A Rubin 9-es rövidtárcsa gépcsalád bizonyára minden gazdálkodó számára ismert, hiszen már 18 éve bizonyít a piacon. Azonban ez a közkedvelt típus is megérett a talajművelés aktuális kihívásainak megfelelő áttervezésre – ezért hívta életre a LEMKEN gyár az új Rubin 10-es rövidtárcsákat.

A Rubin 10-es rövidtárcsa család teljesen új tér-vázszerkezetet kapott, amelynek köszönhetően a korábbi kivitelnél sokkal nagyobb teljesítményű erőgépekkel is üzemeltethetők már ezek a munkagépek.

A Rubin 12-es tárcsához hasonlóan már a 10-es tárcsacsalád is teljesen szimmetrikus tárcsalap-kiosztással rendelkezik. Ezzel kiküszöbölhető az oldalrahúzás munkavégzés közben. A fogások szabályosan illeszthetők egymáshoz – tehát, automata kormányzással vezérelve a Rubin 10-es pontosan, átfedések és kihagyások nélkül dolgozik.

Sok-száz gazdálkodó volt kíváncsi az újjászületett Rubin 10 rövidtárcsa munkájára Mezőfalván – fotó: Agroinform.hu

A Rubin 10-es tárcsánál debütál az úgynevezett DuraMaxx tárcsalap-család, amely méretében is növekedett, hiszen itt már 645 mm átmérőjű tárcsalappal dogozik a gép. A DuraMaxx tárcsalapok magasabb kopóanyag-tartalommal bírnak, ezáltal sokkal magasabb élettartam várható a tárcsalapoktól.

További újdonság, hogy a hátsó tárcsasor és a lezáró henger között található terelő pálcasor állítása már nem csapokkal, hanem a korábbinál kényelmesebb módon, egy forgatható mechanizmussal történik – így változatos talajviszonyok között is bármikor a körülményekhez igazíthatjuk a munkaeszközt.

A Rubin 10-es hidraulikus mélységállítást is kapott – amely funkció szintén a gépkezelő kényelmét szolgálja.

Ugyanúgy, ahogyan a LEMKEN többi gépcsaládjánál – a Rubin 10-es esetében is igaz, hogy a gazdálkodók rendkívül széles hengerkínálatból választhatják ki a számukra legkedvezőbb típust. Így a termelők bármilyen talajviszony mellé találhatnak ideális lezáró hengert.

További információkért fordulj bizalommal a Lemken Hungária Kft. szakembereihez:

Szrnka Péter: Kelet-Magyarország 36/30-852-5787
Póczik Balázs: Nyugat-Magyarország 36/30-748-5380

Aktuális, akciós munkagép-ajánlatokért kattints IDE!