A Faresin Industries az olaszországi EIMA 2022 kiállításon mutatta be eddigi legnagyobb és legújabb, 3 tengelyes keverőkocsiját a legfrissebb műszaki megoldásokkal felvértezve, sőt elnyerte az "EIMA 2022 Signalling" díjat is. A vicenzai székhelyű gyártó minden szezonban új modellek bevezetését irányozza elő, amelyekkel azonnal reagálnak a piaci és felhasználói igények alakulására.

Faresin

Faresin Leader PF 3 – fotó: www.faresindustries.com

Újragondolt stratégia

A kor szellemével haladva a gazdálkodók munkájának „okosabbá" és hatékonyabbá tételére tervezett technológiákat a Breganze-i gyárban tervezik. Ezzel párhuzamosan közel 50 éves tapasztalattal rendelkezik a Faresin az állattenyésztés technikai hátterén, lehetővé téve, hogy a keverőkocsik és a takarmánykezeléshez kapcsolódó teleszkópos rakodógépek ne csak a mezőgazdasági gépek globális piacán érvényesüljenek, hanem hozzájáruljanak az állatok jólétének javításához, a ciklusok és a munkaterhelés optimalizálásához is.

Új Leader PF 3 önjáró keverőkocsi: maximális termelékenység, minimális költségek

A Faresin Industries világpremierként mutatta be új, 3 keverőcsigával ellátott önjáró keverőkocsiját, amelyet kimondottan nagy állattartó gazdaságok számára tervezek (> 1000 darab jószág), amelyek átalakítják a globális állattenyésztési ágazatot.

A keverőtartályok mérete 30 és 36 m3, mindkettő 3 függőleges csigával, és geometriájuk garantálja a takarmányszálak tökéletes keverését.

A gépet a gazdálkodó szemszögéből tervezték, hogy tekintélyes mérete ellenére korlátozott méretű átjárókon keresztül is tudjon közlekedni. Mindhárom tengelye kormányozott, közülük az első és a hátsó hajtott, így télen a havas, sáros vagy akár lejtős udvar sem okoz gondot. Az elektrohidraulikus kormánymű nemcsak az istállókban, de közúton is magabiztos irányítást nyújt, nem beszélve a hátsó légrugós felfüggesztésről a menetkomfort és a stabilitás javára.

A Faresin 2017-ben, a PF-sorozat első típusával együtt bevezette a "kerekeken guruló laboratórium" koncepciót, amely a Polispec NIR integrálását jelentette a takarmányminőség érdekében. Most az ECOTRONIC-kal egy lépéssel továbbment, és a feldolgozás valóban automatizált ipari folyamattá alakult. Ez összekapcsolja a gép minden részét, és lehetővé teszi, hogy a receptúrától kezdve minden tevékenységet a fokozatosan betöltött nyersanyagoknak megfelelően programozzanak.

Szigorú paraméterek alapján vezérli az összes rakodó-, vágó- és keverőberendezés optimális működését, hogy a lehető legjobb minőségű takarmánymix (unifeed) készüljön. Továbbá optimalizálja az energiafelhasználást is, az egyes folyamatok igényeinek megfelelően szabályozva (marófej, szállítószalag és keverőcsigák), ezáltal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást.

A folyamatok intelligens automatizálásának köszönhetően a Faresin ezen zászlóshajója, a Leader PF 3 új utat nyit az állattartó gazdaságok előtt a minőség és a jövedelmezőség tekintetében, és természetesen az elvégzett takarmányozással kapcsolatos adatok már azonnal láthatók egy felhőalapú rendszerben is, digitálisan nyilvántartva. Éppen ezen innovatív tulajdonságai miatt kapta meg ez a gép az "EIMA 2022 Flagship" díjat.

A fenti technológiák folyamatosan kerülnek bevezetésre a Faresin teljes keverőkocsi-kínálatában.

Forrás: www.faresindustries.com