Interjút készítettünk egy nem mindennapi gépkereskedelmi társasággal, akik a bakonyszombathelyi telephelyükön láttak vendégül minket. A GIGA Farm Kft. ügyvezetőjével, Gál Istvánnal beszélgettünk.

Mitől Vagytok mások, mint egy "hagyományos" gépkereskedelmi cég? Milyen célok vezérelnek Titeket a munkátok során?

Gál István: Mi, a társaság tulajdonosai és dolgozói gépészmérnökként és aktív gazdálkodóként is szemléljük ügyfeleink igényeit. A vállalkozás kialakításában azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy ügyfeleinket elérhető árakon, jó minőségű termékekkel szolgáljuk ki. Kiemelkedő szerepe van az alkatrész üzletágunknak a cég sikereiben.

Célunk, hogy a leggyorsabbak legyünk, – és hogy a partnereinkkel hosszútávú együttműködéseket köthessünk, maximális elégedettség mellett.

Az új telephelyeteken forgattuk a kisfilmet. Ahogy körbenézünk, láthatjuk, hogy minden adottság megvan a jövőbeni terjeszkedésre, a cég bővítésre is.

Gál István: 2013 őszén vásároltuk meg ezt a telephelyet az itt látható csarnokokkal és irodaházzal. A zárt csarnokban kapott helyet az alkatrész raktárunk, illetve a szerviz és a műhely. A telephelyet a kedvező területi adottságok miatt is vettük meg annak idején, hiszen itt kényelmesen elférnek a forgalmazott új- és használt beszámított gépek is. GIGA Farm telephely

Milyen gépmárkákkal találkozhatunk a cég palettáján?

Gál István: 5 éves referenciaként már országszerte megtalálhatóak a DOMINONI kukorica és napraforgó adapterek, de a kezdetek óta sok más minőségi márka is helyet foglalt cégünk kínálatában:

adapterek


  • WTC és ZDT pótkocsik,
  • bálaszállítók
  • trágyaszórók,
  • CRESSONI csukható gabona- és szója adapterek.

 

Mi a fő irányadó tevékenység a GIGA Farm-nál?

Gál István:

Két fő irányvonalat képviselünk:

Az egyik az értékesítés, ami hozzám tartozik és magába foglalja az új és használt mezőgazdasági gépek eladását és vételét, – valamint az alkatrész üzletág irányítását.

A másik szegmenssel a kollégám foglalkozik, aki a bérmunkákat irányítja – és az eladott gépeink beüzemeléséért, szervizeléséért felel a garanciális időszak alatt és után.

Milyen bérmunkákkal foglakozik a cég?

Gál István: A gépparkunkban megtalálhatóak a szántóföldi munkákhoz szezonálisan szükséges legfontosabb eszközök, vetéstől az aratásig.

Vállalunk szántást, vetést, permetezést, aratást, illetve a köztes kisebb munkákra is jut kapacitás.

Milyen önjáró permetezőgéppel dolgoznak?

Gál István:

Hagie STS 10-es önjáró permetezőgéppel vállaljuk a bérmunkát, akár távolabbi vonulással is.

Biztosan sokan ismerik ezt az amerikai gépmárkát, de azért a típus előnyeiként kiemelném a nagy hasmagasságot, a gyors önfeltöltő rendszert és az ultrahangos automata keretszintezést.

A pilótánk gyakorlott és precíz szakember, így a permetezőgép adottságaival együtt hatékony és pontos munkára képesek. Hagie

Béraratásban is csak dicsértek minket, – minimális szemveszteséggel, maximális hatékonysággal végezzük a betakarítást, bármilyen kultúráról is legyen szó.

Teljes körű szolgáltatásaink sorából nem maradhat ki a pályázatírás és a hitel ügyintézés lebonyolítása sem. Nálunk tényleg mindent egy helyen megkaphat a gazdálkodó, ráadásul olyan szakemberektől, akik maguk is termelői szemléletmóddal rendelkeznek.