű hirdetés között böngészhetsz hétről hétre. Ebben a kínálatban bukkantunk rá egy Versatile-Rostselmash Acros 595 Plus kombájnra, melyet 30 millió forint plusz áfáért hirdetnek.

A gép a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei, mezőtúri hirdető tájékoztatása szerint csupán 100 üzemórát ment, búzát aratott. A motor üzemórája 200 órát, a cséplőé 100-at mutat, tehát valóban "bejáratós" kombájnról beszélünk. 2017-ben gyártották, Cummins motorja 333 lóerő, meghajtása hidrosztatikus. Tartozékai: szalmaszecskázó, fedélzeti számítógép, klímaberendezés, a gép megfelel a precíziós gazdálkodás követelményeinek. Magtartálya 9000 literes.

Kombájn

A gyártó szerint nehéz körülmények között is megbízható típus – forrás: Agroinform

A kombájnt a forgalomból ideiglenesen kivonták.

De mit is tud ez a típus?

A Versatile-Rostselmash ACROS 595 Plus az ACROS kombájnszéria nagyobb változata, mely tíz százalékkal növelt teljesítményre képes nagy terméshozam és kihívást jelentő körülmények közötti betakarításhoz. Nagyméretű kétlépcsős tisztítóművével az alapváltozathoz képest kétszer akkora hatásfokkal képes megtisztítani a terményt a szennyeződésektől.

Kombájn

Még a fóliázás is rajt az ülésen – forrás: Agroinform

Elektrohidraulikus talajkopírozó rendszere megkönnyíti a betakarítást, hiszen a gépkezelőnek már nem kell törődnie az egyenetlen talajfelszínnel, a talajkontúr követése az elektronika dolga.

A kanadai, elsősorban nagytraktorairól ismert Versatile márka ma már a Rostselmash többségi orosz tulajdonában van.