A 10 db forgózsámolyos pótkocsiból 6 db idén már meg is érkezett a cég telephelyére, Mosonmagyaróvárra (Győr-Moson-Sopron megye), ahol ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a pótkocsik.

Furrier pótkocsi

10 darab Furrier pótkocsi érkezik a gazdaságba – fotó: KITE Zrt.

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepük van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt. által forgalmazott magyar gyártású (Fémagrotúr Kft., Mezőtúr) Furrier pótkocsik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

Furrier B18 pótkocsi

A magyar gyártású Furrier pótkocsik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek – fotó: KITE Zrt.

A Furrier árkategóriában a keleti-európai gyártású pótkocsikkal hasonlítható össze, viszont minőségben sokkal inkább a nyugat-európai gyártók színvonalát képviseli. A pótkocsi előnyeit felismerték a Lajta-Hanság Zrt. döntéshozói is, ezért döntöttek végül a Furrier mellett.

Furrier B18 pótkocsi

A Furrier árban a keleti-európai pótkocsikkal hasonlítható össze, minőségben viszont a nyugat-európai színvonalat képviseli – fotó: KITE Zrt.

A régi, HW típusú pótkocsik megérettek a cserére, alternatívát kellett találnunk pótlásukra, mivel évente megközelítőleg 30 000 tonna tömegtakarmányt (silókukoricát, fű- és lucernaszenázst) kell beszállítanunk. A legfontosabb szempontjaink a megbízhatóság, többfunkcionalitás, az egyszerű ürítés, a gyors alkatrészellátás és a megbízható szervizháttér voltak az ár-érték arány mellett. Több gyártó terméke közül, ezeket a szempontokat figyelembe véve, végül 10 db Furrier pótkocsi mellett tettük le a voksunkat.

Furrier B18 pótkocsi

A pótkocsik kiváló minőségű anyagokból épülnek fel – fotó: KITE Zrt.

A 2 oldalra billenthető felépítmény miatt az alváz rugalmassága maximális, a 4 db kerék akkor is a talajon gördül, mikor más márkájú, 3 oldalra billenthető pótkocsinak az egyik kereke már a levegőben lenne, biztosítva ezzel az egyenletes terheléseloszlást és stabil vontathatóságot.

Furrier B18 pótkocsi

A 2 oldalra billenthető felépítmény miatt az alváz rugalmassága maximális – fotó: KITE Zrt.

Bal oldalra alsó-felső nyitású speciális, automata karos nyitási rendszerrel felszereltek a kocsik, így siló és szervestrágya is biztonsággal, könnyen üríthető, nem akad el sehol az anyag. Ráadásul a gépkezelőnek sem szükséges a traktorfülkéből kiszállnia a pótkocsi leürítésekor, így időt és energiát lehet spórolni.

Furrier B18 pótkocsi

Bal oldalra alsó-felső nyitású speciális, automata karos nyitási rendszerrel felszereltek a kocsik – fotó: KITE Zrt.

A kocsik minden része kiváló minőségű anyagokból épül fel, mint például a német parabell rugók, a JOST forgózsámoly, a WABCO terhelés arányos 2 vezetékes légfékrendszer, Rockinger vonórúd és még sorolhatnám." Bauer Péter (gépüzemi divízióvezető, Talentis Agro Zrt.)

Furrier B18 pótkocsi

Balról: Varga Péter (KITE Zrt. termékmenedzser), Szűcs Tamás (Fémagrotúr Kft. ügyvezető), Farkas Tamás (KITE Zrt. gépértékesítő), Bauer Péter (Talentis Agro Zrt. gépüzemi divízióvezető ), Molnár László (Lajta-Hanság Zrt. műszaki vezető)

Ezúton is gratulálunk a beruházáshoz, eredményes és sikeres gazdálkodást kívánunk az új Furrier pótkocsikkal!