A nagyszabású rendezvény két napján bemutatásra került a vállalat termékportfóliója – különös tekintettel a magyar gyártású pótkocsikra-, adapterekre és eszközökre. A vendégek részt vehettek a gyár részletes bejárásán – de betekintést kaptak a cég történetének főbb állomásaiba is.

Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cég vezetője elmondta, hogy a Fliegl 30 éve, 1993-ban került Magyarországra, ezt a jubileumot ünnepelték meg a kereskedő partnereikkel és a vásárlóikkal együtt. 21 országból érkeztek a rendezvényre a partnereik, 380 látogató vett részt az egész napos programon, ami egy két és fél órás szántóföldi bemutatóból állt volna, ha az időjárás nem szólt volna közbe. Így egy aszfaltos területen prezentálták a bemutatni szánt gépeket. Ezt követően tartottak egy háromszor negyvenöt perces programsort (adapter programsor, építőipari programsor, egy prezentáció) és egy gyárlátogatást.

A cég történetében a legjelentősebb év az 1993-as év volt, amikor aláírásra került az az adásvételi szerződés, amivel a Rekardtól az itteni gyártelepet megvásárolta a Fliegl család. (Korábban, a nyolcvanas években már volt kapcsolat a Fliegl család és az akkor állami tulajdonban lévő Mezőgép között.)

1993 után folyamatos volt a fejlődés, az elmúlt 30 év alatt nagyon sok minden történt. A cég büszke arra, hogy a 21 országból meghívott kereskedők lelkesen és nagy elvárásokkal vettek részt a rendezvényen és kíváncsiak voltak a gyárra. Szombaton a nagyközönség is betekinthetett a kulisszák mögé, megnézhették a gyárat és a termékeket.

Abdán zajlik a Fliegl bálaszállítók gyártása, aminek a fejlesztése is itt indult el, valamint itt gyártják a Fliegl átrakó kocsikat is. A cégvezető szerint jó látni – még ha csak képeken is –, amikor ezek a munkaeszközök a földgolyó másik felére megérkeznek. Szállítanak Új-Zélandra, Japánba, átrakó kocsikat az embargó előtt Oroszországba, most Romániába, Dániába, Lengyelországba.

2022-ben 1800 darab pótkocsit gyártottak le, 2023-ra a tervük még ennél is nagyobb:  2000 darab pótkocsi legyártása van folyamatban. Ennek magvalósításában sokat segít majd, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon sokat invesztáltak a fejlesztésekbe. Abdán az elmúlt öt évben 12,5 milliós beruházást hajtottak végre – ez biztosította, hogy a cég termékei a gazdákhoz a megfelelő időben és a megfelelő minőségben kerülhessenek.

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft.

H-9151 Abda, Pillingerpuszta

Weboldal: https://fliegl.hu/

fliegl