A Fendt 1000-es szériájú kerekes traktorjai között már elérhető 500 lóerős változat is. Egyesek kételkednek, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a hatalmas teljesítmény a VarioGrip automata felületnövelő rendszernek köszönhetően teljesen leadható a talajra. Emellett a VarioDrive intelligens hajtómű nagyban segíti a kezelhetőséget: az alapból összkerékhajtású rendszer a pillanatnyilag megcsúszó kerekek hajtását elveszi, és csak azokat a kerekeket hajtja, amelyeknél megfelelő a tapadás.

Megújult a Fendt hevederes traktor

Megfelelő tapadás, könnyebb kanyarodás – fotó: Axiál Kft.

A kanyarodás is könnyebb ezzel a rendszerrel. Kanyarban automatikusan átkapcsol elsőkerékhajtásra, így kisebb ívben is gondtalanul be lehet fordulni. Ezeket a gépeket általában azok igénylik, akik a szántóföldi munkákra rendelkezésre álló idő rövidülése miatt aggódnak.

Kevés gépkezelő, nagy terület, kötött talaj: ilyen helyeken igazán jól kihasználhatók ezek a gépek.

Gyakori kérdés, hogy vajon egy nagyobb traktorhoz szükséges-e nagyobb munkagépet vásárolni. A válasz nem tisztán igen vagy nem. Már az erőgép nagyobb teljesítményre váltása rengeteget gyorsít a munkafolyamatokon, ha viszont nagyobb munkagépet is akasztunk mögé, akkor nem csak a sebességünk nő, hanem az egy menetben megművelt terület is növelhető. Így előbb-utóbb mindenképp ajánlatos a váltás a munkagépek terén is, ha valóban gyorsítani szeretnénk a tempón.

hevederes traktor

Fendt 1000-es szériájú traktor képes automatikusan befordulni és beleállni a következő fogásba – fotó: Axiál Kft.

Újdonság a Fendt háza táján a hevederes erőgépek fejlesztése. Eddig hiányzott a nagyobb hevederes traktorokból a Fendt esszencia: a fokozatmentes váltó és a megszokott Fendt kezelőfelület által nyújtott kezelhetőség, valamint a páratlan kényelem. 2021-től ez megváltozik, mostantól ez alap minden Fendt hevederes traktorban. És ez nem minden.

Csak a Fendt hevederes traktorok járószerkezete rugózott, ami tovább növel a kényelmen, a kezelhetőségen és a hatékonyságon is.

Persze a Fendt gépek magas minősége az árban is tükröződik, de sokan azt az opciót választják, hogy kevés üzemórás gépbe kíván beruházni, kedvezményesebb áron.

Garanciát illetően is egyedi a Fendt kínálata: beüzemeléstől számítva 3 év az alap, ami 8 évig meghosszabbítható, és teljesen személyre szabható. Garanciához kötött a Fendt flottakezelő rendszere, a FendtConnect. Ezzel a gazda láthat minden adatot flottájáról, valamint egy helyen kezelheti azt.

rugózott járószerkezet a Fendt traktorokban

A Fendt hevederes traktorok járószerkezete rugózott, váltóműve fokozatmentes – fotó: Axiál Kft.

Mindemellett már szinte minden eladott traktor VarioGuide automata kormányzással szerelt. Ez a kormányzási rendszer hidraulikus, így a pontossága és a kezelhetősége páratlan. Az autonómiája pedig már olyan magas szintű, hogy már a fogások végén sem kell belenyúlni, képes automatikusan befordulni és beleállni a következő fogásba.

Ezeket elnézve jól látni, hogy milyen irányba tart az agrárium. A Fendt fejlesztéseit látva nem elképzelhetetlen, hogy akár már a következő 10 évben találkozhatunk teljesen automata Fendt traktorokkal… Hogy ez jó-e, vagy sem, azt mindenki máshogy látja, addig is viszont elérhetők a Fendt legmodernebb gépei az AXIÁL Kft.-nél.

További információért keressék bizalommal a területileg illetékes gépértékesítőket!