60. születésnapját ünnepli a Győri Agroker Zrt., de természetesen nem csak ezért vettek részt idén is a NAK Szántóföldi Napokon, Mezőfalván. Volt mit kiállítaniuk széles kínálatukból, és számos üzlet is köttetett a kiállítás ideje alatt. A cég abban hisz, hogy nem kell minden márkát kínálni, nem biztos, hogy mindent mindenáron kell árusítani, de abban az 5-6 dologban, amit kiválasztanak, profinak kell lenni.

Milyen márkák értékesítésének sikerére összpontosítja a cég a profizmusát?

A Mezőfalván forgatott videónkban Marovitz István, a Győri Agroker Zrt. gépüzletág vezetője vezetett minket végig a kiállított gépeik között, elsőként egy Rolmako 3 méteres, félig függesztett rövidtárcsát bemutatva, amely egy lengyel felsőkategóriás márka, és István elmondása szerint bármelyik nyugati felsőkategóriás gép mellé oda merné állítani, nem okozna csalódást. Kuriózuma, hogy egy vetőgépkapcsolóval van szerelve, gumi záróhengerrel a végén, amely a közúti szállítást és a szántóföldi használatot is segíti. Nagyon jó gépkapcsolat lehet egy gazdálkodó számára.

Rolmako szántóföldi munkagép

Rolmako szántóföldi munkagép – fotó: Agroinform.hu

Bemutatkozott egy gruber U436-os is a standon, amely egy 3 méteres gép, 11 kapával 3 sorban. Az oldalszárnyakat levéve sekély talajlazítást tud a gazda elérni vele, de fordító hatása is van a gépnek. Egy 150-200 lóerős traktor mögé remek gépválasztás lehet.

A kisebb gazdálkodásokra gondolva az U453-as rövidtárcsás grubert is képviseli a Győri Agroker Zrt., ennek elhúzására egy 80-100 lóerős traktor is alkalmas. A gazdák visszajelzése az, hogy nem túl nehéz gép, kezelhetően tudják szállítani, ugyanakkor nagyon jó a visszatömörítő munkája a szántóföldön.

A cég múltját nem tudja meghazudtolni, és mivel az MTZ-re és hasonló középkategóriás gépekre voltak és vannak berendezkedve, bemutattak a kiállításon egy traktorra kapcsolt cseh síkfalmetszőgépet is. Egyre nagyobb rá az igény a gyümölcsösökben és a kombájnok közlekedési útvonalát is gyakran tisztítják vele előre, hogy könnyebb legyen közlekedni. Akár 6 méteres fákat is le tud "tetejezni".

A termékek sorának természetesen még nincs vége. Érdemes megnézni az alábbi videót, ahol részletesebb adatok mellett még több szántóföldi géppel ismerkedhetsz meg, és operatőrünknek köszönhetően egészen közelről, minden oldalról szemügyre is veheted őket.

Ha pedig rendelnél vagy további kérdéseid vannak, keresd fel a Győri Agroker Zrt. weboldalát, vagy közvetlenül egy munkatársát!