A 620/40 R 22.5 méretű a kisebb, vontatott mezőgazdasági gépekhez, például bálázókhoz, felszedőkocsikhoz, különböző kijuttató eszközökhöz, például permetező, műtrágyaszóró stb. Ezt az új méretét elsősorban az európai piacra szánják, míg a második új méretet, 620/75 R 26 az észak-amerikai piac igényeire szabták. Ezen belül is a különböző típusú takarmánynövények és fűfélék két lépcsőben történő betakarítására szolgáló önjáró gépekhez készült.


Mitas Agriterra-02

Mitas Agriterra-02, két méret, kétféle alkalmazási terület – fotó: mitas-tires.com

A gumiabroncs előnyei

Az Agriterra abroncselőnyei közé tartozik a nagy teherbírás és az akár 65 km/órás (40 mérföld/óra) végsebesség, ami egyrészt csökkenti a rakomány szállításához szükséges fordulók számát és időszükségletet, miközben az alacsony gördülési ellenállás akár 8 százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

Továbbá, közúti- és terepes használatra egyaránt alkalmasak, a nyitott vállprofilnak köszönhetően 17 százalékkal nőtt az öntisztuló-képességük.  A fentiek jelentősen javítják a mezőgazdasági járművek termelékenységét, költséghatékonyságát.


A 2015-ben megjelent Agriterra-02 abroncsválaszték jelenleg 14 különböző méretet kínál, a 22,5 és 30,5 coll közötti felnikhez, és a mai napig az egyik legnépszerűbb termékcsoport világszerte. A fejlesztések másik vonala, a talajtömörödés minimalizálására irányul, nagyobb teherbírási indexszel, növelve a költséghatékonyságot.

Forrás: www.agrartechnikonline.de